Тръмп уволни генералния инспектор от разузнавателните служби

Президентът държи да има пълно доверие на генералните си инспектори
4 апр 2020 13:18, Ния Христова
23
 Тръмп уволни генералния инспектор от разузнавателните служби
Снимка: БГНЕС
Доналд Тръмп съобщи, че е уволнил Майкъл Аткинсън, генералния инспектор от разузнавателните служби, който се оказа е уведомил Конгреса за жалбата, която доведе до процедурата по импийчмънт срещу президента на САЩ, предаде ДПА. 
 
"Важно е да имам пълно доверие в хората, назначени за генерални инспектори", написа Тръмп в писмо до Комисията по разузнаването към Камарата на представителите. "Не така стоят нещата с този генерален инспектор", добави президентът.
 
Той поясни, че уволнението ще влезе в сила след 30 дни и че ще бъде предложен нов кандидат за поста на Сената. 
 
Аткинсън бе първият човек, който информира Конгреса за подадения анонимен сигнал, че Тръмп е оказал натиск върху Украйна да разследва демократа Джо Байдън и неговия син. Жалбата предизвика разследване в Камарата на представителите и до последвалата процедура по импийчмънт срещу Тръмп, отбеляза Асошиейтед прес.
 
Аткинсън казва в писма, изпратени през август и септември, до конгресмените, че смята жалбата за "спешна" и "правдоподобна". 
Още по темата
 
Адам Шиф, председател на разузнавателната комисия към долната камара описа уволнението като "явен опит за потъпкване на независимостта на разузнавателната общност и отмъщение за тези, които дръзнат да уличат президента в нередни действия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10, каква диктатура те гони ве ? Като не е съгласен уволнения да си търси правата в съда, или да отива да работи в циенен, тая помийна яма събира всички , така или иначе. В динамиката на днешните времена изисква концентрация и свестни хора в екип. Като не си от тях - чао! Браво, г-н Президент!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Думана на всички членове на блатото, Тръмп ще източи тая помия до края на следващия си мандат. Който не си върши работата е пътник
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чичо СкруджMa не уволни Тръм тоя ***, чак след като му провериха всички пишман доказателства. дето се оказаха преватаджийки глупости? Тоя ако не влезе и в затвора, трябва помен да прави,
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10 Чичо СкруджНикът ти казва всичко за тебе !
11
2
 
12
 
! Отговори
антисоросоид преди 4 години
Тръмп трябваше да направи това веднага след сигнала. Но и сега не е късно. Службите са купени от демократическата партия а тя е купена от Сорос. Тръмп подгони Сорос за неплатени данъци в размер на няколко десетки милиони долари и Сорос чрез купените от него се опита да свали президента от власт но изгуби. Сега ще гледаме отмъщението на Тръмп но то хич няма да е без болезнено за сорос и неговата собственност демократическата партия.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно че ще го уволни обажда му се някакъв по телефонът и му казва че Тръмп оказвал натиск в Украйна.И оня тича като селска клюкарка да разкаже на всички.Оказва се че това е разпространяване на слухове с цел уронване на имиджът.Все едно всички в кварталът да знаят че сте болен ама вие да сте здрав.
9
13
 
4
 
! Отговори
Чичо Скрудж преди 4 години
И после - нямало доказателдства срещу Тръмп. Как ще има, след като той уволнява хората, които са посмели дда го критикуват или да представят доказателства. Демокрация, друг път. Това е диктатурата на Тръмп.
8
2
 
17
 
! Отговори
yes преди 4 години
жалбата се вижда че е най обикновен донос на демократски негодник, ама тоз решил че е "спешна и правдоподобна" щото службите отдавна работят за демократолиберастката ***, иначе ние им плащаме заплати а те работят за кръга на милиардерите. Богатите затова са богати, защото само получават а ние плащаме.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7 АнонименСпоко , това ще стане след като отмине епидемията от англииския-солзбърийски-коронавирус. Тръмп ще направи и разследване кои, къде и как са пуснали вируса в Ухан.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп бил оказал натиск върху Украйна да разследва демократа Джо Байдън и неговия син, а защо тогава Зе още се ослушва? Излиза, че бившият клоун Зе има сили и кураж да се противопостави на натиска на бай Дончо.
5
19
 
4
 
! Отговори
M.I.C. преди 4 години
Това стана отдавна "гротесктно" вече. Не знам този човек, Тръмп, отдавна си го раздава като диктатор. "Щом не си ми удобен, те уволнявам" :) прилича доста на сериала House of Cards, но поне там беше доста по задкулисно. При Тръмп си е ежедневие.
4
11
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
прехвалената демокрация за едно денонощие около 2000 умрели занимават сесамо с търговия на оръжие и каква гадост да направят на човечеството а здраветона хората хич не ги е еня
3
9
 
11
 
! Отговори
Fair Enough преди 4 години
Като ви потъпкват правото да дезинформирате както ви е изгодно, отидете на служба при Ердоган. Или при Путин - той знае какво да прави с вас.
2
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек е назначен да служи на държавата, а не на Тръмп.
1
38
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нашият Крал Слънце и Мустафа кога ще уволнят руският шпионин Радев Ветото Шипката, който се опитва да разхлаби държавата с беззаконие?