САЩ искат Турция да купи системи "Пейтриът" за $3,5 млрд.

Имат опасения заради взимането на руски С-400 от Анкара
19 дек 2018 14:45, Елка Василева
134
САЩ искат Турция да купи системи "Пейтриът" за $3,5 млрд.
Снимка: архив, Reuters

Държавният департамент на САЩ съобщи, че Вашингтон предлага продажбата на ракетни системи "Пейтриът" на Турция на стойност 3,5 милиарда долара, предаде Асошиейтед прес.

Конгресът е бил уведомен за предложението за продажбата с цел подобряване на системата за противоракетна отбрана на Турция.

Държавният департамент посочи, че такова споразумение "ще подпомогне външната политика и националната сигурност на САЩ чрез подобряване на сигурността на ключов съюзник в НАТО, намиращ се на предни позиции в борбата срещу тероризма".

Предложението за продажбата бе направено на фона на опасенията на САЩ заради това, че Турция купува руски системи за противовъздушна отбрана С-400, несъвместими със системите на НАТО, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До ТурчинаТУРЦИЯ Е ЯЛА ШУТОВЕ И ОЩЕ МНОГО ИМА ДА ЯДЕДОКАТО НЕ ОСТАНЕ АНАДОЛСКИ САНДЖАКЩОТО КОЛИТЕ КЮРДИ АМА РАНО ИЛИ КЪСНО-НАЛИ ЗНАЕШ?
108
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До АнониментАВАРИЩ-ТУРЛЯКА КАКВАТО И ТЕХНОЛОГИЯ ДА ЗАКУПИ ЩЕ Я ПРЕВЪРНЕ В ТУРСКО ТЕНЕКЕ МЕНТЕ.ДА ДАВАМ ЛИ ПРИМЕРИ.МОЖЕ ДА ГО ДОКАРА ЛЪСКАВО НА ВИД-МАЙСТОРИ СА-НО СИ Е ТУРСКО ТЕНЕКЕ ГОЛА ВОДА.
107
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До ЗАПОЗНАТАБЕ ТУРАНЯГА ТУРСКИ ИНДИАНЕЦ,АБЕ НЕВЕЖОКАКВИ ПРОСТОТИИ РЪСИШ,ТУРСКА НЕВЕЖАСМЕШНИ ТУРСКИ *** С КУПЕНИ ДИПЛОМКИ НЕ ОЗНАЧАВА КАПАЦИТЕТ.ЗНАМ ВИ КВАДРАТНИТЕ ГЛАВИ ТЪПКАНИ С ТУРСКИ ШОВИНИЗЪМ.ЗНАМ ЧЕ НЯМАШ РАБОТА -КРАВИТЕ СА НАХРАНЕНИ И ДО 6 ЧАСА ЩЕ ТРОЛИШ ТУК ЗА ДА ИЗКАРАШ ЧУВАЛ МАКАРОНИ ЗА ЧАВЕТАТА.БУДАЛА.
106
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До ЗАПОЗНАТТИ СИ ЕДИН НЕВЕЖА ТУРСКИ ТРОЛНЯМАШ ИДЕЯ ОТ ТАКТИКА,СТРАТЕГИЯ И ВОЙНИ.АБЕ *** КАКВО ДА ГО ПРАВИШ
105
1
 
1
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 5 години
До привет от ГерманияТи сериозно ли си вярваш,че гладна и фалирала държава като Гърция може да замени военен гигант като Турция с 80 милионно население и икономика в топ 20 !!! Явно американците са по-умни от теб и залагат на Турция а не на въшлясала Гърция !!!!
104
1
 
