Втори пореден ден - близо 2000 починали от коронавируса в САЩ

Основното огнище на епидемията продължава да е щатът Ню Йорк
9 апр 2020 09:46, Елка Василева
23
Втори пореден ден - близо 2000 починали от коронавируса в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

За втори пореден ден в САЩ са регистрирани около 2000 смъртни случаи, свързани с новия коронавирус, предаде Франс прес, цитирайки данните на университета "Джонс Хопкинс". Те са към 20,30 ч. местно време в сряда.

Починалите вчера са 1973, малко повече от смъртните случаи за предходното денонощие, които бяха 1939. Общо смъртните случаи в САЩ стават 14 695.

Още по темата

Така САЩ надминават Испания, която е с 14 555 починали, но остават приблизително на равнището на Италия - 17 669.

Общият брой на заразените в САЩ е 430 376, оздравели са 23 707, предаде ТАСС, цитирайки американския университет.

Основното огнище на епидемията продължава да е щатът Ню Йорк, където последните 24 часа са починали още 779 души.

Усилията за поддържане на социална дистанция в американския щат Ню Йорк помагат за установяването на контрол върху разпространението на коронавируса въпреки новия рекорден ръст на смъртните случаи за едно денонощие - 779. Това заяви днес губернаторът Андрю Куомо, който се превърна във водещия национален говорител за кризата, предаде Ройтерс.

Той каза, не си е представял, че отново ще преживее катастрофа от мащаба на атаките на 11 септември 2001 г. и призна, че броят на починалите е подценен, защото много хора умират в дома си. Куомо призова да продължи затварянето на офиси и спазването на социална дистанция.

Губернаторът на Ню Йорк е разпоредил да бъдат спуснати наполовина на пилоните всички национални знамена в щата, в който вече 6268 човека са починали от COVID-19 - респираторното заболяване, причинявано от коронавируса. Това е близо половината от смъртните случаи в цялата страна.

Огласените днес данни за Ню Йорк сочат, че този американски щат има най-много случаи в света на зараза с коронавируса - повече от Испания, сочат изчисления на Ройтерс. В щата Ню Йорк има вече има 149 316 регистрирани случая, докато в Испания те са 146 690. Към днешна дата Италия е на трето място със 139 422 случая.

Центрове за контрол и превенция на заболяванията съобщиха, че някои служители, заети в жизненоважни сектори като здравеопазването и доставките на храни, които са били в контакт със заразени, ще могат да се върнат на работа, съобщи Асошиейтед прес. Това може да стане обаче при спазване на определени условия - ако служителите нямат никакви симптоми, преди започване на работа се мери температурата им, на работа постоянно носят маска, спазват социална дистанция и др., предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: сащкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
nemo преди 4 години
САЩ,смело напред, стискам ви палци и тия на краката.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека учените не ми казват неща с които всички са наясно.Нито един досега открит грипен или какъвто и да е болестотворен вирус не е изчезнал. Въпросът е че за повечето от тях има лечение докато за този няма. Нека се съсредоточат върху това а не да откриват топлата вода. Карантините се направиха най - да се даде възможност именно на учените да си свършат работата, но засега май не им се получава много. Посланията са все двусмислени или никакви.А това е най - важното. Другото...
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако ще намесваме конспирациите, нека не забравяме, че онези, които искат да подчинят света , дори и да са американци не се интересуват, кой ще умре и дали това, ще са също американци.
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната фалшива новина!В сайта worldometers info дават едва 9 случая за последните 24 часа.
15
0
 
1
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 4 години
Да не умират !
14
0
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
А Тръм разправяше в началото, че това са глупости и никъв вирус няма. Каквото са си надробили това и ще сърбат, те все пак ще се оправят, ами ние с гайдите?
13
8
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Куомо е един от най-големите либерастични бо.клуци, след *** гавин нюсъм. Където либерастите управляват, всичко е с главата надолу, престъпността се шири, нелегалните имигранти им се дават всички облаги докато на гражданите не, броя на бездомниците се е учетворил, това е тъжната истина кога демоНкрат управлява. Само Тръмп може да избави тая страна от сатанинското зло, наречено Демократс.---тръмп ще им разплаче играта на тая проказа либерастака. 2 мандат в кърпа вързан. тръмп форевър !
12
16
 
9
 
! Отговори
преди 4 години
Поредната манипулация на статистиката.Смъртността БЕЗ vivid-19 в САЩ е средно 7700/ден - от старост/рак/спин/катастрофи/Най-вероятно 95% от жертвите на covid-19 дори не са тествани и с цел създаване на паника, са обявени като такива.Всяка година от грип и предизвикани от грипа усложнения умират 650 000 души, което е почти 20 пъти повече от сега обявените жертви, дори с изкривената статистика.Да covid-19 е опасен, както е всеки подценен грип. Но, мерките срещу грипа вече са по-опасни.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бърни Сандърс вчера им каза, че са страна от Третия свят.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белите се грижат за страдащите афроамериканци от вируса.
9
8
 
17
 
! Отговори
Коментар преди 4 години
Империята на злото САЩ създаде вируса ама бумерангът се завръща по тяхните кратуни!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако загиват всеки ден по 2000 души ще са 700 хиляди души, но това е при строги карантинни мерки, да охлабим мерките да се преболедува от 100 процента и 5 процента да загинат минимум, 15-20 милиона ще се дадат жертви само за САЩ. Охлабвайте мерките, също като при сезонния грип е, не четете ли анонимните математици по форумите. От Русия, през ЕС и Китай до САЩ никой не може да сметне, че няма пробл.
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време глеах еин филм за САЩ и там се казваше, че от катастлофи годишно загиват 43 000 души.Какво от това, че са загинали за ден 2000 от 350 000 000 население.
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чете човек бройките за умрели, ще рече че до сега никой не е умирал от нищо, или пък в момента броим за умрели от вируса броим всички починали през периода, без оглед на това от вирус ли, от старост ли, от друга болест ли или от катастрофа. Дайте една статистика колко са били починалите през същия период на миналата година, та да видим повече ли са или .... всъщност може да се окажат и по-малко :))
5
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Създателите и разпространителите" на коронавируса са китайските оризници, не САЩ. От мизерията им дойде тая зараза. До сега всички световни епидемии да тръгвали от там. По едни и същи причини. Тая оризна *** си е сама по себе си зараза за човечеството
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1, 330M са на хартия след отдавнашното преброяване. С имигрантите които демонократите продължават да внасят, по-ралната цифра е 350-360М
3
0
 
5
 
! Отговори
СС преди 4 години
Поне 10% ги очакват ...
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куомо е един от най-големите либерастични бо.клуци, след *** гавин нюсъм. Където либерастите управляват, всичко е с главата надолу, престъпността се шири, нелегалните имигранти им се дават всички облаги докато на гражданите не, броя на бездомниците се е учетворил, това е тъжната истина кога демоНкрат управлява. Само Тръмп може да избави тая страна от сатанинското зло, наречено Демократс.
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 330 милиона население някой да сметне процента