Книгата "Страх. Доналд Тръмп в Белия дом" - вече и и у нас

Той се обърна към забравените хора, посочи Свилен Спасов
29 май 2020 10:40, Анисия Иванова
11

"Страх. Доналд Тръмп в Белия дом" - книгата на известния журналист Боб Удуърд е вече на книжния пазар у нас. В продължение на около 50 години Удуърд е написал книги за деветима американски президенти, той е и двукратен носител е на “Пулицър” (за отразяването на аферата "Уотъргейт“ и терористичните атаки от 11 септември 2001 г.)

Боб Удуърд е най-известният журналист до момента, символ на журналистически умения. Трябва да се изучава и да се изследва - той твърди, че е важно журналистът да разговаря с хората. Трябва да си неутрален в журналистиката. Това каза за "България сутрин" авторът на поредицата "Власт и отговорност" Свилен Спасов.

И подчерта, че в думата страх има немалко посоки, както и че Доналд Тръмп е непрогнозируем в немалка степен. Той обаче е изключително атрактивен.

Удуърд пише за американския президент, че когато влиза в стаята, той предизвиква подчинение", отбеляза Спасов за Bulgaria ON AIR.

"Той постигна успеха си, защото се обърна към забравените хора. За един политик е от огромно значение да те чуят хората. Всичко, което е сложено в книгата за 2017 и 2018 г., продължава и днес", допълни събеседникът.

Конфликтните точки Афганистан, Сирия и Иран също присъстват в книгата.

По думите на Спасов книгата е изпълнена с казуси - в тях има отражение и на позицията на хората, които работят за Тръмп, министри и други негови сътрудници. Тя започва със зашеметяващ случай за търговски отношения.

"Българският журналист ще получи много от тази книга, в нея има и забавни случки", обясни още Спасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До нормаленОсвен "посолството", даде на Израел и части от Голанските височини, както и единствената му екз. заповед беше да криминализира критиката към Израел в държавните училища, което е атакувано в конституционалния съд за нарушаване на 1-та поправка. A в това време най-верните му почитатели се надяваха, че ще построи стена с Мексико, ще депортира нелегално влезлите в нарушение на имиграционния закон незаконни имигранти и ще глобява работодателите, които ги наемат. И по трите направи една 0
8
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До ЩерюОния крокозъбел Нанси Пелоси е представител на друго еврейско течение - неомарксистите (барабар с Шумър, Сорос, Гейтс и др). Тръмп е на 100% ционист и подкрепян от ционистите, както в САЩ, така и в Израел. Неслучайно даде щерка си Иванка за жена на партньор на Нетаняху.
7
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Скоро ще я видите в кошове в Кауфланд, за по 3 лева парчето, редом до книгата на Майкъл Обама.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До нормаленЦионистите в Израел и ционистите в САЩ,са две различни неща,макар че и едните и другите са евреи,това го разбрах съвсем наскоро,когато гледах филм за Обама.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
той е и двукратен носител е на ПулицърЗначи е доказан лъжц
4
1
 
7
 
! Отговори
нормален преди 3 години
Защо ли ционистки настроените евреи не обичат Тръмп? Начело с оная свръх-грозотия Нанси Пелоси...........................А, ти обърна ли внимание, че Тръмп премести ам. посолство от Тел Авив, в Ерусалим. От това по-ционистки акт, здраве.Или ти пишеш колко да не заспиш, следобеда.Колко бири изпи?
3
0
 
6
 
! Отговори
толерантен преди 3 години
А, тъй - бай Дончо взел страха на со росоидта.
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рекламната перука е смях. Хамерика няма президент след JFK. Корпоративен интерес, бей и! И печатане на хартия. Без покритие от Злато. Самите банкноти са по скъпи от стойността им.
1
5
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Защо ли ционистки настроените евреи не обичат Тръмп? Начело с оная свръх-грозотия Нанси Пелоси...