Нападателят в базата във Флорида е от саудитските ВВС

Аз съм против злото и Америка, написал той
7 дек 2019 08:34, Елка Василева
50
Нападателят в базата във Флорида е от саудитските ВВС
Снимка: Reuters

Служител на саудитските военновъздушни сили е предполагаемият извършител на нападението в база във Флорида, съобщи губернаторът на щата Рон Десантис, цитиран от Ройтерс.

Четирима души, включително стрелецът, бяха убити в американската военноморска база в Пенсакола, а ранените са осем, казаха американските ВМС и службата на местния шериф.

Десантис потвърди, че заподозреният е саудитски гражданин, който бил на обучение в рамките на дългогодишна тренировъчна програма на ВМС, в която участват съюзници на САЩ. Мотивът за деянието се разследва. Разследващите се опитват сега да установят дали може да става дума за тероризъм, допълва Франс прес, цитирана от БТА.

"Мисля, че ще има много въпроси, свързани с това, че лицето е чужденец, че е от саудитските въоръжени сили и се е обучавал на наша земя", каза Десантис на пресконференция.

Още по темата

Заподозреният е стрелял с пистолет в учебна сграда в базата.

Саудитецът е публикувал преди атаката враждебни към САЩ послания, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на института СИТЕ, следящ джихадистката активност онлайн.

"Аз съм против злото и Америка като цяло се превърна в Нация на злото. Не съм срещу вас просто защото сте американци, не ви мразя заради вашите свободи, мразя ви, защото всеки ден вие подкрепяте, финансирате и извършвате престъпления не само срещу мюсюлманите, но и срещу човечеството", е написал в Тwitter нападателят, идентифициран като Мохамед аш Шамрани.

Същевременно телевизия Фокс нюз съобщи, че шестима поданици на Саудитска Арабия са били арестувани след стрелбата в базата, предаде ТАСС. Те са били задържани в района на базата и сега са разпитвани.

Стрелбата в Пенсакола е втората във военноморска база на САЩ тази седмица. Моряк от американска подводница в Пърл Харбър на Хаваите откри в сряда огън и уби двама души, преди да се самоубие.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е получил обаждане от краля на Саудитска Арабия, който поднесъл съболезнования за станалото, предаде ДПА.

"Кралят каза, че саудитският народ е много разгневен от жестокото деяние на стрелеца и че това лице по никакъв начин не изразява чувствата на саудитския народ, който обича американския народ", написа Тръмп в Twitter.

Саудитската информационна агенция СПА съобщава, че крал Салман е осъдил в телефонния разговор с Тръмп "ужасяващата" стрелба, извършена от военнослужещ от саудитските военновъздушни сили в американската база, предаде Франс прес. Салман също така е уверил Тръмп в пълната подкрепа на Саудитска Арабия за САЩ и е наредил на саудитските сили за сигурност да сътрудничат на американските агенции, се допълва съобщението на СПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
4
 
! Отговори
Горкият човек преди 4 години
Демокрацията му е дошла в повече.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дори саюзниците на краварите ги мразят / факт
39
1
 
7
 
! Отговори
Antinwo-то, преди 4 години
"малка" подробност си изпуснал- един сатанист (ислямофашист) трепе други. Злото се самоизяжда. Бавно за съжаление...
38
0
 
12
 
! Отговори
+-до 40 преди 4 години
Преди 30 години ,навярно само партийците "мразеха" САЩ ,а останалите 95 % бяха за тях,но "изтрезняхме" повечето към 90%,тези от поколенитео кока-кола-попкорн не се броят ,ТЕ ПОВЕЧЕТО са манипулирани от медиите .... .
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, какъв да е? Няма да е патагонец я.
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От това което чета, се вижда че дори в България много-много хора мразят Америка. Америка със сигурност го заслужава. Няма как !
35
0
 
24
 
! Отговори
хроно граф преди 4 години
Навремето, саудитците като им събориха кулите, сащисаните нападнаха Ирак. Сега да очакваме нападение над Иран.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
правилно парите намат цвят и мирис нито пък религия
33
0
 
21
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Саудитите трепят хиляди мюсюлмани в Йемен (не че ми пука за тях..) американците - "не виждат"...саудитите финансират ислямски групировки по цял свят - американците - пак "не виждат"...Бих казал - хак им е!Парите на камиларите - не миришат...особено - ако са милиарди!И камиларя камикадзе - принципно е прав!
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който нож вади от нож умиранеможе да натъпчеш цял свят с терористи и да не стигне до тебе
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много народи мразят сащ,едвали сте видели сирииците как изпращат бягащите американци,тези кадри неги дават по телевизиите
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо Борис 1 приема името Михаил по време на Покръстването през 866 г то тва си е чист Възродителен Процес , дали някой го осъзнава
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А когато Византия християнизира тогава още Племе при Борис 1 никой нищо не казва и никой нищо против няма , много странноАма не ми казвайта сега че тва само историците го знаят а другите 4-5 милиона (толкова останха в България) нищо не знят
28
3
 
17
 
! Отговори
Antinwo преди 4 години
Еми прав е човекът сащ са световно зло което трябва да бъде унищожено ! И ще бъде както всяка голяма империя обърнала се срещу Бог и прегърнала сатанизма и разврата !
27
1
 
22
 
! Отговори
Ъ преди 4 години
Който обучава терористи от терорист умира
26
0
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОСНОВНИЯ БРОЙ НАПАДАТЕЛИ НА КУЛИТЕ БЛИЗНАЦИ БЯХА ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ А НЕ ОТ АФГАНИСТАН!!!НО БЕШЕ НАБЕДЕН БИН ЛАДЕН ТОЙ ОБРА ПЕШКИРА ОЩЕ 1 ЧАС ЛЕД НАПАДЕНИЕТО БЕЗ РАЗСЛЕДВАНЕ ГО ОБЯВИХА ЗА ВИНОВЕН :D
25
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
американофилчета вижте каде обучават терористите вашите началници
24
2
 
9
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Колко лицемерно.Я някой да скочи да защитава религията проповядваща "мир и любоффф"!
23
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за тва нещо коментари ли сега трябва а когато у нас Византия при това насила Християнизира целия Български Народ преди 1200 г някой коментирал ли е?
22
0
 
11
 
! Отговори
Митьо Ушите преди 4 години
Спор за паркомясто е било!