Демонстрантите срещу полицейското насилие в САЩ нападнаха и централата на CNN

Продължава вълната на недоволство след убийството на чернокож
Обновена: 30 май 2020 07:39 | 30 май 2020 07:35, Красимир Ангелов
131
Демонстрантите срещу полицейското насилие в САЩ нападнаха и централата на CNN
Снимка: БГНЕС

Демонстранти, протестиращи срещу полицейския произвол, довел до смъртта на чернокож мъж в Минеаполис, атакуваха и централата на телевизията CNN в Атланта, съобщава Асошиейтед прес.

Телевизията предаваше на живо как демонстранти замерят с бутилки полицаите, застанали във входа на сградата и ги призовават да напуснат полицията. Един човек се опита да разбие със скейтборд прозорци на сградата. Замазано с боя бе логото на телевизията.

Още по темата
През цялото време полицейското присъствие бе засилено, съобщава БТА.

Протестът в Атланта започна и продължи мирно няколко часа, но в един момент част от демонстрантите започнаха да вилнеят и да чупят полицейски коли, една бе запалена.

Ранени са трима полицаи, има много задържани, съобщи говорител на полицията.

Кметицата на Атланта Кейша Ланс Ботъмс обвини протестиращите, че с действията си позорят името и на Флойд и на родения в града борец за правата на черкожите Мартин Лутър Кинг.

"Това не е духът на Кинг, това е хаос, когато убиха Кинг, ние не вършехме такива неща в нашия град", каза Ботъмс и призова протестиращите да се разотидат.

Размириците обаче са продължили, има изпочупени заведения и подпалени коли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Така се започва!Бугарчето му стига куража само да натопи съседите за това, че са излезли на въздух пред дома си.
105
3
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Анонимен: Защо са нарочили CNN ? Нищо против тях ... просто тези които протестират са АНАРХИСТИ. Останаха и без пари заради короната и сега им дай да вилнеят. Трябва да се стреля на МЕСО срещу такива АНАРХИСТИ. И тук ги е имало преди 70-80 години !
104
3
 
4
 
! Отговори
: преди 3 години
..си е опасна работа, действително има много черни банди, престъпници, които не се колебаят да стрелят по полицията, но също има расисти и садисти сред полицията и американското правораздаване трябда да бъде строго с тези полицаи. Упражнява се насилие и двоен стандарт над черните, убиват им децата по улиците, нормално е да реагират агресивно по улиците сега. И меьду другото майната им на Си Ен Ен !
103
0
 
5
 
! Отговори
: преди 3 години
В американската полиция иа много разсисти, също има безнаказаност, не ги наказват адекватно, впрочем не наказваха адекватно и извергите, които вършеха изродщини в Ирак , законът в САЩ изглежда не обича да наказва полицаи и военни, затова хората вилнеят, през последните години и не само (Родни Кинг в Лос Анджелис през 90-те), в различни щати чуваме за полицейски произвол, застреляни, задушени , най-често черни, Сега, да си полицай там, където всеки има достъп до оръжие, не само шкембетата ...
102
3
 
4
 
! Отговори
Mitko преди 3 години
Арабите не, те постоянно ни помагат в кризи и не са ни направили нищо и 100 хиляди по време на комунзма и през 90-те години нашенци са си изкарали хляба в арабският свят и всеоще има хиляди и в момента които работят там, освен това мога да кажа че 3/4 от арабските страни са по напред от нас във всяко отношение и само 1/4 от тях изостават много.
101
1
 
