САЩ имат ракета, която да пробие защитата на Русия

Похвали се американски генерал
15 дек 2019 10:09,
470
САЩ имат ракета, която да пробие защитата на Русия
Снимка: Pixabay

Прецизната ракета от клас „земя-земя“, която се разработва от корпорация ”Lockheed Martin” за военновъздушните сили и флота на САЩ би могла да пробие руските системи за противовъздушна отбрана, предава РИА Новости. Това заяви пред американски медии генералът от силите за сигурност на САЩ Джон Рафърти.

Още по темата

Според него ракетата ще бъде използвана предимно в европейския театър на операции, като противодействие на руските системи за ПВО. В същото време в Тихия океан ракетата ще може да се противопостави на китайските военни кораби, пише „Фокус“.

Военните подчертават, че разработката ще трябва да замени тактическата ракетна система ”ATACMS”. Ракетата ще бъде с по-малки размери от предшественика си. Това би позволило на разработчиците да поставят повече ракети в установката, за която тя ще бъде разработена.

Изданието съобщава, че успешният тест на ракетата е проведен на полигона „Уайт Сандс“ в Ню Мексико на 10 декември. Изпитанията са показали, че бойната дистанция, която устройството достига, е поне 240 километра. Ракетата е покосила поставени й цели.

Очаква се тя да влезе на въоръжение в американската армия до 2023 г. Малко по-късно към функциите на ракетата се очаква да се прибави и възможността тя да проследява и унищожава движещи се цели, в зависимост от тяхното радиоизлъчване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"само че това не са 90-те милиона индианци изклани"Ти вече се усра. За твое сведение фалишивата пропагандна цифра за "индинаския геноцид" е 15-20 милиона. Реално обаче на целия континент северна америка не са живеели повече от 3 милиона индинанци.
316
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"защо 20% от америнакците живеят само благодарени на купоните за храна които федералното правителство им отпуска"Защото са нег гери и нищо не става от тях. Дай има само да крадът убиват и ижзнасилват. Ама да си изкравт прехранат с труд е невъзможно. Нито го могат нито го искат. Предпочитат белия човек да хи хрантути а те да мързелуват. Също като при робстовто.
315
1
 
3
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Сащ имат ракета като багета. Нещастници.
314
1
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Нахални хора оставете Велика Русия защо се занимавате с конфликти,само се въртят около границите и занимават целия Балкански полуостров с военни бази и оружие.Кой е агресора?
313
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"И в двете световни войни Просия напада първа.В руско-турските пак тя напада.Просия първа напада НаполеонПросия напада шведите."Ано Историко ПВС започва с КАЗУС БЕЛИ - убийството в СърбияВСВ реално започва 1930 година с Инвазията на Япония в Корея и Китай ако трябва да сме ТОТАЛНО ЧЕСТНИ И ТОЧНИНо по документи е 1.9.1939 година Нападение на Германия над ПолшаНаполеон ли напада или Кутузов? Кутузов даже се принуждава да предаде Москва без да е спечелил едно сражение до тогава
312
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Затова ли Просия вече има такива ракети, а САЩ тепърва ги разработват?"Хаиде сега АНО УМНИ кажи кои са тези ракети дето нарушават РСМД? и защо смяташ така. Разбираш ли САЩ казва те са виновни(Пример Садам има химически оръжия) и не представя никакви доказателства. След това Премиера на Великобритания с половин уста се извини не на Иракчаните а на гражданите на Великобритания че са били подведени от своите съюзници и това е довело до страдния на семействата на военните!!!
311
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 343И в двете световни войни Просия напада първа.В руско-турските пак тя напада.Просия първа напада Наполеон.Просия напада шведите. Защо сега да направи изключение?Тук срава въпрос да нападне не САЩ, а Източна Европа.
310
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ в нарушение на договора по РСМД са разработвали тайно Сухоземни версии на прословутите томахоци и тези сега тествани ракети но политиците не си признават - за експртите обаче е кристално ясно че политиците ЛЪЖАТ!---------Затова ли Просия вече има такива ракети, а САЩ тепърва ги разработват?
309
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До ,,само питам,, отнасяме ме го и в двата случая но просто написах по реалния с преположението че САЩ са по силните и обикновено силният напада слабият а и досега незнам Русия да превъзхождал САЩ военно но пък е била достатъчно силна да им охлади мераците
308
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До до 334продЕдна крилата ракета дори да се движи в зоната под 10м височина тя променя радарното поле така че по доплеровия закон може да се засече по косвени признаци - това е защото се движи относително бързоНо един дрон... кретащ с 180км/ч ще бъде проспан от почти всяка ПВО(освен ако не се поставят наистина специални сензори - но те трябва да са хиляди защото по принцип са с много малък обсег на откриване) както се получи и в САрабия.
307
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До до 334"Офицери от ЗРВ са ми казвали, че Москва има ДЕВЕТ кръга противоракетна и противозъздушна отбрана. При задействие като се мине на пълни графици даже и пиле не може да прехвръкне!"Всяка система може да и се намери "Ахилесовата пета" и тя да бъде заобиколена или преодоляна като ПЪН.Дори най-най-модерните радари не виждат цели под 10м височина за електрониката филтрираща сигнала там е все едно човек да изпадне в нервна криза съчетана с паник атака - Спасява ги само Доплеровия закон
306
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Рамбо с босилекаТаз картинка от кой филм еТакива снимки се правят със специални фото апарати - свръх дълго отворена бленда или нещо от отзи род беше термина.А това е снимка на реално изстрелване на балистична ракета - коя ракета и от къде и кога това вече само този който е направил снимката може да каже.
305
0
 
