Пхенян: Нови US санкции ще "блокират денуклеаризацията"

САЩ винят трима приближени на Ким Чен Ун в "провокация"
17 дек 2018 08:40,
10
Пхенян: Нови US санкции ще "блокират денуклеаризацията"
Снимка: Reuters

Северна Корея предупреди, че най-новите санкции на САЩ може "да блокират пътя към денуклеаризация на Корейския полуостров завинаги", съобщава Франс прес.

Това предупреждение, което Северът изпрати, идва дни след обявлението на САЩ, че налага санкции на трима висши севернокорейски държавни служители за нарушаване на човешките права.

Сред тях е и Чхьое Чен Хе, който се смята за дясна ръка на лидера Ким Чен Ун.

В официално изявление, обявено от държавната телеграфна агенция KCNA, Северна Корея благодари на Доналд Тръмп за усилията да подобри отношенията с Пхенян, но и се подчертава, че Държавният департамент на САЩ се напряга да върне назад отношенията между КНДР и САЩ.

С налагането на санкции за тримата държавни служители САЩ се обвиняват в "предумишлена провокация".

Ако Вашингтон вярва, че политиката на увеличаване на санкциите и натиска ще принуди Севера да се откаже от своите ядрени оръжия, това "би било най-лошо направената сметка и ще блокира пътя към денуклеаризация на Корейския полуостров завинаги", се отбелязва в изявлението на Пхенян.

По време на историческата среща в Сингапур през юни президентът на САЩ Доналд Тръмп и Ким Чен Ун подписаха обвита в словесна мъглявина декларация за денуклеаризация. От тогава насам обаче малко е направеното, тъй като Вашингтон се стреми да поддържа санкциите срещу Севера, докато те "не се убедят в неговата окончателна, напълно потвърдена денуклеаризация". На свой ред Пхенян обвинява САЩ, че исканията му са "гангстерски".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живеят Съединените Американски Щати! Най-великата и славна страна в историята на човечеството!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иха вече като гледам Тръмп все едно гледам продължение на робинята Изаура.Първо заяви буквално че бил влюбен в ким Чен Ун а преди това му викаше човека-ракета и май не е било само заради атомната програма.Сега какво пак се скараха ли егати гей мелодрамата.Че не се намери кой да очисти и двете тия тоталитарни крадливи *** че да им намести всички джендърски кризи.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нема страшно! Сериозните руски издания писаха, че от някое време протонът във водорода олекнал с 1\3 и електронът почнал да се врътка на опако.Това значи, че водородните бомби, нема повече да гърмат! Само на Пу ракетката с ядреният двигател, още не е ясна.
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунист от добра дума не разбира. Когато говориш по човешки с него той смята че се страхуваш и си слаб. Комуниста разбира само от яки ритници и бой.
4
6
 
5
 
! Отговори
русия е кочина преди 5 години
Е чакайте малко ,нали санкциите нямат значение ,а само закрепват икономиката ? Защо все някакви руски и северно-корейски джуджета мрънкат ?
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким ще им такова майкята на краварите ...
2
1
 
13
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Не прекалявай с холивудските филми! Значи един наш класик е писал едно е да искаш, друго е да можеш, и трето и четвърто да го направиш!
1
1
 
11
 
! Отговори
1 и 2 преди 5 години
Типични бълг. експерти от супер експертна държава, производителка на експерти по събиране на селскостопанска продукция и хигиенно битови манипулации.