Двама от ранените военни на САЩ са изписани

Мащабният десант включвал 500 парашутисти
Обновена: 18 юни 2019 17:45 | 18 юни 2019 17:15,
57
Двама от ранените военни на САЩ са изписани
Снимка: БулФото

Двама от тримата американски военни, които пострадаха при учение на НАТО край Пловдив, са изписани от болницата в града под тепетата. Третият военен обаче е настанен в реанимация и има риск за живота му, съобщава БНТ.

В един часа след полунощ, с мащабен въздушен десант три самолета започват да пускат близо 500 парашутисти на военното летище край Чешнегирово. За един от рейнджърите приземяването е фатално, а за други трима завършва в университетската болница в Пловдив. В Чешнегирово научили за инцидента едва тази сутрин.

Още по темата

Пред националната телевизия кметът на Чешнегирово Христо Атанасов коментира, че е разбрал за инцидента и че може да потвърди за смъртта на канадския парашутист, но какво точно се е случило в небето - не може да каже.

До момента е ясно, че по време на самото учение парашутистите са изпълнявали задачи с уреди за нощно виждане и са отваряли своите парашути на пределно ниска височина.

По думите на свидетели наблюдавали и заснели учението "Swift Response" три военни самолета са пускали големи групи парашутисти на височина 200 метра от земята. Някои от наблюдателите видели и инцидента с канадския парашутист. По думите им той се случил в самото начало на десанта малко преди 1 часа след полунощ.

"Според мен първо пуснаха някакви контейнери, явно такъв е бил замисълът на военното учение, и след това с два големи самолета започнаха да спускат парашутисти", каза кметът Атанасов.

Учението "Swift Response" се ръководи от Сухопътните сили на Съединените щати в Европа. То се провежда на територията на три държави- България, Хърватия и Румъния. В него участват 5600 военнослужещи, от които близо 1500 са парашутисти.

Военна полиция и Военна прокуратура разследват причините за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
5
 
! Отговори
Това е НАТО!? преди 4 години
Не могат войниците им с парашут да скачат, а на велика армия се правят. Защо не им казват, че трябва да дръпнат ръчката, че да се отвори парашута, а най вероятно без парашути ги пускат, който оцелее!?
46
0
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Да не е объркал раницата с парашут с тази със ***-оните и модерните играчки за евроатлантическата младеж ;) ???
45
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото знам, при всички мащабни десанти има нещастни случаи, а в ютюб е пълно с клипове на руски бър-и, които падат от самолети.
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
500 парашутисти не са мащабен десант, а регулярна тренировка на батальон. Демонстрацията им е пълен фарс, поне за запознати с традициите в БА. НИщо нека се замислят политиците от кого ни натискат да се учим.
43
8
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Да почива в мир, войничето!Имам роднини в Канада, уважавам тази страна.
42
1
 
23
 
! Отговори
Защита преди 4 години
ВСИЧКИ учения на НАТО са с цел АГРЕСИЯ.ВЪН АГРЕСОРИТЕ. ДА СИ ХОДЯТ ОТ КЪДЕТО СА.
41
1
 
19
 
! Отговори
Който преди 4 години
Който му се УМИРА за интересите на АМЕРИКА - да ходи да си прави учения в АМЕРИКАВЪН този АГРЕСИВЕН и ПОРОБВАШ блок НАТО, който ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ЗАКРИЕ.АМЕРИКАНЦИ ОТИВАЙТЕ СИ У ДОМА.
40
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
големи лаячи, всестранно осведомени
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
a tretiat v krematoriuma li nastanen?
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
hm...a bulbankerat e uspeshno kacnal s konteinera dolari i parashura v belgrad i e udobno nastanen v camping belgrad...do sledvastoto bankersko boino generalsko uchenie...
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забравихме и бомбите върху Варна.
36
2
 
14
 
! Отговори
Малииии преди 4 години
Скачал без резервен парашут какви са тия чадърбабаити играят си като малките деца.Това са неграмотните гласят се за война искат да станат богати.Госпот си знае работата.
35
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Канада е много красива и подредена държава пълна със усмихнати и дружелюбни хора. По територия са почти толкова големи като мрачната империя на североизток но са само 37 милиона. Добри хора, жалко за момчето.
34
2
 
1
 
! Отговори
"гнездото на ор преди 4 години
хи хи
33
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не малко съветски войничета са оставили костите си в България по време на многобройни учения по времето на соца. Имайте малко уважение към човешкия живот!
32
0
 
10
 
! Отговори
канадовалеж преди 4 години
-1, очаквайте още.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
e, pone sa okopali gratis nivite v selo trud. thank you.
30
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поклон пред паметта на момчето от Канада дошло да защитава земята ни на хиляди километри. Станал е сакатлък, скачали са през нощта от много ниско и не е имал време да отвори резервния парашут.
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците си влизат и излизат в България безвизово даже ги посрещаме със хляб и сол а потомците на Сталин се редят на опашки пред консулствата за визи. Голям срам.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталин ако се събуди и види, че в България има база на НАТО лично ще пусне един 9-милиметров през слепоочието на Путин. Такъв срам едва ли си е представял само 50 години след смъртта си.