Тръмп обещава: Почва депортирането на мигранти!

Другата седмица властите ще започнат с депортациите
Обновена: 18 юни 2019 07:45 | 18 юни 2019 07:32,
15
Тръмп обещава: Почва депортирането на мигранти!
Снимка: архив Reuters

Американските власти ще започнат идната седмица да извеждат милиони нелегални имигранти от САЩ, заяви президентът Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Идната седмица службата за имиграционно и митническо наблюдение ще започне процеса на отстраняване на милионите нелегални чужденци, които незаконно са влезли в САЩ, заяви президентът в Twitter.

Още по темата

Те ще бъдат изведени толкова бързо, колкото са влезли, допълни той, без да посочи подробности.

Според оценки в САЩ има 12 милиона незаконни имигранти, основно от Мексико и Централна Америка. Според споразумението, постигнато по-рано този месец, Мексико се съгласи да приема имигранти от Централна Америка, търсещи убежище в САЩ, докато молбите им бъдат разгледани от американските съдилища.

Сделката включва и обещание на Мексико да разположи части от националната гвардия, за да попречи на преминаването на имигранти от Централна Америка през границата със САЩ.

В туита Тръмп заявява също, че Гватемала се готви да подпише споразумение за сигурна трета страна.

Подробности по плана не са оповестени, а Гватемала не е потвърдила публично подобни преговори с Вашингтон.

Според правозащитници е "просто нелепо" САЩ да оценяват Гватемала като способна да защитава бежанци, при положение че собственото й население бяга от прояви на насилие.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Много добре прави човека Европа кво направи напълни с мигранти терористи и Ко ли не
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете да смесвате екиграцията в САЩ с тази в Европа.В САЩ идват християни търсещи работа буквално не ислямофашистки терористи правещи се на бежанци и търсещи жертви.Цялата южна половина на САЩ е окупирана като Крим мексиканска територия тъй че Тръмп не гони мигранти а местни от окупираната им от него родина.За разлика от това ние гоним от Европа ислямистки завоеватели.Никаква връзка няма с другото.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А чудесно значи идва време да депортират Тръмп в Австрия и Борис Джонсън в Турция в родните им ши.тхоли.Пък за менсиканците зависи ако говорите за индианската им половина те са единствените местни който имат право да са там ако ще говорим за испанци не за забравяйте че те и португалците бяха първи на тоя континент не англичаните и немците от който произлизат Тръмп и екипа му.Не се пенете чак толкова, пък и тези от вас който са *** вече си изработиха парите хайде отивайте в банката.
11
1
 
4
 
! Отговори
Арети преди 4 години
ЕС има силата да спира таэи НАПАСТ още от бреговете от които тръгват - да ама не!!! Апропо, като няма кой да ги спасява може би ще се кротнат ако имат достатъчно ум!!! Спасяването на давещите се от сега нататък, трябва да е эадължение САМО на самите давещи се!!!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦвЦв да питат шефа дали и ние можем да изгоним нашите!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големият човек ще покаже на всички евро меки ръчички как се действа с твърда ръка.Точно това е силата на американците, един човек носи отговорност и взима решения, а не като тука една сурия чиновници.....
8
7
 
8
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Като ги изгони кой ще им бачка по строежите, кой ще бъде буклукджия или ще мие стъклата на небостъргачите, белия американец или е офисен планктон или е пробит наркоман-клошар , двете крайности , латиносите са работливи и нископлатени и дълги години америка експлоатираше труда им
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кога ще ги стигнем американците?
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според нашите управляващи ние трябва да ги приемаме а уж сме с САЩ а правим обратното!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите лъжци да се учат от него каквото каза се мъчи да го направи и ще вземе втори мандат защото неговото не е само популизъм !
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мексиканците са смесица от местните индианци и испанци - не знам колко са легални...
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички говорят а чичо Тръмп действа - направи всичко което каза че ще направи когато бъде избран! В това отношение е велик, може би единствения който го е правил.
2
4
 
12
 
! Отговори
9 преди 4 години
"легални" в америка са именно мексиканците - от милиони години, останалите са за гонене
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немския некролог да си води бележки.