Съветник на Тръмп искал да засекрети украинския разговор

Бил разбрал, че той е от свръхделикатно естество
16
Съветник на Тръмп искал да засекрети украинския разговор
Снимка: Reuters, архив

Съветник на американския президент Доналд Тръмп препоръчал да се ограничи достъпът до разговора с украинския държавен глава, отключил сегашната процедура за импийчмънт на Тръмп, става ясно от показанията му пред Конгреса, публикувани вчера, предаде Франс прес.

Тимъти Морисън, специалист по Украйна в Белия дом, заявил пред Конгреса, че незабавно е разбрал, че
телефонният разговор между Тръмп и украинския му колега Володимир Зеленски на 25 юли е от свръхделикатно естество.

Препоръчах да се ограничи достъпът до дословното съдържание на разговора, заяви Морисън. Същевременно той отбеляза, че в разговора не е установено нищо неправомерно или неуместно.

Показанията на Морисън "показват, че телефонният разговор на президента Тръмп на 25 юли с украинския президент Зеленски е задействал незабавно алармените звънци в Белия дом", каза председателят на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите Адам Шиф.

Вчера Камарата на представителите в Конгреса публикува стотици страници протоколи от разпитите при закрити врата на двама ключови свидетели във връзка с разследването за импийчмънт на президента Тръмп, отбеляза Асошиейтед прес.

Протоколите са от показанията на Дженифър Уилямс, специален съветник на вицепрезидента Майк Пенс за Европа и Русия, и на Тим Морисън - бивш старши директор по европейските въпроси в Съвета за национална за сигурност.

Протоколите показват, че постоянният представител на САЩ в ЕС Гордън Сондланд е играл централна роля в усилията на Тръмп да накара Украйна да извърши политически разследвания като условие за отпускането на необходимата й военна помощ.

Показанията на Дженифър Уилямс повдигат въпроси какво е знаел вицепрезидентът Пенс за предполагаемото обвързване на разследването на Джо Байдън и сина му с военната помощ.

Показанията на Морисън ще засилят натиска върху Сондланд, който ще свидетелства публично в сряда, посочва ДПА. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ТръмпЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА БЕЗНАКАЗАНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА МАРИОНЕТКАТА СИ ТРЪМП!
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега ще свалят президента защото съветник засекретил разговор? Или защото тръмп е искал да разследват байдън който е символ на корупцията в Украйна? Не знаете че байдън принуди порошенко да уволни техния главен прокурор защото искаха да обвинят байдън младши за корупция, още преди тръмп да беше президент? Сега трябва да свалят тръмп защото байдън са крадци?
6
1
 
12
 
! Отговори
Сокереса преди 4 години
Пишете нещо за българската евроатлантическа култура, как е Гринго, още ли е със Софка, пишете кой ще е 16-ия мъж на Кали, кога ще роди Азис, такива работи пишете, не тръмп, мръмп...
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ви се иска да преобърнете фактите и да ни накарате да повярваме в "усилията на Тръмп да накара Украйна да извърши политически разследвания като условие за отпускането на необходимата й военна помощ". Истината е, че бай Дончо поиска от Зе да се запознае с документацията от преустановеното преди години криминално разследване срещу сина на Джо и законноста на прекратяването на делото.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДП са уникални *** .Сами качват Тръмп за втори мандат.Отвратителната истерия срещу него бетонира дъртака.ДП работи срещу Америка по този начин .
3
12
 
2
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 1Бай ти Дончо да си ходи ... Само глупости прави...
2
2
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Обаче демократите(храненици на Сорос) всячески избягват темата за това какви са ги вършили Байдън и синчето му в Украйна!И че американската посланичка навсякъде е повтаряла,че нарежданията на Тръмп трябва да се игнорират,защото щял да бъде отстранен!Хубавото е,че доживяхме да видим какво представлява Америка отвътре,може би защото нещата им не вървят добре и като във всяко закъсало семейство почват скандалите...
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така нареченият украински разговор е от свръхделикатно естество и ще се окаже пагубен за Зе и за Джо, но не и за бай Дончо.