Тръмп иска да изтегли всички американски войници от Афганистан

Все още не е определил датата
27 май 2020 08:00, Петя Славова
40
Тръмп иска да изтегли всички американски войници от Афганистан
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера, че иска да изтегли всички американски войници от Афганистан, но изтъкна, че все още не е определил датата за това, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Тръмп направи това изявление на фона на спекулациите, че ще превърне прекратяването на войната в Афганистан част от кампанията за преизбирането си на американските президентски избори тази есен.

"Там сме 19 години и да - мисля, че това е достатъчно. Винаги можем да се върнем, ако пожелаем", каза Тръмп на пресконференция в Белия дом.

На въпроса дали е поставил за цел войниците да бъдат изтеглени от Афганистан до 26 ноември Тръмп отговори, че не е поставял такава цел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Не бива преди 3 години
А кой ще охранява маковите полета?Напуснат ли американците,талибаните ще унищожат поминъка на хората и ще настъпи повсеместен глад.
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този що не си пие белината...
30
3
 
7
 
! Отговори
wild horse преди 3 години
Не сме виждали САЩ някъде да влязат и после да излязат. Настаняват се трайно под всякакви форми. Всички тези партенки са прах в очите....
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ние нямаме представа какво става в Афганистан.Не знаем какво правим там."-------------------------------------И това е голяма, опашата, пиндостанска лъжа като хиляди други. Кой построи в Афганистан огромна, подземна, военна база, за която казват, че е непотъващият пиндостански самолетоносач в центъра на Азия? Територията на Афганистан е с неоценимо глобално значение за световната хегемония на Пиндостан и той никога доброволно няма да я напусне. ИМХО
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Ю. Корея и Тайван има нужда от тях.
27
1
 
7
 
! Отговори
ЗАпасняка преди 3 години
След 18 години американско присъствие,резултатите са КОМИЧНИ. ТАЛИБАНИТЕ СИ ВЛАСТВАТ както са си властвали и преди ... продукцията на маковите им полета си пътува към Европа и Азия както си е от векове.Народа живее,оцелява и умира в мизерия както си е било винаги.Според Вашингтон Пост и доклада на Сената -2300 убити ... 20 589 ранени ... близо 1 трилион долара разходи. "Ние нямаме представа какво става в Афганистан.Не знаем какво правим там." Дъглас Люит.Правителствен експерт.2015г.
26
2
 
10
 
! Отговори
Хм... преди 3 години
Стиска ли им да си заминат? Може ли америка да живее без войни?
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В превод; Изберете ме пак, пък а пък аз ще върна войниците.Ще му се, ама няма го убоде то теле.
24
2
 
11
 
! Отговори
nina преди 3 години
Приберете си ги, неуважаеми Тръмп ВСИЧКИТЕ военни, от ЦЯЛ СВЯТ! Така, може би, ще се установи мир на земята!
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХероинНе обръщай нещата на 180 градуса. По време на управлението на талибаните полощта на маковите плантации беше сведена до минимум и се разрастна веднага след като пиндостанците нападнаха Афганистан в отговор за кулите-близнаци.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, ха, щели да решат, когато искали...Те да внимават да не стане да им помогнат с камъни да решат, кога искат.Следиш ли ми мисълта?
21
3
 
8
 
! Отговори
Хероин преди 3 години
Талибаните вече могат да си пазят маковите плантации и сами.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В никакъв случай!!! Соломон Паси отново ще се плаче! Братята афганци, иракчани и др. пращаха молби към НАТО да въдворяват мир и демокрация по земи на хиляди километри, далеч от България.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви постижения, какви позиции бе?Само кръв и терор и хиляди избити и цивилни и нeгpa от алабама.Позиции бълнува празната кpaтуна.А постиженията на Тръмп почват да дават плодове.Най добрият производител на чипове в света ще строи новия си завод в щатите.Браво да Тръмп - президент който мисли 8а Америка, а не робува на разни джендъристки ценности.ПП. Тръмп спря полетите от Китай януари, а ек на урсулата чак след като Тръмп спря полетите от шенген.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дядо трънчо само патакламите му големи.Като извади ряпата, тогава да се перчи.Неговите сме ги слушали, слушали...
17
2
 
14
 
! Отговори
незнайко преди 3 години
А КАКВО ПРАВЯТ САЩ ТАМ 19 ГОДИНИ НЕ ПОМНЯ ДА СА ГИ КАНИЛИ С ХЛЯБ И СОЛ КАКТО И В БЪЛГАРИЯ
16
11
 
6
 
! Отговори
Пич преди 3 години
Тоя клооун унищожи за 3 години всички усилия на президентите преди него за последните 50 години. Всички позиции, които бяха постигнати с кръв и много труд, сега се разпадат със скоростта на светлината. Пълен паалячо. Все едно утре новия руски резидент (не че могат да изберат нов) да каже - "Еми ние решихме да се изтеглим от Украйна, стига толкова!". Преди се съмнявах, но вече съм сигурен, че оранжевия перчем е избран от Кремъл. Той твърдо си обслужва техните интереси.
15
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чувам, че щяло да има пародия на победената на 24 юни/юли.
14
3
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Найлон Мъск да им е следващия президент, и пак ще им е малко на тия бежанци
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да заявиш, че искаш да изтеглиш всички американски войници от Афганистан, не е като да го направиш. Обещаното три години го чакат. А тук дори няма обещание, а приказки на пазара. Съвсем по друг начин стои въпросът с опита за изстрелване късно тази вечер на ракетата-носител Фалкон с пилотирания от двама астронавти космически кораб Дракон. Пиндостан ще се опита да прекъсне продължилия 9 години позор без собствен пилотиран космически кораб. Дали дългоочакваният старт ще бъде успешен или отложен?