След сблъсъците в САЩ се въвежда комендантски час в няколко града

Тръмп определи насилието в Минеаполис като работа на мародери
31 май 2020 09:55, Петя Славова
52
След сблъсъците в САЩ се въвежда комендантски час в няколко града
Снимка: БГНЕС

Кметът на американския град Денвър Майкъл Ханкок въведе комендантски час заради протестите, предизвикани от смъртта на афроамериканец в Минеаполис при по-груб арест, предава БНР. Ханкок съобщи вTwitter че мярката ще действа от 20 часа вечерта до 5 сутринта местно време и влиза в сила в понеделник.

Подобни стъпки обявиха и градоначалниците на Синсинати и Милуоки. В Синсинати комендантският час ще е сила през уикенда, а в другия град ще започне да действа още в събота.

Във Филаделфия недоволни атакуваха статуята на бивш кмет като я вързаха с въжета и запалиха огън в основата й. Според местна телевизия в града са подпалени множество автомобили, а във Вашингтон три коли на Сикрет Сървис, паркирани в Близост до Белия дом, бяха надраскани със спрей и изпочупени. Атаки и палежи на автомобили имаше и в Лос Анджелис и Сиатъл.

Още по темата

По-късно кметовете на още американски градове обявиха въвеждането на комендантски час - сред тях са Атланта, Филаделфия, Лос Анджелис, Питсбърг и Кливланд. От полицията в Ню Йорк съобщиха, че до този момент през деня са арестувани над 20 души, като се очаква броят им да се увеличи. Арести имаше и в Сиатъл, където се стигна до сблъсъци между полиция и протестиращи.

В същото време амeриканският президент Доналд Тръмп определи насилието в град Минеаполис, което избухна заради случая, като работа на мародери, нарушители на обществения ред и анархисти.

"Точно сега Америка се нуждае от съзидание, не от разрушение, от сътрудничество, а не от противопоставяне, сигурност, а не анархия и анархия няма да има. Ние не можем и няма да позволим на малка група престъпници и вандали да нападат нашите градове и да опустошават общностите и трябва да защитим правата на всеки гражданин да живее без насилие, предразсъдъци или страх."

Междувременно бивша собственичка на заведение в Минеаполис  заяви, че починалият мъж и обвиненият за смъртта му полицай в са работили заедно в нощния клуб, съобщи ТАСС. Пред телевизия Ен Би Си жената каза, че те са отговаряли за сигурността пред и вътре в заведението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наречат ги англоафриканци...ако са *** се сърдят ,но се държат като маймуни
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eй сега бай Дончо като изкара армията и ще замирише на прясно печени ***.
36
0
 
7
 
! Отговори
Гледах видео преди 3 години
как разбиват витрини, грабят стока и бягат и пак трошат и грабят. Това не е протест! Това е мародерство.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сложете им и режим на тока, та да им дойде акълът.Но докато ги дундуркате на социални помощи, ядовете няма да секнат. Човек, който нито учи, нито работи, нито има някакви ползотворни занимания, какво друго може да измисли освен да направи някоя беля, за да се докаже. В смисъл "Ти градиш, но аз пък мога да ти го разруша това, което си изградил."
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БаиЩе стискаме палци на Тръмп и ще се молим на Бога да надделеят силите на някогашния богат, аристократичен Юг.
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеята ( 32) си е много добра. Можем да им пратим и пенсионирани някогашни учителки по пеене да ги научат на песните "Елате, хиляди младежи" и "Бодра песен днес да екне, да живей, живей труда!"Един вид да формираме у тях някои страни от възпитанието им, които сигурно са били занемарени. Или най-малкото да им намекнем какво ги чака, ако продължат да се водят по акъла на левите.
32
0
 
7
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Как ли ще свьрши новата гражданска воина в - сащДали тръмп които ми е адски симпатичен ще се превьрне в новият - абрахам линкьлн или ще бьде победен от - южняците , разбираите бедните
31
1
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Демокрация с комендатски час ?Помня комунизма. Не помня да е имало комендатски час тогава.
30
2
 
9
 
! Отговори
има едно племе, преди 3 години
в чиято религиозна книга пише да владее света чрез кръв, размирици, несправедливост, лъжи и измами. То управлява Щатите в момента. Управлява и света, но тъй като САЩ са спонсорът му, там удря най-лошо, за да продължи да паразитира върху омаломощения си приемник, като вирус.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Послепис "на заповедите на неграмотни роми" дори и в избирателните комисии и дори в църква може да видим това е реалността, ние хората не можем да си купим хляб и мляко без неграмотни, но фаворизирани хора да не се мотаят, не плащат и в градския транспорт.
28
5
 
7
 
! Отговори
Идея преди 3 години
Вместо да въвеждат комендантски час, да осъществят мероприятието "Обмяна на опит"и да поканят няколко от нашите бивши висши кадри от ЦК на Комсомола, за да организират едномесечна бригада за възстановяване на щетите от погромите. Като бригадири да мобилизират участниците в тези погроми.Гарантираме им, че в близко бъдеще други кандидати за погромаджии няма да има.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен19 " за разлика от българия,където полицаите се подчиняват на заповедите на неграмотни роми!" Не само полицаите но и администрацията и охранители и банкови служители и учитлите и лекарите и продавачките и особено касиерките по пощи, супермаркети и много други да не говорим за медии и нпо, всички се подчиняват на заповедите на неграмотни роми.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ" ТО ЕДИНИЯ МИНУС ГО СЛАГА ПЕРМАНЕНТНО
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19 ""До СССР""МИ У НАС КАСИЕРКИТЕ ОСОБЕНО ОТ ОПРЕДЕЛЕНИ МАГАЗИНИ СА ЛЮБЕЗНИ С РОМИТЕ А С БЪЛГАРИТЕ ЗЛОБНИ И НАРОЧНО ГЛЕДАТ ДА ГИ НАТИРЯТ, ТЕ ЗАТОВА И НЕ ГЛАСУВАМЕ.....
24
5
 
21
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Време е за хАмериканска пролет...
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора без работа.Излезли да се развеселят с бира в ръка на протест.Демокрация, та дрънка.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Притеснява ме дали и предплатените самолети дали ще си ги получим. Тулупа и Соломончо да излезат и малко да успокоят нещата.
21
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За зла участ на американците, ако бяха чели малко българска история щяха да разберат че няма империи или съюзи с които да сме да сме били ортаци и след това да са оцелели!За справка: Рим, Византия, Османска империя, Германия, СССР, СИВ, Варшавски договор, а сега вече и ЕС и USA са в режим на свободно падане! Добрата новина за тях е, че ако се откачат от нас ще прогресират. Справка: Турция, Русия и т.н.
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сблъсъци, хаос и насилие от Ню Йорк до Маями ....... В щата Минесота властите мобилизираха 13 000 военни от Националната гвардия"Ей, тези руснаци не се спират пред нищо.Само и само да си върнат Аляска!;-)
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите самолети няма да дойдат скоро.