Байдън 2020: В битка за Белия дом и против Тръмп

Бившият вицепрезидент на САЩ започна кампанията си
19 май 2019 11:21,
12
Байдън 2020: В битка за Белия дом и против Тръмп
Снимка: Reuters

Демократът Джо Байдън, бивш вицепрезидент на САЩ и кандидат за президентските избори през 2020 г., започна кампанията си с предложение за платформа, основаваща се на сътрудничество и единство между партиите, и с критики към "главния разединител" Доналд Тръмп, предаде ДПА.

Седемдесет и шест годишният Байдън е един от над 20 претенденти за номинацията на Демократическата партия за изборите. Дългата му политическа кариера и центристки позиции допринесоха за това той да се превърне във водещ претендент за партийната номинация.

Пред свои привърженици във Филаделфия Байдън заяви, че "ще възстанови душата на нацията", предаде БТА.

"Нашата политика се занимава с разделение, а президентът ни е главният разединител", каза бившият вицепрезидент и обеща да постигне единство между републиканци и демократи.

Голяма част от речта си той посвети на остри критики към Тръмп и "разрушителната му политика", цитирайки разделянето на семейства на границата с Мексико и реакцията на президента на националистически митинг в Шарлътсвил през 2017 г., в която мнозина съзряха подкрепа за крайнодесни организации.

Ако американците искат президент, който засилва разделението ни, управлява с натиск, демонизира опонентите и бълва омраза, аз не съм им нужен - имат си президента Доналд Тръмп, каза Байдън.

Кандидатирам се, за да предложа на страната ни - на демократи, републиканци и независими - един различен път. Не връщане към нещо, което никога не е съществувало, а към бъдеше, което осъществява истинския ни потенциал като страна, отбеляза той, имайки предвид лозунга на Тръмп "Да направим Америка отново велика".

Байдън говори също за достъпа до образование и здравеопазване, и за климатичните промени, включително за нуждата от "революция на чистата енергетика".

Джо Байдън се кандидатира за президент за трети път. В течение на 35 години той беше сенатор, преди да се присъедини към Барак Обама на изборите през 2008 г. и да бъде негов вицепрезидент осем години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Дайте ми бързо някоя кърпа, че да си вържа победата в нея!
7
1
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
СПОМНЕТЕ СИ КАК ПОГРЕБАХА ЕДИН ПОДОБЕН- КАТО "НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ " , А ТОЙ БЕШЕ НАПАЛМАДЖИЯ ОТ ВИЕТНАМ -ХВЪРЛЯЛ *** ВЪРХУ ДЕЦА ОТ ВИСОКО ОТГОРЕ - -ЗАЩИТЕН И В БЕЗОПАСНОСТ - "АМЕРИКАНСКИ ГЕРОЙ " - "СУПЕР ПОЛИТИК" -" НАТРЕСЪЛ "И БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големият противник на Байдън не е Тръмп, а Бърни Сандърс! Между Байдън и Тръмп разликите са в имената и прическата
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой дирижира нещата така, че да спечели отново Тръмп...Срещу този бесен страшен пенсионер и аз ще спечеля.....
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам търпение да почнат изборите в САЩ. Най-голямото комедийно шоу на планетата
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тоя не виждали че некролога му се подава от джоба. Ей тези кравари са безсмъртни бе. На 86 години е още колко мисли да живее 10 или 20 години.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бита карта е този.
1
0
 
21
 
! Отговори
к0нсерва преди 4 години
дядо Байдън ще е Затвора до тогава, защото синчето му заедно с това на Джон Кери са получили 1 милиард долара от Народната Банка на Китай, при това Байдън лично с президентският самолет ги е закарал до Китай. Така, че скоро ще прави компания и на Килъри, вещицата продала Америка на Комунистите.