Тръмп със заплахи да спре финансирането за СЗО

В САЩ болните са вече над 380 000
8 апр 2020 07:47, Ния Христова
43
Тръмп със заплахи да спре финансирането за СЗО
Снимка: БГНЕС
Доналд Тръмп отправи заплаха към Световната здравна организация, че ще спре американското финансиране заради ситуацията с коронавируса, съобщи БНР. В своя Туитър американският президент написа, че Организацията е "оплескала нещата" заради пристрастие към Китай.
 
Той обвинява организацията, че му е препоръчала да остави границите на САЩ отворени за граждани на азиатската страна, от която тръгна заболяването. В Съединените щати болните от COVID-19 са вече над 400 000. 
 
Американският министър на отбраната Марк Еспър съобщи, че изпълняващият длъжността министър на военноморските сили на САЩ Томас Модли е подал оставка и той е приел с одобрението на президента Доналд Тръмп, предаде "Ройтерс". Еспър допълни, че е назначил за и.д. министър на ВМС заместник-министърът на сухопътните сили Джим Макферсън. 
Още по темата
 
Томас Модли получи остри критики за реакцията си на кризата, възникнала, след като на ядрения самолетоносач "Теодор Рузвелт" беше установена зараза с коронавируса. Тогава Модли уволни командира на кораба капитан Брет Крозиър, защото разпратил имейл за спешна помощ за справяне с избухналата на самолетоносача зараза от коронавирус. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
33
 
! Отговори
Кирил преди 4 години
Еееее откога не бях чел нещо точно и конкретно ..СЗО както и европарламента трябва да бъдат затворени...СЗО можеше да изолират Ухан с адекватни мерки,но не всичко е мафия и порнография.няма вече хора само пендали и лакоми ***
34
1
 
36
 
! Отговори
ВирОс преди 4 години
Ама туй същия Доньо Тръмп ли е , дето казваше че коронавируса не бил кой знае какво и до Април щял да отмине . Който отказваше да си направи тестове и се хилеше по новините когато съобщаваха за първите случаи в Европа . А репортажа за младежи в Ню Йорк които полицията приканваше да се приберат по домовете си а те отвръщаха че ако ще се мре от вирус да се мряло , а те ще ли да си продължат купона ....Сега кой бил виновен ? СЗО ?
33
2
 
32
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Дядо с деменция ако не сте виждали. Спомням си в началото на миналото десетилетие когато всяка кабелна имаше по едно предаване с хахо, който крещи от телевизора за житейските си възгледи и хората гледаха, за да се смеят. От тях проф. Вучков най-дълго се задържа, лека му пръст. Тръмп ми напомня за тия кукуригалници.
32
0
 
34
 
! Отговори
Kominterna in action преди 4 години
Председателят на Световната Здравна Организация е убеден марксист-ленинист два пъти министър от комунистическо революционна партия в Етиопия, праволинейна по всичките правила: герб с чук петолъчка факел червен фон...Италианският империализъм враг номер едно. Коминтерна се разгръща в световен мащаб, на път да комунизира света (следват масови национализации след жестокия финансов удар, в момента Федералния Рез. налива трилиони). СЗО хвали Китай колко добре се справя но пропуска факта, че покри всичко в началото на епидемията и китайци пътуваха безпрепятствено след тяхната Нова Година! Ломбардия
31
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този пък били му казали от СЗО да не затваря границите. Доньо ти диня ли имаш на раменете. Като неможеш елементарни решения да вземаш, си обираш куфарите и чао. Все някой му виновен.
30
3
 
37
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 4 години
Ха-ха!И какво е виновна СЗО, че Другарят Тръмп реши да не взема никакви мерки?!Достатъчно информация имаше по случая, СЗО е предупредила всички държави.Новините за новия коронавирус са от декември 2019 г. Явно до САЩ новините са стигнали през март 2020 г.
29
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп разрови много го..вна. Много блато има за източване, блато което се е образувало вече над 100 години. Няма да му стигнат 2 мандата.
28
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия световни организации - обенинени нации, банкови фондови, здравни фондове и т.т. трябва да се забранят, по скоро хората да ги бойкотират защото чрез тях се контролира населението. Затова щатите и техните лакеи печатат безконтролно хартишки, защото държат всички тези организации за топките и им нареждат какво да правят.
27
2
 
35
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 28Той и Пеевски е бизнесмен. Предполагам и той знае какво прави? :D
26
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който плаща той поръча музиката. Тръмп е бизнесмен и знае какво да прави.
25
4
 
42
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Обвини някой друг както винаги. Той никога не е виновен за нищо ...
24
1
 
38
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 4 години
Отдавна трябваше да се направи
23
2
 
43
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЕ СПИРАНЕ НА ФИНАСРИНАТЕТО А ПЪЛНО УВОЛНЕНИЕ И ПРОМЯНА В ПРАВИЛАТА ПО КОИТО ДЕЙСТВА!!1ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР НЕ СВИКА АСАМБЛЕЯ ПО ВЪПРОСА ЗА КОРОНА ВИРУСА И ДО МОМЕНТА НЕ Я Е СВИКАЛ ТОЙ Е АБСОЛЮТЕН ДОКАЗАН ПРЕСТЪПНИК!! КИТАЙ ТРЯБВАШЕ ДА Е ПОД КАРАНТИНА ОЩЕ В НАЧАЛОТО!! А СЕГА ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ПОД КАРАНТИНА И ГЛАВЕН ВИНОВНИК Е ШЕФА НА СЗО!
22
1
 
35
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Е никои не може да прогнозира колко ще се заразят и разболеят в последствие - сащ са голяма страна заразените в - ню иорк са все едно заеазените в банско така че на фона на статистиката - сащ имат сравнително по малко заболели от заболелите в банско и по налко смьртни случаи
21
0
 
32
 
! Отговори
До мислещият се за преди 4 години
грамотен. ***, като не можеш да разбереш какво четеш, защо изобщо си напрягаш пилешкото мозъче? Под голямата САЩ се разбира-голямата ДЪРЖАВА, а не сбирщината от щати. Простотията мъчи носителят, на околните не им пука! ***, държава е от женски род, за тебе може да е от джендърският вид!?
20
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп търси да изкара някой виновен за собствените си грешки.
19
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случайно Някъде да има"свободни"маски да ги Краднете?
18
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт!Как реши, че това е факт. Умря ли от Ебола? АКо не беше СЗО щеше. Също така щеше да има бум на малария в целият свят. Най-обичам, когато човек с 8 клас започне да обяснява кое е смислено и кое безсмислено. Айде малко да попрочетем, какво прави СЗО.
17
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не им е лесно на американците с този изкуфял чичка... Ще ги съсипе.
16
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО няма правомощията да налага на страните какво да правят, така че от тях не може да се очаква да "реагират" ако няма сътрудничество. Китайците отказаха да сътруднничат. Вината на СЗО е, че не алармира навреме че това е така, а след това и публикува неверни данни за болестта по принцип и в частност в Китай. Не знам колко хора знаят, че Китай в началото даваше информация на СЗО, че болестта НЕ СЕ предава от човек на човек. Със сигурност умишлено, за да прикрият това, че не могат да се справят