3
 
! Отговори
до 334 преди 4 години
Офицери от ЗРВ са ми казвали, че Москва има ДЕВЕТ кръга противоракетна и противозъздушна отбрана. При задействие като се мине на пълни графици даже и пиле не може да прехвръкне!
304
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
продДали тази ракета и следващите и по-далекобойни версии ще пробият Руската/Китайска защита скоро няма да узнаем(поне 2 години докато минат всички тестове). Да САЩ в нарушение на договора по РСМД са разработвали тайно Сухоземни версии на прословутите томахоци и тези сега тествани ракети но политиците не си признават - за експртите обаче е кристално ясно че политиците ЛЪЖАТ!Ако толкова бързо и лесно се разработваха технологии Илън Мъск вече да е стъпил поне на ЛунатаРеалността е друга нали?
303
0
 
3
 
! Отговори
Рамбо с босилека преди 4 години
Таз картинка от кой филм е
302
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
продължениеНо размерите на бойното отделение на МАРС са крайно ограниченислед 2000 чрез смяна на двигателя на ракетите, размер на БЧ(по-лека и малка но по-ефективна и прочие) постигнаха 80км обсег на РСЗО и към 320км на балистичните ракетиРусия разработи Торнадо версиите на Град,Ураган и Смерч а в Китай дори създадоха РСЗО с обсег 400км...И естествено ИСКАНДЕРЕ днес САЩ направи първата стъпка към отговор на тези вече отдавна дори остарели системи(в някои характеристики като ръчно зареждан
301
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Ех експертиииСАЩ вижда в Афганистан и не само там какво могат СССР РСЗО Град и най-накрая решават да създадат своя РСЗО - М270 МАРС (1980г в експлоатация от 1983) Стреля на Великите 40км(А СССР Ураган се ползва от 1975 и дебютира в Афганистан чак средата на 80 години)Да МАРС е супер техноология, Бронирана, Маневрена, Самозарежда се и т.нтрябва да се развиваСъздават за нея балистична ракета с обсег 120км (160км сега) - еквивалент на СССР Точка У - стреляща и срещу ЗРК клас Патриот
300
1
 
5
 
! Отговори
До Я па ти.. преди 4 години
За Москва може да има други ракети, но дали ще долетят, е сакралният въпрос! Щото Москва има три реда защита, мощни радари Ти нямай грижа за Москва! Зле е Санкт Петербург, но не чак толкова от посока Финландия и Швеция - там добре си знаят съседа и мястото си! По-опасни са "шпротите", които допуснаха та тяхна територия войска от Щатите! Нещастните естонци, които в историята си до 1918 г. никога не са имали държава, допуснаха в Тарту янките да правят танков парад на метри от руската граница.
299
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ракетата е покосила поставени й цели"-----Този труден български! Ракетите взеха да косят! Каси косачката, коси картечницата, коси ччумата, коси Оная, но ракетата?
298
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТА НЕ РАЗБРАХ- ОНИЯ ЧЕЕРНИ АМЕРИКАНСКИ СУПЕР ВОЙНИЦИ ДЕТО ТУЪРКВАХА т.е. въртяна си зад**ниците еротично пред хърватската публика ДАЛИ ИЗЛЯЗОХА ВЕЧЕ ОТ БОЛНИЦАТА? И дали опитните психолози на НАТО успяха да им помогнат да спрат да плачат.