В Чикаго отдават почит на застреляните българи

Българи и американци се простиха със сънародниците ни
21 окт 2019 11:25, Петя Славова
5
В Чикаго отдават почит на застреляните българи
Снимка: БТА

Българи и американци се простиха със сънародниците ни, които загинаха преди близо седмица в Чикаго. Те бяха убити от техен съсед - поляк, който призна вината си. Все още полицията разследва причините, довели до трагедията.

В памет на жертвите, десетки български имигранти и американци се събраха в чикагското предградие "Елмхърст", за да отдадат последна почит на убитите. 

Още по темата

Жертвите са Ивайло Попов, майка му Искра Попова и нейният американски приятел Дейвид Ханик, припомня bTV.

Съпругата на Ивайло - Цветанка Георгиева, също бе сред жертвите, като нейният ковчег вече е в България и близките й ще я погребат на 24 октомври.

На поляка Криштоф Марек е повдигнато обвинение. Сред неговите жертви е и сънародничката му Йоланда Топоска. Според една от версиите той е имал любовни чувства към нея.

Преди време, докато бил домоуправител на комплекса, се случвало нарочно да й спира тока. Малко след като полицията дошла на адреса, нападателят се приближил с вдигнати ръце. По-късно убиецът завел униформените до дома си, където показал пистолета си, който бил оставил на масата в хола.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
шум в ухото преди 4 години
ПОЛЯЦИ+БЪЛГАРИТЕ=ЛЮБОВТА
3
2
 
6
 
! Отговори
Един от Юг преди 4 години
До Анонимен 2Такива българи дето не са българи са се махнали от България заради такива българи като тебе дето си мислят че са най българи и продължават да съсипват държавата с простотията си!...пАнимаеш...
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва ли да ми пука?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко хора се избиха с колите си в българия, крайно време е да забранят и конфискуват МПСта и да има само градски/публичен трансппрт и държавни таксита. Така ще се създадат много работни места.