Срив на доверието в САЩ: Американците не вярват на Тръмп

Надеждността на медиите също е под въпрос
16
Срив на доверието в САЩ: Американците не вярват на Тръмп
Снимка: Reuters

Повечето американци не вярват на медиите, а още по-голям брой не вярват нито на правителството, нито на политическата класа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Според публикувано проучване на центъра за изследване на общественото мнение "Пю" 61 на сто от запитаните са на мнение, че медиите умишлено пренебрегват важни проблеми. 69 на сто смятат, че федералното правителство нарочно крие важни сведения от обществото. Близо две трети от запитаните смятат, че е трудно да се отдели истината от лъжата в изявленията на политическите представители, а близо половината казват същото за информациите, публикувани в социалните мрежи.

Същата загуба на доверие се наблюдава и на личностно равнище. 64 на сто от американците заявяват, че доверието им в техните съграждани е намаляло.

Според 14 на сто от запитаните една от причините за липсата на доверие в правителството е президентът Доналд Тръмп. 10 на сто обвиняват медиите.

Ситуацията не е отчайваща: 84 на сто от запитаните смятат, че доверието в правителството може да се повиши, а 86 на сто - че доверието между гражданите може да се възстанови.

Проучването е извършено в периода от 27 ноември до 10 декември 2018 г. и в него са участвали 10 618 души. Статистическата грешка е до 1,5 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: медииСАЩполитициТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Не е важно дали президента и медиите лъжат, а в полза на кого. Така народа вярва че всички лъжат, но медиите и правителството с президента са си все еврейски гешефти и никой не споменава нищо за това. Което всички смятат за лъжа, е поредната доза отрова спускана от владеещите всичко. Ние в България смятаме Тиквата за смешен лъжец, а той е назначен именно за това си качество - без да съзнава,да се *** с геноцида.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На лъжата краката са къси.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Ми ти Тед лута руснаци, ненормалници, ли да им мислиш ...
7
1
 
15
 
! Отговори
Влади преди 4 години
Време е, значи, за една малка война, която да повиши самочувствието на американците.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как няма да има срив към медиите, котато в желанието да го омаскаарят либералните медии сами се маскарят. Голяма медия в САЩ поблукива известие че Тръмп махнал статуята на Марти Лутър Кинг и Сащ пламна. Е, Тръмп не я е махнал, просто е бил служил нещо пред нея и тя не се е виждала но човекът изплюл тази новина не е проверил информацията си, а веднааг я е публикувал. нещо достойно за активист или блогър, но не и за журналист.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вчера твърдаха че рейтинига му се е покачил с 5 процента. Денсак - срив. Ясно - питали са привърженици на демократите.
4
1
 
28
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Само 14% смятат, че сривът в доверието към институциите се дължи на Тръмп. Ами останалите 86% какво мислят по въпроса? Ето ви пример за манипулативно написана новина!
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много президенти, една и съща политика. Едва ли всички са възпитавани от едни родители. По-скоро има едни чичковци, които дърпат с конци.
2
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На фалшиви медии като днес.бг още повече не трябва да се вярва. Тръмп има най-високият рейтинг на УС президент.
1
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че тук не е така и вярваме безрезервно на Цар Тиква и на прасешките медии!А пък за доверието между хората изобщо няма да ви споменавам...