Конспирация около смъртта на Епстайн: Подменено тяло или удобна случайност?

Имената на Тръмп и Бил и Хилари Клинтън бяха замесени в мистерията
Обновена: 12 авг 2019 21:56 | 12 авг 2019 21:45,
21
Конспирация около смъртта на Епстайн: Подменено тяло или удобна случайност?
Снимка: архив Reuters

В петък вечер в защитеното крило на федерален затвор в Манхатън, Джефри Епстайн е сам в килията си. 11 дни по-рано федералните власти са свалили специалното наблюдение против самоубийства от него.

Същата сутрин хиляди документи от гражданското дело срещу него са отворени за публично разглеждане. В тях има десетки обвинения срещу Епстайн за сексуално насилие над десетки момичета.

Финансистът е трябвало да бъде проверяван от двама надзиратели на всеки 30 минути. Точно тази нощ тази процедура не е спазена, обяснява източник от федералния затвор пред New York Times.

Още по темата
Три седмици по-рано Джефри Епстайн направи опит да се самоубие. Именно затова той беше под специално наблюдение и е трябвало да има още един човек с него в килията. Наскоро обаче съкилийникът му е бил преместен в друг затвор и така финансистът е останал сам, в разрез с процедурите в затвора.

В 6:30 часа, събота сутрин, надзирателите правят рутинната си обиколка. Тогава откриват Епстайн мъртъв в килията му.

66-годишният финансист се е обесил.

Пред него стоеше дело за секс трафик, обвинение в ръководене на мрежа, която е намирала непълнолетни момичета за секс.

66-годишният Епстайн беше добре познат на богаташите в САЩ. Президентът Доналд Тръмп, бившият президент Бил Клинтън, британският принц Андрю - всички те са свързани с Епстайн. Някои от богаташите край него дори бяха свързани с обвиненията, което подпали редица конспиративни теории.

Именно защото много хора подозират, че политици от най-висшия ешелон в САЩ са знаели и са прикривали престъпленията на Епстайн, слуховете се разпростират бързо. Според мнозина доста от близките до него са искали неговата смърт, въпреки че няма доказателства в подкрепа на тази теза. И все пак, в неделя, хаштагът #EpsteinMurder (убийството на Епстайн), беше в най-споделяните в Twitter.

Шегички и картинки, които намекват за версии от инсценирано самоубийство до добре организирано поръчково убийство, бяха споделени хиляди пъти. Facebook, Twitter и Youtube закипяха от тероии за това какво се е случило.

Според един анонимен пост в Twitter всъщност Епстайн е жив, а от затвора е изнесено тялото на бездомник, който е имал подобни на финанситът черти.

Според други е доста странно, че той се самоубива точно когато 3-ма надзиратели си тръгват няколко часа по-рано. Някои се питат защо охранителната камера е дала грешка.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви, че е "доста удобно", че Епстайн вече не може да посочи с пръст никой друг.

"Това, което ние искаме да знаем е какво е знаел той", казал де Блазио пред репортери. "Колко други милионери и милиардери са били част от незаконната му дейност?", пита се кметът на Ню Йорк.

Фактът, че седмици по-рано обвиненият магнат е открит в килията си в полу-безсъзнание и с рани на врата си, а сега е успял да отнеме собственият си живот, също предизвика доста въпроси.

Разбира се, смъртта на милионера успя да внесе и още един повод за раздор между либерали и консерватори в САЩ. Първите предполагат, че Доналд Тръмп има пръст в смъртта на Епстайн. Вторите настояват, че всъщност Бил и Хилари Клинтън са замесени.

Теорията за клинтънови всъщност датира от конспирация от 90-те години. Още оттогава тръгва слух, че двойката поръчва убийствата на своите врагове. Оттогава насам теорията е неколкократно опровергана.

Самият Тръмп помогна на тази конспирация, ретуитвайки именно пост с хаштаг #ClintonBodyCount. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трета статия за Епстийн за последните 24 часа но нещо продукта не се продава в БГ. С претоплени манджи ресторант не се прави.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хей.....SSP Alliance.....сам ли си......Ако си.......и чуваш гласове.....потърси помощ......спешно.
11
2
 
3
 
! Отговори
... преди 4 години
Подменено или не тялото да ми падне. А той живичък...бедна Фантазия!
10
4
 
13
 
! Отговори
Всички сте шарани преди 4 години
Толкова сте заблудени всики.Слави Трифонов е поръчал убиството.
9
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този го самоубиха!
8
1
 
13
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Ясна раутата!
7
5
 
30
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Толкова ли нямаше кой да му подскаже да се пише гей? Не само че нямаше да го съдят, но дори и щаха да го обявят за борец за граждански права на гей-обществото.
6
6
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Той и без това беше много дърт, изпял си е песента. Хубаво е, че се самоуби, да не се хабят повече пари на данъко платците.
5
7
 
23
 
! Отговори
някой преди 4 години
Ако наистина е убит,това цял свят знае...кой стои зад убийството....клана Клинтън....първи приятели на българската корумпирана олигархия...от много години. Аферата - Петър Стоянов- Бил Клинтън...единствения който се юрна да му спасява кожата...след скандала с поредната.....Люински. УЖАС.
4
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
запари им под гъзягите на педоефреите от демократическата партия и го евакуираха към вечните ловни полета. както каза чичо били клинтън шиляка е на едно по добро място и мъртъвците не разказват истории. в ЕС кога ще почне да пее некой за жертвоприношението на малки деца в брикселските изби? колко журналиста умреха дето разледваха случая Дютро?
3
12
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ПОЛУЧИЛ СИЕ ЗАСЛУЖЕНОТО
2
5
 
34
 
! Отговори
Мутрите се завърнаха преди 4 години
Мутри с бухалки и ножове потрошиха бившият ресторант на Васил и Жоро Илиеви,искали да говорят с главната мутра на държавата!12.08.2019
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЕРИОЗНО МЯСТО Е ЗАЕМАЛ В КОМИНТЕРНОВСКАТА ЙЕРАРХИЯ НА МРЪСОТИЯТА ЩОМ ТАКА ГО БРАНЯТ И УМРЯЛ.