Тръмп срещу пестене на водата в баните и тоалетните

Преди това той се подигра с енергоспестяващите крушки
7 дек 2019 10:26, Елка Василева
69
Тръмп срещу пестене на водата в баните и тоалетните
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който от идването си на власт преди три години критикува неуморно екологичните разпоредби, които често пъти са безполезни според него, сега се нахвърли върху механизмите, целящи икономисване на водата в тоалетните, предаде Франс прес.

След подигравките срещу енергоспестяващите крушки по време на митингите на предизборната си кампаниясега Тръмп заяви на среща с представители на малкия бизнес, състояла се в Белия дом: "Ние следим много внимателно чешмите, душовете и други елементи на баните. Хората трябва да пускат водата в тоалетната по 10 пъти, по 15 пъти, вместо по веднъж! И така те в крайна сметка използват повече вода", заяви той.

Тръмп освен това се оплака, че заради някои механизми за пестене на вода налягането е станало много слабо. "Толкова малко вода излиза от чешмата, че човек почти не може да си измие ръцете", каза той.

В по-широк мащаб Тръмп открито постави въпроса за полезността от икономисването на вода в много страни по света. "Има толкова много страни, в които се стича толкова много вода, това се нарича дъжд и хората там не знаят какво да правят с него", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и това независимо от партията, да не политизираме, няма значение кой управлява бе хора, видял се с власт човека се възползва от положението. а това е в изключиетлни размери в източната част на света, особено бившите соц страни
45
0
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
гуспудине, нищо им няма на крушките, които пестят ток, светят като другите. Това, че у вашето село някой е прибрал парите за крушки и е сложил по-евтини и по маломощни ***, не означава, че не трябва да харчим по малко електричество, означава само, че както винаги хората на държвна работа се облагодетелстват под предлог ся ще направим нещо добро за обществото. няма нито един държавен проект, който да не е окипазен по този начин
44
0
 
2
 
! Отговори
Агент Гибс преди 4 години
Ето кой ще помогне на кимурджиите от Перник !
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За крушките е прав - наистина пестене,ама за сметка на осветеността Сега в градовете е пълен мрак като пред въздушно нападение, отвратително е да си вън след като се стъмни Едни гадни лампи с отвратителна мътно - жълта светлина които си светят сами на себе си. А крушки с ярка светлина пък не се ползват от пинтилик. Ако такива са ефектите мерси. Това по - скоро са дефекти. Тук Тръмп е много прав. Съгласна съм с него.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пестене - не. По скоро умно и правилно използване, а не разхищение. Например в тоалетните да се поставят много по - ефикасни сифони за водата които с малко количество да я почистват а не водата да църцори и да се хаби излишно без да има ефект. На принципа на водната турбина - не количество, а сила на водата. Някои тоалетни чинии притежават такива сифони. Трябва да се въведат навсякъде. Същото важи и за душовете. Пестенето не трябва да е за сметка на качествената хигиена.
41
0
 
7
 
! Отговори
SRT преди 4 години
В момената в Българските градове 80% от водата се губи от канализацията. Тоест водата изтича от развалените траби. Ние като пестим 20% от водата която ползваме. В крайна сметка пестим 4 % от общата вода, а 80% пак се губят. Ние плащаме всичката вода.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Тук и без това си е смрад, какво си се загрижил?!"Е тук си прав! Загрижил съм се, защото би трябвало да има модове и админи, от които зависи да няма смрад. Както и в нашата държава би трябвало да има хора от управлението, които да я разчистят. Да, лесно е да се цапа, по-трудно е да се прави нещо смислено и добро, но все пак само второто си струва!
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕКО"Аз вече няма да използвам клозета, а ще cepа на площада. Така ще пестя вода."Засега го правиш само в коментарите. Премести се на площада, защото тук чистенето е проблематично. Или не се чисти, или се чисти което не им изнася, а миризмите си стоят
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоа по колко пъти пуска казаня,иначе е прав до някъде
37
1
 
5
 
! Отговори
Колю Джамбаза преди 4 години
Ами правилно. Ние сме 4 членно семейство и след като се изсeрeм и 4 -мата в тоалетната пускаме водата. Проблема е че всеки иска да е първи а не последен
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е ЗА пестене на водата от тоалетните. Думите му са с противоположен смисъл. Не сте разбрали и превели вярно информацията. Ползвайте преводачески програми за улеснение
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Хората трябва да пускат водата в тоалетната по 10 пъти, по 15 пъти, вместо по веднъж!"Той казва точно ОБРАТНОТО! Че има хора, които пускат водата по 10-15 пъти вместо по веднъж и това е лошо. Думите му имат точно обратния смисъл. Не се превели вярно информацията
34
0
 
1
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Туй като леките цигари.Пушиш по кутия на ден,ама иначе си мислиш че е по добре от 5-6 тежки.
33
3
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Доказано е трънки.Прочети малко изследвания, вместо да цитираш фейк нюз. Дори при най-консервативните сметки, след около 30 хил. км един средностатистически автмобил с ДВГ вече е генерирал повече емисии, отколкото производството на батерията на един електрически. И това без да броим емисиите от производството и транспортирането на горивото.И аз карам ДВГ, ама "истината ми е по-скъпа", а неуките антиконспиратори са ми направо досадни...
32
12
 
11
 
! Отговори
Пак много калинка в преди 4 години
сайта,много разбирач,много Злобюл??!! За мен Тръмп е един от малкото,да не кажа единствения нормален западен лидер,който когато има проблем си го казва директно,право куме в черните очи!! Но тъй като и Америка се напълни с либерали,тоест ***,не се учудвам че и американските и българските *** пеят в един тон и едни и същи мантри и опорни точки!!Само че и двете страни са си го набарали в лицето на Тръмп и ББ,които са двама истински мачовци и това пролича на срещата им!!
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се казва важен проблем.Тръмпутин надмина себе си.Тъй си е влизаш в клозета и тропаш тропаш и после пускаш тридесет пъти водата че да се измиришат го.вната.Това е много сериозен проблем.Я си представете че като Тръмп и ББ си седите на яхтата и си пиете коктеилите с арабски шейхове прос.титутк.и и милиардери и сте се надули като пуяци да се правите на английски аристократи и влизаш в клозета и те лъхва аромат на химическо оръжие е може ли сега.
30
7
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Добро чувство за хумор демонстрира.Путин също се опитва, но прекалено задълбава в лай няната част.
29
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато си неприлично богат, с $3 млрд личен капитал, придобит от бизнес с игрални казина и разни конкурси за убавици, можеш да дрънкаш каквото си поискаш безотговорно.Когато го изгонят, ще дойде Блумбърг, с над 50 млрд! Но не вярвам той да прави изцепките на оранжевия! Защо ли?
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Улижитежв БГ не се мият от десетилетия.Градският транспорт е в голям процент допотопен, ха хигиената там е забранена тема. Оначе, "актуализиране" на заплатите в общините е грижа номер едно.На гърба на кого?
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябва да се пести вода защото от лошата хигиена ще плъзнат ужасни болести (хепатит например,туберколоза,***,тении и така нататък) които в крайна сметка ще доведат до много повече разходи.