Оттеглиха обвиненията срещу Кевин Спейси

Младият мъж, обвиняващ го в сексуален тормоз, не се появи
18 юли 2019 08:13,
16
Оттеглиха обвиненията срещу Кевин Спейси
Снимка: Reuters

Съдебните власти оттеглиха обвиненията срещу актьора Кевин Спейси. Той беше обвинен в сексуална агресия и непристойно поведения в американския щат Масачузетс, предадоха световните агенции.

Още по темата

Кевин Спейси обвинен в поредно сексуално посегателство

Това решение беше очаквано след съдебно заседание по случая на 8 юли, на което обвинителят на Спейси - младият мъж, който твърдеше, че е бил обект на агресия от негова страна през юли 2016 г., предпочете да запази мълчание, предаде БТА.

Днес в писмо до съдията по делото прокурорът на остров Нантъкет, мястото на което е станала предполагаемата агресия, аргументира решението си за прекратяване на съдебното преследване срещу Спейси заради това, че свидетелят в основата на оплакването не е на разположение да дава показания.

По случаят 59-годишният актьор беше обвиняван, че през юли 2016 г. е накарал 18-годишен служител на бар да пие, а после го опипал. Спейси беше обвинен за непристойно поведение и агресия в края на 2018 г.

По-рано този месец гражданският иск срещу него беше оттеглен от адвокатите на предполагаемата му жертва. Но обвиненията за криминално деяние останаха в сила, за да може следователите да получат правото да проверят телефона на предполагаемата жертва. Обвинителят го използвал, за да заснеме предполагаемата агресия и после я коментирал, разменяйки си съобщения с тогавашното си гадже и с група приятели.

Полицията прегледала телефона и извлякла данните от него, а после го върнала на притежателя му. Той бил предупреден, че всеки опит за манипулиране на телефона може да му коства съдебно преследване. Тогава предполагаемата жертва се позовала на петата поправка от американската конституция, която позволява на свидетел да запази мълчание, за да не се изложи на риска да бъде обвинен в нещо. Така се стигнало до мълчанието на обвинителя в съдебната зала на 8 юли и до прекратяване на случая срещу Спейси.

Актьорът обаче е обвиняван за агресия над други млади мъже. Неговата кариера пострада още след първите подобни обвинения, появили през ноември 2017 г. в разгара на движението "Аз също".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
0
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Тоя е пътник. Колкото Доминик Строс Кан (бившия шеф на МВФ) го реабилитираха след признанието на чер*окожото....че въобще и с пръст не я е пипал , толкова и този ...НО ПОНЕ СИ ОТМЪСТИ БЕ ЧОВЕК ! ТИ БЕРЕКЕТ НЯМА ДА ВИДИШ, АМА И ТЯХНОТО ЩАСТИЕ ОТНЕМИ !!!! съд до дупка !
13
2
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Ако съм на КС на местото - СЪД ДО ДУПКА НА ВСИЧКИ ЗАМЕСЕНИ. Доколкото познавам американците дори и след това - няма да му дават роли. Т.е. няма какво да губи. Поне да донатрупа едни 50 милиона. Съд за:1. х*мнето дето го наклевети. Да му вземе всичко което има. 2. медиите дето раздухаха тоя скалупен пас*квил3. Нетфликс - дето го изрязаха без дори да му дадат право да изложи своята версия;4. всички г*таци и лезбар*ии от ME TOO дето направиха тв участия на негов гръб - колко лош и гаден бил.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хъмОтрязаха го още преди това обвинение. Първоначално го наклепаха, че е насилвал момче през 80-те и тогава го махнаха от разни филми и сериали.Но ако е уверен, че е невинен, що да не го съди за оклеветяване.
11
5
 
13
 
! Отговори
аа преди 4 години
Мистериозното изчезване на обвинителя,вероятно е свързано,с нарасналата му покупателна възможност!
10
6
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Уфф, знам че не е по темата, ама щот ти си я отворил! Медиите в бг са изцяло на ПееФски и Бай Тиквун. Само на много промите кратуни като теб им е втълпено, че видиш ли тва бил Джордж Сорос. За него, както и за повечето други международни магнати бг-то е последната затънтена провинция, от която нищо не зависи, и няма никакво значение...и важно уточнение е, че ако бяха негови, щяха да имат поне ниво и стил, но с гореописаните двама корпулентни профана, нивото на медиите е стигнало дъното.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добри пачки е дал на тъжителя. За това се казва, че гейовете са уязвими и не трябва да припарват то по високи длъжности или до властта на дадена държава.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сте написали най важното, адвоката на Спейси ги изложи преди месец:Скрийншота от чата с гаджето си(докато го опипват 7 пъти) като първо доказателство е било преправяно.Изтрити са части от разговора с приятелката си и приятели но са възстановени от архив на апъл .Телефона е предаден на полицията след като майката на момъка е изтрила клипове от колежанските му забешки. (въпреки че им е казано да не манипулират данни)Защитата е знаела за изтритите файлове , скрили са това и също че са имали телефона от съда и другия адвокат.Телефона е върнат ,вместо да е в хранилище за доказателства
7
2
 
35
 
! Отговори
хъм преди 4 години
Няма ли да се търси сметка от обвинителя, защото Спейси го отрязаха от всички филми само като го обвиниха, без дори да бъде осъден!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не е точно такаA те са се дърпали та знае ли се...стига смешки!
5
13
 
4
 
! Отговори
Не е точно така преди 4 години
Конкретно в този случай ищецът е мъжка златотърсачка, но Спейси е обвиняван от други млади актьори, че им е пускал ръце и ги е изнудвал, искайки секс от тях, за да напреднат в кариерата.
4
3
 
36
 
! Отговори
мхм преди 4 години
Един от любимите и актьори, съсипан от хамерикански ***.к!!!
3
2
 
40
 
! Отговори
no name преди 4 години
Хахаха "жертвата" се позовала на петата поправка, ще почина. Айде сега едно контра дело за оклеветяване и пропуснати ползи да му заведат на този "насилван" младеж да се чуди от къде му е дошло. Аман от "жертви", цялата тая пародия metoo трябва да се заклейми. Заради нея истински жертви на сек-суално насилие не подават жалби, за да не станат за смях. Сетила се Мара да се побара след 10-20 год., че някой я погледнал на криво. Ай сиктир. Жалко за всички оклеветени "насилници"
2
2
 
15
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Американски (***) про*стотии...
1
5
 
56
 
! Отговори
Нещастници преди 4 години
Съсипаха му кариерата и накрая за нищо.Великолепен актьор!