Край на разследването за намеса на Русия във вота в САЩ

Специалният прокурор Робърт Мълър предаде доклада си
23 мар 2019 09:12, Елка Василева
66
Край на разследването за намеса на Русия във вота в САЩ
Снимка: Reuters

Специален прокурор Робърт Мълър приключи разследването си за намеса на Русия в изборите в САЩ и за възможна координация между нея и сътрудници на президента Доналд Тръмп. Разследването хвърли сериозна сянка върху управлението на Тръмп, засегна негови роднини и доведе до повдигането на обвинения на едни от най-близките му сътрудници, предаде Асошиейтед прес.

Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че вчера Мълър е предал окончателния си доклад на главния прокурор Уилям Бар и официално е приключил разследването си за намеса на Русия в изборите и възможна координация между нея и сътрудници на Тръмп. Сега докладът ще бъде прегледан от Бар, който заяви, че ще напише свой собствен доклад, за да запознае чрез него Конгреса и американската общественост със заключенията на Мълър.

Бар обяви, че може да оповести доклада си още този уикенд.

Още по темата

Засега не са огласени никакви детайли и не е ясно дали докладът на Мълър отговаря на основните въпроси от разследването му: заговорничила ли е предизборната кампания на Тръмп с Кремъл, за да наклони президентските избори през 2016 г. в полза на известния бизнесмен? Предприемал ли е впоследствие президентът стъпки да възпрепятства разследването, включително чрез уволнението на директора си на ФБР?

Но предоставянето на доклада означава, че разследването е приключило, без да бъдат повдигани публични обвинения за престъпен заговор между кампанията и Русия или за възпрепятстване на правосъдието от президента, пише БТА.

Не е ясно какви стъпки ще предприеме Мълър, ако е открил това, което според него биха били криминални действия на Тръмп, с оглед на правните становища на министерството на правосъдието, че действащи президенти не могат да бъдат привличани под съдебна отговорност.

Докладът на Мълър, който все още е конфиденциален, подготвя сцената за големи публични битки, отбелязва Асошиейтед прес. Следващите стъпки са на главния прокурор на Тръмп, Конгреса и по всяка вероятност на федералните съдилища.

Не е ясно каква част от доклада ще стане публична или ще бъде предоставена на Конгреса.

Почти двегодишното разследване засенчи управлението на Тръмп като президент и доведе до повдигането на обвинения срещу 34 души, включително на шестима, които бяха част от предизборната кампания на Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Американофилче преди 5 години
God bless America! САЩ и България завинаги съюзници напук на азиатските сатрапии.
40
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 5 години
На Клинтън му туриха Моника , на Тръмп -Русия , абе американска работа !
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА ТРЪМП МУ ТРЪМПВАТ ОТ СТРАХ КРАКАТА,СИГУРНО ЩЕ ПЪТУВА ЗА КИТАЙ ИЛИ ЗА РУСИЯ,МОЖЕ БИ УНГАРИЯ,НИЩО ЧУДНО И В БЪЛГАРИЯ!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
? преди 5 години
Сега какво, това на Гошу му плащат, както той се хвали, по 1000 лв на ден. Но той прави антиреклама на изданието. Нито блести с интелект или ерудиция. Боже, какви хора преуспяват в днешна България... Жалко за тези, които още вярваха и останаха...
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гошко лъже здраво. Без значение колко релаксиран изглежда. На база на реласкираност в интернет пост не можеш да съдиш за нищо ;)))Гошко е комплексар с претенции. Вероятно отличник от някое селско училище и среден до слаб студент от някой осмокласен университет, ако има изобщо.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доклад върху доклада... тези имат по - сериозна администрация и от ЕС... Доколкото е възможно...
35
0
 
0
 
! Отговори
? преди 5 години
А-а-а, ясноооо, някои имат приоритета да ползват профански изрази, други ги редактират незабавно... Знаете ли, Днес.бг, има няколко други издания, където наистина няма профански изрази и думи.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на тоя мандата му почти приключи тея още разследват,като ги гледам малко се поуспокоявам че има и по-големи бастуни от нащте политици...
33
2
 
12
 
! Отговори
още един Скрипалски преди 5 години
пропаганден балон се гръмна
32
2
 
15
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
В доклада- няма намеса на Русия в изборите в САЩ !
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно е така да щом казваш..
30
2
 
