Жертвите от COVID-19 в САЩ – повече от убитите във войни, 11/9...

Въпреки това някои щати продължават да отварят икономиките си
29 май 2020 10:29, Нели Христова
82
Жертвите от COVID-19 в САЩ – повече от убитите във войни, 11/9...
Снимка: БГНЕС

Само месеци след първия потвърден случай, броят на починалите от коронавирус в САЩ премина 100 хил. Броят им е близо два пъти повече от това, което президента Доналд Тръмп предсказа през април, когато заяви, че се очаква 50 хил. души да издъхнат заради COVID-19. Числото е доста по-голямо и от предположенията, направени в началото на май, според които починалите трябваше да са между 80 и 90 хил. души.

Още по темата

И въпреки всичко това, САЩ сякаш продължава да не взима пандемията сериозно. Все повече щати се връщат към нормалния начин на живот, Тръмп нарича протестиращите срещу ограниченията "добри хора", милиардери като Мъск определят спирането на икономиките като "варварско" и победоносно се опитват да изстрелят ракета в космоса.

Но цифрите са показателни - заради коронавируса в САЩ са починали повече хора отколкото във Витенамската война, Афганистан, Ирак и Корейската война взети заедно.

Ако смъртността продължи да расте с тези темпове, скоро броят на починалите ще е по-голям от този, на войниците, които са били убити във всички големи войни с участието на САЩ от Втората световна война насам. Също така, те ще са повече от убитите по време на всички терористични атаки и масови стрелби през последните 75 години.

Само в Ню Йорк броят на жертвите е близо 10 пъти по-голям от този на убитите по време на терористичната атака над Световния търговски център на 11-ти септември.

Всъщност, броят на починалите в САЩ от COVID-19 може да е много по-голям, тъй като се води статистика само за хората, издъхнали в болница, но не и за тези, починали у дома. Жертвите в САЩ представляват една четвърт от всички жертви на коронавируса по света. Починалите са три пъти повече от тези във Великобритания, която е на второ място по брой жертви.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
4
 
! Отговори
до Гого преди 3 години
....А за 3 месеца колко хора са умрели от диабет, рак, глад, катастрофи,....да умират и според теб едни нови умрели след зараза с К вируса са добре дошли. Не ти ли идва на акъла че без вируса тези хора щяха да са живи, макар и някой с болежките си пиейки ди ежедн хапчета.
58
0
 
2
 
! Отговори
до Тео преди 3 години
ти къде видя че в САЩ годишно от грипа умират 100000 . Или ей така облиза пръстчето и реши.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропаганда...
56
3
 
2
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Врели-некипели! Когато от нормален грип на година умират по стотина хиляди американци никой не реве, а сега, че от коронавируса умират 150 е трагедия!
55
1
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Ама защо сравняват жертвите във Великобритания, която е с население от 66 милиона с жертвите в САЩ, която е с население 330 милиона....и наблягат, че жертвите в САЩ били повече....Това е нелепо и адски непрофесионално.
54
4
 
4
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Някои го наричат Господ, други Аллах, трети някак си другояче. Аз лично вярвам във вездесъщата сила на природата и също, че природата в момента си отмъщава или по-скоро леко напомня за силата си, напомня на хората да намалят високомерието си, увереността си, че са я подчинили и знаят всичко за нея и заради безмерната си лакомия унищожават всичко наред. А конкретната нация за която говорим има мнооого грехове да изплаща на Майката природа.
53
3
 
9
 
! Отговори
баце преди 3 години
Малко белина пият тези
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е САЩ, пичове. Голямата икономика с големите кинти. А това, че някъде умирали хора... важното е кинтите да текат.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално - САЩ - кинтите са им много по-важни от живота.
50
2
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
Леко да не по_синееш повече от злоба.
49
5
 
8
 
! Отговори
син преди 3 години
милиардери като Мъск определят спирането на икономиките като "варварско" и победоносно се опитват да изстрелят ракета в космоса.Те все още се опитват! ХА-ХА-ХА!
48
6
 
13
 
! Отговори
Куку преди 3 години
Алчоста и икономиката на Мъск по- важна от 100 000 човека. И това в 21 век след милиардите жертви от войни за пари в историята ни? Никалва промяна в примитивноста на хомосапиенс.
47
7
 
7
 
! Отговори
Америка фърст! преди 3 години
Браво на Америка, само така! Не спирайте, докато не утроите жертвите!
46
4
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
А от втората световна война насам колко са били убити от войните с участието на САЩ ? Тоест всички войни ?
45
3
 
16
 
! Отговори
Гого преди 3 години
А за 3 месеца колко хора са умрели от диабет, рак, глад, катастрофи,
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е вече човек не може да умре както беше модерно на времето от старост.то напоследък и от рак не може да се мре.
43
3
 
6
 
! Отговори
L. преди 3 години
Не трябваше да се захващат с България. Ето сега - и тях ще надживеем.
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то всяка година в САЩ загиват повече хора отколкото в изброените воини, но не генерираме новини, нали
41
1
 
5
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Анонимен43А стига си ръсил глупости ве!
40
8
 
6
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Откъде го преписа този пасквил? Не си казала. Плащат ли ви за предизборна пропаганда, или се навеждaте сами, в опит да бъдете забелязани? Защо не сравнихте като бройка и загиналите от пуснатите ядрени бомби над Хирошима и Нагасаки? Тази бройка е много по-съразмерна.