Турция предупреди САЩ: При санкции ще има ответни действия

Чавушоглу спомена и американската база Инджирлик
22 юли 2019 17:07,
162
Турция предупреди САЩ: При санкции ще има ответни действия
Снимка: Reuters

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу предупреди, че Турция е готова да отговори, ако САЩ й наложи санкции заради придобиването на руските зенитно-ракетни системи С-400, предава ТАСС, цитирана от Агенция "Фокус".

Американската администрация обсъжда дали Турция да попадне по икономически и финансови санкции след придобиването на руското въоръжение. Анкара вече беше наказана като й беше отказано да завърши сделката по придобиването на 100 изтребителя F-35, произведени в САЩ и на въоръжение в НАТО.

Още по темата
"Ако САЩ предприемат действия срещу нас, то ние ще излезем със съответстващ отговор. Разбира се, ние бихме искали отношения да продължат в качеството на два партньора в НАТО, но ако те проявяват враждебност към нас, то ние ще предприемем мерки", заяви първият дипломат на Търция.

Той дори отиде по-далеч като не изключи в тази връзка Анкара да предприеме "определени мерки по темата за авиобазата Инджирлик".

Това е най-източна разположената военновъздушна база на НАТО и е от изключително стратегическо значение за операциите на съюзниците в Близкия изток. В момента в базата е дислоцирано 39-то американско авиокрило и броят на служителите е близо 5 000 души.

Чавушоглу все пак изтъкна, че страната му се надява, че американският президент Доналд Тръмп и неговата администрация няма да въведат санкции в рамките на CAATSA - Законът "за противодействие на противниците на Америка чрез санкции".

Под ударите на този закон в момента са редици държави, сред които Русия и Иран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
106 -- един безмoзъчен българин (от герп).
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То лирата и без това вече лирата е 18 стотинки още малко и ще забие като рублата на 2
100
7
 
2
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Казали не казали но русия се ще е на колене в стойка Г
99
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган удари ядосано по масата и изкрещя на Тръмп:"Спираме износа на баклава и тулумбички за САЩ!" Тръмп потрепери от заплахата и тихо изрече: "Ей, сега го закъсахме..."
98
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще спрат износа на баклава и имамбаялдъ за САЩ.
97
5
 
5
 
! Отговори
Лошо Нема преди 4 години
Ще падне още лиратаЩе е още по ЯкУ да се ходи в Одрин на пазар Удри, бай Тръмпе!
96
11
 
13
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Турция уверено върви към Венецуела и Иран. Що им трябваше на тия хора, такъв завой въобще не разбрах.Сега след Кипър, ще ги ударят със санкции и от ЕС.
95
11
 
14
 
! Отговори
Настрадин ходжа преди 4 години
На фона на мощта на САЩ, Туркия изглежда като бананова република! Само военният бюджет на САЩ е колкото БВП на гъската
94
6
 
14
 
! Отговори
Осман, Ванго и Манго преди 4 години
Видело се е,че се оди на турското море без паре. 100000 лири=1$
93
9
 
12
 
! Отговори
42 преди 4 години
И след ответните мерки на Турция една лира ще струва едно бобено зърно от килограма с боб.
92
5
 
5
 
! Отговори
Няма пари за цигари преди 4 години
Тия ф35 не чак толкова невидими май
91
12
 
13
 
! Отговори
един българин преди 4 години
Дълги години САЩ субсидираше Турция и Гърция в съотношение 10:7.И затова и двете се забравиха. България никога не е била субсидирана. Напротив Нефта който руснаците ни "даваха" още по татово време беше 40% по-скъп от световните пазари. И сега газта идва по същата тарифа. Всъщност нас ни източваха, източват и сега. Ама турците си изядоха майната. Могат да описват комплексите си тука, но това е положението. Скоро ще разберат горчивата истина.
90
2
 
4
 
! Отговори
999 преди 4 години
До 1919 пкТи вярваш ли си на писаното ?А ти на кво имаш право - да козируваш ?Понеже и и ти си в Нато - ми не се сърди тогава , когато батити Бойко казва "Мерхаба Аскер" !Хора Вие тоя сайт или бутате масло , или бутате колички с конец?!Интересно е че си вярвате !Плашещо е, показателят на душевното Ви състояние!!!
89
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган в момента е в позиция на разкрачена пикаеща крава.....
88
19
 
7
 
! Отговори
1919 пк преди 4 години
Турция няма право като Държава член на Нато да купува Руско оръжие. Веднъж трябва да разберете тази тема това е край Basta, Fini. Те сами ще се вкарат в рецесия икономическа скоро и глупавите WV ще загубят доста пари там но това е тяхна работа държава където има две паралелни платежни средства, долара и златото а официалната валута девалвира и инфлацията е над 15 процента няма как да свърши добре. Лошото е, че нямаме Бг Тръмп да им покаже изхода на разни измислени родолюбци и борци за свобода.
87
6
 
6
 
! Отговори
смях преди 4 години
Рашките пущат димки като се надяват УСАто като направят нови разработки да ги откраднат. Също както със безаналоговите свръхзвукови ракети.
86
10
 
29
 
! Отговори
До 105 преди 4 години
Не се прави на разбирач след като нямаш мозък. Су57 е най модерния самолет и още няма аналог за сега в света и е много по евтин от американските самолети . Цената му е около 38 милиона аколко струва един стар таралясник ф16 дето нашите комисионери ще взимат ?
85
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 105 Су-35 е отличен самолет и е по-добър от Ф-16!А що се отнася до Т-50 ПАКФА ,пълна издънка ,дори е по-лошо от супер маневрения Су-35,не е с двигатели 5поколение !Самият факт ,че Индия и Китай се отказаха от него доказва ,че не е добър самолет!Дори руското ВВС след дълги преговори се съгласиха при отстъпка от 20% да закупят 40-50самолета!
84
6
 
29
 
! Отговори
Bozkurt преди 4 години
Ответните реакции ще са покупка на су35-57 и тогава янките съвсем газ ще пикат
83
14
 
20
 
! Отговори
TURKISH POWER преди 4 години
TURCITE SHTE PRIPOMNYAT NA KRADLIVITE AGRESORI OT USA UROKA PRI GALYPOLY/CANAK KALE!!....TURKEY&IRAN&PAKISTAN & RUSSIA&CHINE.....OSTA NA DOBROTO!