SpaceX изпраща двама астронавти до МКС

НАСА предприема подобна мисия за първи път от десетилетие
27 май 2020 17:52, Ния Христова
38

 

Тази вечер ще се състои исторически полет на НАСА. За първи път от почти десетилетие компанията на Илън Мъск SpaceX ще изпрати двама астронавти до Международната космическа станция с американска ракета, съобщи Bulgaria ON AIR

 
Мисията ще се състои 9 години, след като Съединените щати прекратиха космическите полети на совалки. 
 
Американските астронавти летяха на борда на руските ракети "Союз". Очаква се събитието да бъде наблюдавано лично от президента Доналд Тръмп. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Мъск=Распутин преди 3 години
Америка 2020=Русия 1915
32
1
 
3
 
! Отговори
Руский Касманафт преди 3 години
Айди ва ... Друзя . Каде са пазагубихте ? Да не сте се отбили до Макдоналдс че още ви няма . Или някой го е напънало дебелото черво? Казвах аз че хамбургерите ви не струват...Хайдии, не плачете... Чичо Дима Рогозин е подготвил Саюза .Все ще се намерят и за вас две места .. в товарния отсек . Между касите с водка и бурканите сельодка .Ахде идвайте , че без вас е скучно тук на МКС .Няма със кого са се посмеем .
31
0
 
3
 
! Отговори
Доктор Мутафчийски преди 3 години
... да не изпращат !
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старият "Буран" през 1988 г. излетя, направи няколко обиколки на Земята и се приземи при критичен страничен вятър и в абсолютно безпилотен режим.В наши дни Русия пристъпва към масово производство на безпилотна селскостопанска техника. Безпилотните Камази се експлоатират отдавна в тестов режим.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повтарям: Русия е единствената страна към този момент, която владее отработена технология, позволяваща относително бързо придвижване между планетите на Слънчевата система. Полет до Марс с използоването на руските ядрени двигатели от мегаватовия клас ще продължи 45 дни.Роскосмос пристъпи към изграждането на нов съвременен "Буран".Русия пристъпи към изграждането на два модела космически кораби "Арго" и "Орел". Няма случай изстрелване на руски носител да е отложено поради някакъв си вятър.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо - не са излетяли а са отложили полета.Второ- стига сте ни навирали тоя *** Мъск в очите. Тоя *** един тостер не знае как работи. Абсолютна пионка. Всичко което се прави по SpaceX е дело на истински специалисти. Наркомана Мъск, едни хора са го поставили като лице на компанията заради природната му наглост.
27
1
 
3
 
! Отговори
Соросоид преди 3 години
Полетът е отменен за събота щото имало вятър.В събота ще бъде отменен защото няма да има вятър.Едно време пращаха всеки месец по една совалка. Докато един Януари Чалинджър избухна. И дотук беше. След това правиха жалки опити докато пак изгориха всички само, че при кацане. Както се оказа, след Аполо са разпуснали екипа лей-офф за да не харчат пари и след това започват всичко наново от нулата. Така е в САЩ. Едно време ги уважавах, но след като поживях малко с тях ми паднаха в очите.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпраща... грънци.Строшени.
25
3
 
3
 
! Отговори
ХИТЛЕР преди 3 години
До Анонимен 23.....Всички успехи в овладяването на Космоса са следствие на съревнованието м-у САЩ и Раша - кой повече и по-качествени РАКЕТНИ ИНЖ. ще привлекат от Райха ! СССР ги ПЛЕНИХА ..работиха насила ...а САЩ ги направи свой граждани .и те ги ПРАТИХА на Луната . ...СПОКОЙНО може да кажете . че Германия завладя Космоса и прати хора на Луната !...." ХАЙЛ "
24
5
 
2
 
! Отговори
До Мечо Грух: преди 3 години
Да бе, как няма да е американска технологията. Цялата компютърна технология е американска и е конструирана от софтуерни и хардуерни инженери от Бронкс. Пожелавам на дъщерите ти и внучките ти такива инженери да ти доведат за зетьове.
23
2
 
7
 
! Отговори
любо преди 3 години
До Мечо Пух Нали знаеш, че си сбъркан???
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказано е че където няма конкуренция там няма развитие. Всички успехи в овладяването на Космоса са следствие на съревнованието мещу СССР и САЩ в първата половина на миналият век. Така че се молете мисията да е успешна, ако искате да сте свидетели на още успехи в краткият си и мизерен животец.
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не изгърми като совалката Чаленджър?
20
17
 
15
 
! Отговори
Мечо Пух преди 3 години
Господа , държа да отбележа че технологията благодарение на която списваме в този форум е американска . Изводите си ги правете сами!!! Да ви е известно кой търси кабела в океана за да го прекъсне ? Руски тролчета , отидете поне веднъж в Русия , и ако ви хареса останете си със здраве .
19
1
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Добър път в Космоса на астронавтите.Всеки човек в Космоса е успех и крачка към усвояване на космическото пространство,което е...безкрайно.Ясно е на всички,че със съвременните...реактивни двигатели не сме в състояние да излезем извън Слънчевата система;все едно с...парен двигател да участваш във Формула1.Всичко...интересно в космическите технологии тепърва...предстои.
18
6
 
15
 
! Отговори
До анонимен 10 преди 3 години
"И тук им "врътнаха кранчето" на руснаците."...Боже, отде толкова глупост по грешната Земя? Защо постоянно ни изпитваш?Американците след десетилетие направиха ракета, на която да се доверят да пратят хора в Космоса. Дано астронавтите се върнат живи и здрави! Не виждам повод за задявки с руснаците. Ако не бяха техните надеждни, изпитани ракети, МКС отдавна щеше да бъде мил спомен и милиарди, хвърлени на вятъра. Дано инженерите, платени от самонадеяния милиардер са се справили добре!
17
15
 
7
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
До 16Чакам с нетърпение първите 3D модели и компютърни анимации. До тогава изглежда, че частните американски компании водят значително в надпреварата. Казано честно, не очаквам резултат от руснаците скоро, те навремето така бяха пристъпили и към изграждането на комунизма ама нещо се обърка и така и него внедриха официално :)
16
8
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Изграждат нови Бурани, само не се знае от липова или от брезова ***. Как така изграждат нови Бурани, като довчера обяснявахте колко неефективна била тая технология и колко неизгодна икономически и как било най-добре да се изстрелват хора с варели тип Союз?
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РашкоНе съм написал Роскосмос пристъпи към възстановяването на "Буран".Написал съм Роскосмос пристъпи към изграждането на "Буран".Нови и модернизирани Бурани изгражда Роскосмос.
14
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това се превежда като "Бюджетът на Роскосмос се занулява".