Вашингтон ни праща Мустафа за посланик

Дипломатката говори девет езика, сред тях арабски, руски, хинди и фарси
270
Вашингтон ни праща Мустафа за посланик
Снимка: Reuters, архив

Херо Мустафа от Калифорния е назначена за извънреден и пълномощен посланик в България, съобщи пресслужбата на Белия дом, цитирана от "Фокус".

Херо Мустафа е кариерен дипломат, в момента е заместник-началник на мисията на посолството на САЩ в Лисабон, Португалия. Преди това тя е била съветник в посолството на САЩ в Ню Делхи, Индия.

Във Вашингтон е била съветник в офиса на вицепрезидента в Белия дом, заместник-директор на Службата за Афганистан в Държавния департамент и ръководител на кабинета на специалния помощник на държавния секретар по политическите въпроси.

Тя също така работила като директор в Съвета за национална сигурност.

Мустафа е родена в град Ербил, Ирак и произхожда от кюрдско семейство. Две години от детството си прекарва в лагер за бежанци. През 1976 г. семейството й получава право на убежище в САЩ.

Тя е завършила бакалавърска степен от Университета в Джорджтаун и е завършила магистърска степен от Принстънския университет.

Тя е носител на наградата Матилда У. Синклер за отлични постижения в чуждите езици.

Според информацията Мустафа говори девет езика, включително арабски, руски, хинди и фарси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
1
 
! Отговори
Стою до 218 преди 4 години
Обида е - да, но ние сами си се обиждаме , като раболепничим и падаме на колене пред всички.Има ли случай в който да сме застава ли с достойнства имение по важни за нас въпроси ? Е, как да ни уважават,след като ние не се уважаваме.Козируваме на всички и резултата е налице. Безлични сме....Жалко...Българинът не го заслужава.
194
1
 
4
 
! Отговори
Митко Банцера преди 4 години
Открита обида към България, като пращат дипломат с арабски произход, предвид историята ни. Реципрочно трябва да им пратим дипломат с име Володя, Серьожа или Настася, за да разберат реднексовете в политиката им че България е самостоятелна държава със суверенитет, който не струва 8 самолета с непълен боекомплект. Руснаците когато ни доминираха не бяха чак толкова нагли в отношението си към нас, а са ни и съседи дето се вика и сме им под ръка.
193
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нашата махала има трима Мустафовци минимум с по пет-шест езика - ромски, турски, влашки, сръбски, немски... готови са за дипломати
192
1
 
2
 
! Отговори
kireza преди 4 години
ТРЕТА СВЕТОВНА...РУСКАТА АРМИЯ ОБКРЪЖАВА ВАШИНГТОН И ГОВОРИТЕЛИТЕ ГЪРМЯТ:"АМЕРИКАНЦИ,ПРЕДАЙТЕ СЕ"....ЧУВА СЕ ХЛЕНЧ:"ВАААХХХ АЛЛАХ,КАЗВАХ ВИ ПОНЕ ЕДИН ДЖОН ДА ОСТАВИМ ЗА ИЛАЧ...СЕГА РАШЕН КАТО БАБАХНАТ ЩЕ НИ ИЗПАРЯТ СЪС СЛЪНЦЕПЕКИТЕ И НЯМА ДА ПОПАДНЕМ В РАЯ С ПО 12 ДЕВИЦИ...ВАААХХХ АЛЛАХХХХ...."
191
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я проверете от каква специална етно-религиозна група са мнозинството висши служители в Държавния департамент на САЩ. От същият етнос са и бая "руски" чиновници и диплимати, "украински" такива. Такива са създали и управлявали СССР, станали са в САЩ банкери и прочие. Шокиращо би било да се учудвате, че ви пращат клоуни за посланици. От много години американец с европейски корени и ясна идентичност като бял човек не може да припари до кариера в департамента.
190
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До предходния лъжец: Нищо не си спечелил и не пълни форума с простотиите си.
189
1
 
6
 
! Отговори
Мръс Ница Трампова преди 4 години
1.Праща кюрдица в България,та да прави номер на Ердоган;2.Била в Афганистан,та да го пренесе в политиката и тук;3.Запозната е с бежанския проблем-та да го побългари;4.Многоезична е - дано разбере какво говорят бизнесмените и политиците ни;5.Видимо има здрав о с л о в ни "недостатъци";6.Тя е израз на отношението към нас;7.След номера със "Северната държава",сега още един номер; Ние не можем да избираме. Нека по-добрата оферта победи, независимо от коя посока произлиза !!!
188
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали много знаят и се правят, че имат топки, да бяха е пратили в Турция и щях да ги призная, ама там не вървят !
187
0
 
9
 
! Отговори
о преди 4 години
Мустафа Кемал Ататюрк?
186
1
 
8
 
! Отговори
хаха преди 4 години
сега я проверих как изглежда и да типичната американска дипломатка с фасадната усмивка и хиеновидни очички.
185
1
 
13
 
! Отговори
Как да го разбираме? преди 4 години
Ударихме кьоравото. Дали искат да ни кажат нещо с избора този посланик?
184
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахха. Тук половимата с турски имена като : Терзиев, Дюлгеров,Узунов, Кучиков, Сидеров... големи националисти.
183
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мустафа - американско име, Осама - френско, Дирвиш - немско, Хамид - английско...да ви го нач'укам в ши'баните демократични католически смо'тльовци ! Ислямът ще избие християните един ден, щото сме много големи ку'хи демократи и не схващаме, че ни завладяват чрез ши'баната демокрация, докато накрая ще ни изколят !
182
2
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Мустафа, но Херо!
181
2
 
20
 
! Отговори
rogo преди 4 години
Сега трябва нашите да изпратят някой Серьожа или Альоша за посланник в САЩ.
180
3
 
25
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Да ви е честита новата кака Шалвара...
179
1
 
23
 
! Отговори
ss преди 4 години
що не пратите Памела Андерсън бе скръндзи ша ва таковам у янките, кво се стискате, прати кака Пам всички да се кефят, пратили ми Мустафъ нийй на таквиз сме се нагледали тука...
178
6
 
9
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 години
И какво като се казва така,ако се казва джамбаз,каракачан,султанка по добре ли е
177
3
 
4
 
! Отговори
Панталеев преди 4 години
Щом говори Руски може ,нали очакваме скоро да станем част от Велика Русия.Нека малките американчета ни пращат Мустафа която била жена хаха.
176
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досегашните посланници като бяха бели "чисти" американци да не би да струваха нещо?Била от кюрдски произход?!И какво от това?Кюрдите се биха като лъвове срещу ислямска държава, не цепят басма на Турция,нито на САЩ. За мен са горд и смел народ