11
 
! Отговори
Така се започва! преди 3 години
Революции не се правят с думи, а с пролята кръв. Затова в България революция скоро няма да има, защото само се плюмчим по форуми и никой не си показва носа навън. Поне мозъка си размърдайте и на изборите да изритаме шайката на мутрата!
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да знае, защо пък CNN са нарочили? Да не би като баш манипулатори?
99
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турци, Араби и н.ег.ри да мрът !!! Курш.уми за таквиа дето са дали ПОДКУП да стават Шефове на полицията, както и за предатели дето им помагат и продават Хероин, кокаин.
98
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
до 101 Нещо на "расова основа" ми избиваш май че а?-:)Няма черни бели!" Демокрацията" уж Американската е еднаква за всички! Ама се оказва че Не! а? -:) Следя събитията на "демокрацията" в Европа от 1989 г до днес!"Демокрацията"в Европа през миналите вече 30 г е СТАРА ЛИЧНО ЗА МЕН! По време на "бежанската вълна" Хора с различен цвят на кожата и вяра.Младото пококление "толерираше" бежанците! И оплюваше Русия,Китай< Корея И кого ли не защото не беше към Америка! И изведнъж "расова дискриминация?
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такъв случай,в който полицията да е повече от армията - родната татковина.Нито в Перу,нито на север.Ако някой познава подобна държава - нека съобщи..
96
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
CNN е телевизия свързана с демократите и патронът им Сорос,усилено насърчаваща протестите и всичко,което може да навреди на Тръмп.Защо ли е станало така?
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кой клип гледа ? На има данни ,че е плащал с фалшиви долари ,че не върнал стоката ,когато е призован от касата,че не се е подчинява на полицейско нареждане ,че не му пука...
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са хората..
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ай честито А когато черните ,убиваха бели полицаи ,когато стреляхя с пушки срещу белите ,къде се бяхя наврели ,,свободните медии ,,либералите ,демократите и защо мълчаха и криеха от света терора срещу белият човек ?Защо тогава не протестираха и палеха и ограбваха , магазини ,коли ? Отиде демокрацията в *** г...з.Тя била само за лично ползване и само за определени раси и народи .А за творческите и производителни народи, само послушание ли ? НО ПАСАРАН !
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази държавичка зад океана.Си мисли че проповядва някаква "демокрация"?! А се оказва Че тя самата е неуриентирана във всяко едно отношение! И тръгнала да " въдворява ред в цял свят"? Леле леле! Тия "Американци"там са за съжаление!!!И ние показахме Че можем да сме като тях за съжаление! През времето на "коронката".Имах усещането,че запада си прави репетиция с нас! До колко ще можем да бъдем манипулируеми в дадена ситуация!-:)Ами 100% успяха плановете им! А за нас остана супата "гореща"! Духайте!
91
4
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ами явно е дошло времето да се видят и кажат нещата фифти в прав текст в тази измислена държава!!Тя самата чрез подкуп подкупвайки Горби на времето. Те децата на знаят разбира се фактите! Но има и още живи които помним нещата от тогава когато "събориха"СССРи социализма Американците! Но се оказва след време.Че нещата свързани с Американската"демокрация".Ама ИЗОБЩО НЕ СА ЧИТАВИ ТАМ!!? Каква "демокрация"След като "законитетам убиха един обилновен арестант?! Една гражданска война им желая от сърце!!
90
3
 
9
 
! Отговори
За САЩ преди 3 години
там са *** против бели, богати срещу бедни, мексиканци срещу бели, масова престъпност, печатане на пари от въздуха, грабеж на целия свят, войни навсякъде - убити 2000000 в Ирак, 500000 в Афганистан, 2000000 във Ветнам и още мн. други. Чака ги гражданска война, катаклизми и разцепване на страната. Кармичният закон не прощава!!!
89
1
 
14
 
! Отговори
Тео преди 3 години
И преди казах - тоя полицай се е изг***врил с човека. Нека го съдят и да си понесе наказанието. Ама тия ***, дето палят коли, драскат с графити, плячкосват магазини ... абе, направо американската полиция си е толерантна. За тия сълзотворен газ, гумени куршуми и палки. Протестирай - викай, хвърляй домати или зеле или може ... торта, ама да унищожаваш чуждо имущество - хайде холан! Интересно ми е, що Китай не протестира пред ООН как САЩ се държат с невинните чернокожи и да подкрепи протестите?
88
2
 
10
 
! Отговори
Тия полицай преди 3 години
в София където мачкаха човека и никой не му помогна по хамерикански не са ли смачкани.Има видео той се молеше да му помогнат.
87
2
 
8
 
! Отговори
киро но не брейка преди 3 години
когато ограничават хората налагат им забрани с разните корони,морони налагат им да стоят затворени?!естествено че най закономерната реакция на тълпата е това което се случва в момента в сащ!!!във всяка една държава държаща със същите ограничения обществото,само една искра е нужна и ще получат същия или по силен ефект в дадена държава!!!ако искат могат да се пробват и тук в бг с втора вълна и ограничения и после една искра е нужна и ще видят тълпата на какво е способна тук!!!нов световен ред ли??