Злоупотреба с власт: Процесът на импийчмънт срещу Тръмп започва

Президентът заклеймява процеса като "лов на вещици"
21 яну 2020 08:00, Петя Славова
23
Злоупотреба с власт: Процесът на импийчмънт срещу Тръмп започва
Снимка: БГНЕС

Във Вашингтон ще бъде даден ход на процеса по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп. След като миналата седмица в Сената бяха внесени обвиненията днес сенаторите ще обсъждат резолюция за правилата на процеса. Тръмп е обвинен в злоупотреба с власт и възпиране работата на Конгреса, предава БНР.

От днес започват исторически заседания по третия импийчмънт на американски президент. Сенаторите ще влязат в ролята на мълчаливи съдебни заседатели, който ще спазват строги правила на поведение. Те трябва безпристрастно да решат дали при разговора си украинския президент през лятото Тръмп е оказал натиск за лични облаги и дали е попречил на последвалото от случилото се разследване и най-вече ако се окажат валидни дали тези обвинения са причина за отстраняване от поста.

Привърженици на Тръмп казват, че той е в процедура по импийчмънт за неща, които не са се случили, а за негови опоненти при същите обстоятелства обикновен съд би издал за минути присъда "виновен".

За самия президент процесът е дело на обсебени от мисълта да го отстранят демократи. Той настоява, че не е прекрачвал законите и заклеймява процеса като "лов на вещици."

За да бъде Тръмп отстранен е необходимо мнозинство от 2/3 в Сената.

Президентът е убеден, че републиканското мнозинство там ще му помогне. В Twitter той написа "Не съм виждал до сега Републиканската партия толкова силна и обединена. Благодаря ви!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
"Води само битки които можеш да спечелиш",гласи първото правило на стратегията.За кой ли път демократическата партия в САЩ,която по принцип има по-голяма гласопадавателска маса се въвлича в предварително загубена битка.Която ще й коства съкрушителна загуба в изборите за президент наесен.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рижавия куку много скоро ще излети от бялата къща като тапа от шампанско и после ще го натикат в панделата да си харчи там милиардите.Жив ще го сварят като жаба, само гледай.Ще види едни велики америки, америка фърст, мексикански огради и звезди посред бял ден, та свят ще му се завие.
15
1
 
1
 
! Отговори
гл. шеф. преди 4 години
до. цял свят . от. гл. шеф на тайно разузнаване . Г. ТРЪМП. Е НЕВИНЕН. по всички негови права. той направи много за САЩ. НЕ Е ЗЛОУПОТРЕБИЛ С ВЛАСТ. Г. ТРЪМП. той винаги ще бъде оправдан. от. съкретно тайно разузнаване...
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност демократите сами си направиха импийчмънт. Ще си проличи на следващите избори. Рейтингът им пада катастрофално и всъщност не стават за нищо. Те са готови на всичко за да не се разбере колко са корумпирани. А тръгнали нас да учат на демокрация , или света . Този процес по импийчмът ще завърши с ефективни присъди за демократи.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът е убеден, че републиканското мнозинство там ще му помогне. В Twitter той написа "Не съм виждал до сега Републиканската партия толкова силна и обединена.Тъй тъй, малко вятър.Всички опорки за" лов на вещици","потъпкване на конституцията" са "пнуснати" от Тръмп .Самъй бАлшой смешТник!
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Дончо оттече в канала ,като най слаб президент потъпкал всички международни норми и споразумения.Целия свят вече МРАЗИ АМЕРИКА.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как е злоупотребил с власт.Едни и същи неща повтарят и то тези неща са базирани на изказвания от конгресмени а не на факти.
10
4
 
2
 
! Отговори
А магаретата преди 4 години
Откъде знаят,кой ще е кандидат за президент от тяхна страна?Я колко много желаещи има!Байданчо май ще гризне дръвцето!
9
0
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Тръмп злоупотребил с властта? А тези преди него, като разориха Ирак, Либия, Сирия, да не споменаваме Афганистан, Сърбия, Украйна, Йемен и т.н. - те го направиха съвсем законно.
8
3
 
10
 
! Отговори
za USA преди 4 години
Доналд Тръмп е зло за света, но е по-малкото зло от дъртата вещица Килъри Клинтън!!Нея ли искахте за президент на САЩ??Тая дърта вещица-сатанистка и масонка..............е отговорна за смърттта на хиляди невинни хора в Либия и Близкия Изток, заедно с Барак Обама!!!
7
3
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
впк на сащ няма да допусне оставката в зависимост от печалбите от продажбатана оръжие 2 мандат му е в кърпа вързан за 2020 г само за Пентагона бюджетът е748 милиарда
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2, у нас няма да мине, защото мутрака обеща нещо ценно на депесарите и те за пореден път ще се изплеснат при гласуването.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злоупотреба с власт. Такава квалификация заслужават думите и действията на джо биден преди няколко години в Украйна.
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гази ги ... Тръмп мега силен, гледай кво става !
3
6
 
11
 
! Отговори
Един преди 4 години
Удри, бай Тръмпе, по тая либерална ***!
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти като предстоящия вот у нас няма да мине макар, че причини за обратното бол.
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварите ще се самоизядат като плъхове в помийна яма .