1
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 5 години
До ОПААААААААААААААААААНие сме като муха за Турция даже не ни броят за живи !!!! Системите С-400 и Патриот са за други големи играчи в района !!!
103
0
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Днес е важно една държава да се въоръжава предимно с техника родно производство. Това което не може да се произведе да се купува но не от световните играчи, че ще стане като с френските системи ПВО в Либия. Стреляш по агресора и ракетата пада в морето, защото тя не може да стреля по свои. Ето за това САЩ врещят. Но Ердо ще си купи и от двете и ще си стреля по когото си иска. С Ц400 по САЩ самолети и ракети и с "Пейтриота" по руските ракети и самолети.
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турски експерти коментират по турски медии, че няма как Турция да закупи руски изтребители, защото са несъвместими със стандартите на НАТО. Там въоръжението на изтребителя трябва да е изцяло НАТО-вско.Аѝ за тези руски системи с ракети, те са си отделно, но Турция искаше да купува "Пейтриът", но не и даваха, за да не крадат технологии. Сега вече дават. Не се знае дали това не е бил и планът на Турция, за да закупи тези американски ракети.Просто сега какво ще стане с договора за руските?
101
2
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Тия са супер нагли!
100
2
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
САЩ могат да искат каквото си искат. Това не трогва Турция особено.
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешен си ни сопиянецо. Баща ми казва за такива като вас голо на голямо и на гол тумбак чифте пищови.
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквато и криза да има в една държава , правителството винаги може да намери пари за оръжие , независимо че народът мизерува ! Примери колкото искаш - Русия , Сирия Турция , северна Корея и прочие все държави с мизеруващи народи , но държавите намират пари за оръжие за сметка на глада на хората ! .Хахаха, гюбрекчи, как става така, че само б-я не може да намери пари за оръжие пък и тя е в още по-голяма криза и мизерия и хората гладуват?
97
0
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
До 110 Смисъла на такава техника е да няма бойни действия ,а не да се доказва .Ако врага ти знае че самолет дори да се приближи и да изстреля ракета ,например използвайки ландшафта има 90 % скъпата ракета да не стигне до целта си и 100 % самолета после да и избяга и към 30 % да изгубиш и пилота прави тези опити безсмислени.Затова по време на сръбско натовската война България не даде на Русия да достави пво оборудване ;)
96
8
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До Ястреб ОсманлиятаАбе птицо проскубана-турския многофазов радар с *** ли работи?Егати скапания мегаломанБаща ми казваше за туркестенанците-голо на големо.смешни сте ни.типични ориенталски въздухари.
95
3
 
2
 
! Отговори
Бай пръдлешко преди 5 години
До Citizen. Любимата ти С-400 не се е доказала нито веднъж в реални бойни условия. Руснаците имаха многократни възможности да я изпробват в Сирия. Но не . Ако бяха провели пуск и ефекта беше нула ? А "Патриотите" са изпробвани многократно и ефекта е бил не отличен но много добър. Освен това инфото от пусковите е послужило за подобрение на софтуера. Капиш
94
5
 
9
 
! Отговори
Citizen преди 5 години
е къде е ключа за бараката. Имаме едни 120 бройки F 35 за продан, дайте сега и с ,,Пейтриът' да ви оборудваме (нищо, че за *** за зеле не стават в сравнение с С - 400), и военнопромишления комплекс на САЩ ще направи пачка... Мда... Демокрация на кукуво лято.
93
13
 
8
 
! Отговори
Американофил преди 5 години
До привет от ГерманияСАЩ не са вчерашни и няма да оставят нещата така. Ако някакъв ислямист си мисли, че ще си разиграва коня необезпокоявано не е познал. Вече турската икономика понася последиците от политиките на султана. Жалко за нормалните турци (кемалисти), те не заслужават това. Заради ислямистите които гласуват за диктатора страдат и те.
92
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияЗлобеенето вреди на зъбите другарю Ж*лев. Напрви си вече зъби че много зле изглеждаш на екрана и ме страх да не те загубим.
91
0
 
2
 
! Отговори
Мис Калифорния преди 5 години
И Ердо взе, че се съгласи!
90
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 100 - Турция се уплаши от самолета който скоро ще закупим" - Абе надали се е уплашила много, ама може да има едно наум че 'Натовските' системи може и да не са толкова добри срещу Натовски самолети и ракети - а иска да има и 'не натовско' въоръжение, ей така за всеки случай. Защото в опита за преврат бе доказно че има американско участие.