Затлъстелите американци се увеличили 10 пъти за 50 г.

10% от американците са силно напълняли
27 фев 2020 20:20, Елка Василева
35
Затлъстелите американци се увеличили 10 пъти за 50 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Всеки десети американец е силно затлъстял, а над 40% от жителите на Съединените щати са с наднормено тегло, съобщи Асошиейтед прес.

Данните са от изследване, проведено от Центровете за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ през 2017-2018 г. сред 5000 американци.

Нивото на затлъстяване е 42%, което е с два процента повече в сравнение с проучване, проведено през 2015-2016 г. Силно затлъстелите са над девет на сто, а при предишното изследване са били осем на сто.

Преди половин век един на сто американци е бил със силно затлъстяване, а сега броят им се е увеличил десет пъти, предаде БНР.

Резултатите показват, че повече американци ще се разболяват от диабет, сърдечни болести и рак, каза д-р Уилям Диц, експерт по затлъстяването в университета "Джордж Вашингтон". Според него на лекарите ще им става все по-трудно да лекуват толкова много пациенти с прекомерно наднормено тегло, защото сериозната затлъстялост изисква много интензивна терапия.

Смята се, че затлъстялостта е сред водещите проблеми в общественото здраве в САЩ. Тя се измерва чрез индекса на телесна маса, който е съотношението теглото и ръста на човека.

Индекс от 25 и повече е знак за наднормено тегло, индекс от 30 и повече - за затлъстяване и стойност от 40 нагоре - за сериозно затлъстяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: САЩзатлъстяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
Най-много дебели има в Щатите, това всеки го знае.Там са и най-глyпавите. Ниско IQ. Добре че беше велика Франция да ви създаде държавичката.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-много дебели има в Мексико и Самоа.САЩ са най-великата страна в историята на човечеството! God bless the United States of America!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, дебели хора има навсякъде, но най-много са в Сащ. :D
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дебели хора има навсякъде в развития свят, стига сте ги плюли. В Северна Корея са кльощави, бягайте там. САЩ са велика страна.
28
1
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Това не е вярно. Там били на купони и спяли на улицата.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е факт.Японките са луди по сумисти.Затова и Котоошу без проблем си фана мадама.Кльощавите мъже ги наложиха аеабите и тяхната петролно платеба пропаганда.Щото те са такива.
26
1
 
4
 
! Отговори
До № 25 Американ преди 4 години
Хасе, не съм гледал в гетата. Понеже не си бил там, ще ти обясня - не съм и стъпвал в гетата! Опасно е! Повтарям, опасно е - ако ги гледаш, могат да те пребият само за това! Пак ти казвам - *** и виж, после ще говорим! Страната, в която не бих живял, въпреки някои предимства! Евтиното плюскане, например! Казвам ти го, защото за теб това е важно!Още нещо - има още 200+ страни! Какво си се вторачил там? Защо сравненията правиш само с там? Виж Дания, Ейре, Швейцария, Холандия, Швеция, Португалия!
25
2
 
11
 
! Отговори
Пълна безвкусица преди 4 години
*** вижте ги обикновените американци как се обличат. Пълна безвкусица.Кич. Абсурдни съчетания на дрехи и цветове. Дип,че има и белокожи между тях иначе може да си помисли човек,че са в африкански бантустан или Индия.
24
5
 
0
 
! Отговори
Американ преди 4 години
До До Пепи:Гледал си по гетата, ***....
23
1
 
16
 
! Отговори
До Пепи преди 4 години
*** и виж! Аз бях и видях! Хората без духовни потребности плюскат! Храната е евтина и некачествена. Пълна с ГМО, хормони, бои, аромати, всевъзможна химия! Във всеки продукт - corn syrup! Това не са просто сланини! Мека пуздра, която се развява като попски ръкав!Можеш да си купиш и качествена храна - органична, пъстърва, сьомга, махи-махи (риба долфин), но струва цяло състояние! *** и виж и ...бягай! Всичко е илюзорно! Има гледки невероятни, виж и бягай, не се лъжи. Нашето си е по-хубаво!
22
16
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Какво значи затлъстели хора ???? Факт е че хората увеличават ръста си - височина и килограми.Преди 500 години всички са били далеч по ниски и леки.Тъй че стига сте всявали паника.
21
7
 
6
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Господа журналисти, това че от 1% са станали 10% не означава че броят се е увеличил 10 пъти.При 205млн 1% е "хикс"И 10% от 320 млн не е 10 пъти хикс
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам, но лично аз никога не бих пожелала тлъст мъж.Гол тлъстак е нещо отвратително. Пък и не съм ориенталка, не адмирирам *** големи колкото диференциал. Същото важи и за жените. Хубаво е жените да са с приятни извивки нито твърде кльощави нито твърде тлъсти. А американците си тлъстеят от години. Жалко че започнаха да тлъстеят и мозъците им, това е естествен резултат че тлъстеят физически. На кого са нужни подобни хора и защо там това се толерира? Не знам, пак нечий интерес..
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами какво да кажеш, пакет замразен грах в Щатите и гледаш вътре освен грах сложили захар и сол. Хората не са виновни, индустрията е виновна.
18
25
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Я не ме псувай. И да жените харесват точно такива мъже, защото в тях виждат богат и нахранен човек, т.е. с финансови възможности и искат гените му. Това е научно доказано. И всички жени тайно си мечтаят за много дебели мъже.
17
2
 
14
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
путин е виновен. той им е пращал субсидирани бъöлгарски банички с изтекъл срок и ги е рекламирал по инстаграм. за това са надебелели. при голяма част от тези с наднормено тегло, безконтролното ядене е пасивен начин за самоубийство - повечето имат психични проблеми произхождащи от това че като деца са ги думкали кривоноси чичковци с фамилия завършваща на -щайн.
16
3
 
25
 
! Отговори
Точно затова преди 4 години
Има едни 20-30% от населението дето все още са ефективни и движат тая държава напред. Тръмпецот се опитва да спаси точно тия хора все още работещи качествено и съвестно. Лошото е,че *** им растат май в почти геометрична прогресия - просто популация от попови лъжички тъпчещи се с ГМО смрад,тлъсточи и изкуствени захарочи. Българите затова лесно се адаптират в САЩ защото са по-читави и оправни от поне 80% от американската популация.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми спрете да ядете бре. Яжте нормални количества, то каквото и да ядеш ако е тонове..
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...но учени установиха, че американците стават по-ниски и по-глупави.....****Не личи ли от първия ?
13
1
 
12
 
! Отговори
от Тубата преди 4 години
Психолози: Светът се ръководи от психопати! (1/6)https://youtube/watch?v=TWrqR_-04UwИзгледайте всички части на документалния филм!