2
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Ехх *** бил. Не знам какво мисля за него но Гошу е прекалено консистентно релаксиран че да лъже чв е натварен с мангиз, това не може да се преправи. Освен ако не е нахапан естествено, ама не е баш същото.За работата: пичове не всеки му е отредено да бачка "честна работа" каквото и да значи това.. някои хора са работили в предишния си живот, абе има много матрици в тоя живот. Бачкането е хубаво нещо де иначе човек се депресира, *** не вкарвайте филма с вина как трябвало да се влезе в коловоза
29
1
 
12
 
! Отговори
Едо преди 5 години
ПАК ДРЪН-ДРЪН ЯРИНИ!ЕДНО СМИСЛЕНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ВОНЯЩАТА ***,ЗА ЧИЕТО ПОЛОЖЕНИЕ ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ,НЯМА!НА ДУХОВНО ПРОСТИ СЪЩЕСТВА НЕ МОЖЕШ ДА ДАДЕШ РАЗУМЕН СЪВЕТ!И ТАКА,НЕЩАСТНАТА НИ РОДИНА СИ ОТИВА!А ВИЕ ЯВНО РАЗБИРАТЕ ЖИВОТА КАТО ХРАНЕНЕ,ПИЕНЕ, БЪРЛОГА,РАЗМНОЖЕНИЕ,ОТГЛЕЖДАНЕ НА ПОТОМСТВО!ТОВА ПРАВЯТ И ДИВИТЕ ЖИВОТНИ,И КОКОШКИТЕ!С КАКВО ВИЕ,БОНВИВАНИ,СТЕ ПОВЕЧЕ ОТ КОКОШКИТЕ!ЗАЩОТО,ЧОВЕК,БЕЗ БЛАГОРОДНА КАУЗА,НЕ Е ЧОВЕК,А ЖИВОТНО!СЛАДКАТА ДРЯМКА ВИНАГИ ИЗЛИЗА СКЪПО!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гошу:То хубаво пише в Уики, ама трябва и да се чете. Защото там пише също, че белите (Non Hispanic Whites) според последния цензус са 60.7%(исторически минимум), а към 2050г ще са 47%. Пак там пише, че през 2011г за пръв път раждаемоста на белите е била под половината от новородените, т.е. 49.7%.Към 2042-2045 г се прогнозира белите да са малцинство и САЩ да станат т.нар. "majority minority" територия.
27
5
 
1
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Отивам в другите теми, там ме потърсете, да си продължим чата :)
26
6
 
2
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До Архангел ПсувнаилВажното е за мен как изглеждам в очите на Мадлен, Криси и Габриела. Как изглеждам в твоите очи направо ми е такава мъка, че не знам дали да не взема да се гръмна или да се нагълтам със сънотворни....толкова си ми важен, ти и мнението ти :)))))))) хахахахах
25
5
 
1
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До УМЕНОф, ай че сте ми скучни и ***, няма полза от вас, освен да се подпичквaм и да ви дразня, ама ми омръзвате и затова сменям на друга новина :))))))))) Прочети го само тоя, дето е писал над теб, да видите колко ви е интелектуалния потенциал :))))
24
9
 
1
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До УМЕНМай не знаеш къде е Перу, а? Айде, от мен да мине - в Латинска Америка е. А в Америка (САЩ)кой, как и защо работи или в Европа, Африка, Азия, кеми фреге, тоест дреме ми на дядовия. И гледай повече филми. ТАм навсякъде мечтата на ВСИЧКИ е да направят бързи кинти, един голям удар и после никога повече да не бачкат, а да си пият коктейла с чадърчето на плажа, заобиколен от млади мацки :) Ти май си сбъркания. Гледай Тодор Колев в "Опасен чар": "Знаете ли другарю следовател, какво е ОТ- ДО..
23
5
 
1
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До Михаил ВешимАма бачкайте си бе, кой ви спира? Те работят болните, да си купуват лекарства :))) Аз писах вече, че съм млад пенсионер и пари имам за 5 живота. Не ме занимавайте с работа, че единствената работа която познавам е върху младо и красиво женско тяло :)))
22
5
 
0
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До Bonka SelevaBreeeeei, ama ti kolko si umna i gramotna Bonke le, napravo si glutnah kirilicata i po4nah da pi6a i az na 6liokavica kato teb - umnata i gramotnata :)))