Арестуваха полицая, притиснал към земята починалия цветнокож

Той вече се сдоби и с обвинение
30 май 2020 08:06, Красимир Ангелов
75
Арестуваха полицая, притиснал към земята починалия цветнокож
Снимка: БГНЕС

В САЩ бе арестуван полицаят, притиснал към земята починалия при арест в Минеаполис цветнокож, предадоха световните агенции, като се позоваха на властите в щата Минесота.

Дерек Човин е бил задържан четири дни след инцидента, който предизвика вълна от съпътствани от насилие протести, които започнаха в северния град, но постепенно обхванаха цялата страна.

Още по темата
В понеделник 44-годишният бял полицай притиснал в продължение на няколко минути с коляно на земята врата на Джордж Флойд, въпреки че 46-годишният цветнокож се оплаквал, че не може да диша.

Дерек Човин и трима негови колеги вече бяха уволнени от полицията още във вторник.

Малко след новината за ареста, прокуратурата в Минесота съобщи, че на Човин са били повдигнати обвинения в убийство от трета степен - тоест убийство, извършено при опит за нанасяне на телесна щета на жертвата, но не непременно за причиняване на нейната смърт, предаде Асошиейтед прес.

Възможно е на вече бившия полицай да бъдат предявени и други обвинения.

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън каза, че е разговарял днес със семейството на Джордж Флойд и призова за справедливост. В кратък онлайн коментар Байдън, вероятният кандидат на Демократическата партия на президентските избори в Съединените щати наесен, обвини за смъртта на цветнокожия "системния расизъм", който нарече "отворена рана" на американското общество.

"Време е за дълбоко и трайна полицейска реформа в Съединените щати", призова той.

Байдън отправи завоалирана критика към президента Доналд Тръмп, без да го спомене поименно. "Не е време за подстрекателски туитове. Не е време за подбуждане към насилие", заяви демократът, който вероятно ще се изправи срещу президента републиканец на изборите през ноември.

По-рано вчера в коментари в Туитър, Тръмп нарече протестиращите в Минеаполис "бандити" и заплаши да постави града "под контрол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са полицейска държава, там полицай не трябва да доближаваш на по-малко от 2м., иначе си го търсиш. Като цяло колко полицаи са загинали от подобни безобидни кафяви, много повече?
66
0
 
9
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Платена и нарочна провокация от гобалистите свързани с финансовия капитал на САЩ и и техните политически представители - Демократическата партия. Те са замесени и в пандемията с Ковид 19. CNN е най-отявлената световна медия. Не и вярвайте за нищо! Тези хора разрушиха Северна Африка и част от Близкия Изток, направиха конфликта в Украйна.
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай бандитите!Иначе те нас мачкат!Разликата между техните и нашите гета е в оръжието!
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека се избиват.Да отърват света и нас от тях.Fight!
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ли хора са утепали тези същите полицаи, които не са били заснети?Може би са избили стотици, вече им е станало навик да линчуват чернокожи и са знаели, че държавата изисква това от тях неофициално и държавата винаги ще ги защити при линчуването.
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите са били четирима. Прилича на случая с Чората.
61
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 3 години
а сега този бивш вече полицай да го вкарат в арест, където има яки афроамериканци!!Ако го и заснемат на видео - ще изкарат милиарди доларес
60
0
 
23
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
До Хм. Работата на полицая който го притиска към земята също не е чиста. Преди това е имал 19 други подобни случая от които се е измъквал. Разликата сега е че са го снимали. В този случай на видеото много ясно се вижда как нигрото не се съпротивлява, ама въобще, а те му слагат белезници зад гърба, хвърлят го по земята по лице, а ченгето му натиска врата с коляно и го прави осем минути, докато оня отдолу се гърчи и пищи че не може да диша.
59
7
 
13
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Щом черния е бил преследван от полицията работата му 100% не е била чиста! Ако няха разменени ролите - ченгето беше черно, а престъпника бял изобщо нямаше да разберем за този случай!
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 60Мдааа, "голямата разлика" е че единият случай е отвъд океана, сиреч разстоянието е голямо до там.Иначе друга разлика НЯМА.Насилие над задържан след като вече е неутрализиран(окован в белезбици) и не се съпротивлява.
57
2
 
3
 
! Отговори
До 59 преди 3 години
Има голяма разлика между случаите въпреки, че изхода беше еднакъв. Така че, са различни .
56
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този случай е идентичен със случая "ЧОРАТА".Вижте какво става в САЩ и си спомнете каква тишина и мъгла беше в Бг.И в добавка, в САЩ ченгетата ще ги пратят в затвора за по 15-20 години ав Бг ги оправдаха.
55
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** е бил охрана в нощен клуб, така че няма как да не е замесен с наркотици. И се движеше в компанията на някъв друг черен с доста съмнителна външност.
54
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо са арестували полицая ? Той си е изпълнявал служебните задължения !
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия си копат етническа война и тва си е.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тцтцтц,един *** специалист са обадил.Хайде спецове днес е почивен ден,цял ден можете да драскате по форумите и да давате акъл,без това друго нестава от вас.
51
9
 
15
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Черните много ще се радват на белия полицай в затвора!
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много си про с т, там са мелеони, затова са претъпкани, ние сме 7м и имаме 2 затвора ? събуди се!!!
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47За полицая си прав!Но си има съд,а не повод за вилнеене и разграбване на магазини!А съвсем друг въпрос е,че политиците пет пари не дават за справедливост и права,а си гледат личния интерес!Изказването на кмета е показателно!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друго е да си специалист с - тц тц тцСмешко.