Бивши президенти на САЩ се обединиха срещу Доналд Тръмп

Джими Картър, Джордж Буш-младши, Бил Клинтън и Барак Обама искат промени
4 юни 2020 20:17,
92
Бивши президенти на САЩ се обединиха срещу Доналд Тръмп
Снимка: БГНЕС

Бившият американски президент Барак Обама подкрепи протестите за расова справедливост в страната, които започнаха след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в ръцете на полицията в Минеаполис. Обама посочи, че случващите се цялата страна демонстрации могат до доведат до промени, пише БНР.

Още по темата

Първите си видеокоментари предшественикът на Доналд Тръмп направи по време на онлайн връзка с активисти. Обама призова властите да преразгледат политиките си за използване на сила.

46-годишният Флойд загина от задушаване по време на арест миналата седмица. Полицаят сложил крак на врата на Флойд е обвинен в убийство. Обвинения в помагачество при убийство  бяха повдигнати към останалите полицаи, участвали в ареста. Смъртта на Флойд в ръцете на органите на реда доведе до масови протести.

В коментарите си във вторник Обама заяви, че мотивацията на протестиращите може да послужи като вдъхновение за по-мащабна промяна.

„Нека използваме това, за да можем най-накрая да въздействаме“, каза Обама.

Другите трима живи бивши президенти - Джими Картър, Джордж Буш-младши и Бил Клинтън също реагираха с изявления срещу расизма.

Изявленията им съдържаха пряка или косвена критика към президента Доналд Тръмп, който осъди неколкократно убийството на Флойд, но беше критикуван, че не е заел твърда позиция срещу расизма и не е показал разбиране спрямо обществения гняв в САЩ срещу полицейската бруталност към афроамериканците.

Бившият президент Джими Картър заяви, че са нужни повече действия срещу расовата дискриминация от страна на полицията и на правосъдната система. Той заклейми "неморалните икономически несъответствия между белите и чернокожите".

"Имаме отговорността да създадем свят на мир и равенство за нас и за бъдещите поколения", подчерта Картър.

"Фактът, че много афроамериканци, особено младите мъже от афроамерикански произход, са тормозени и заплашвани в собствената си страна, представлява ужасяващ провал", заяви вчера президентът Буш-син.

Бил Клинтън нарече смъртта на Флойд "поредната от дълъг списък с трагедии и несправедливости и болезнено напомняне, че расата на човека все още определя това как той ще бъде третиран в почти всички аспекти на живота в Америка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сатанисти. Бог да пази Тръмп.
80
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Джими Картър, Джордж Буш-младши, Бил Клинтън и Барак Обама искат промени"С други думи The Deep State. Единия уби 1 милион човека заради измислените "оръжия за масово унищожение". Другия, който след всеки терористичен акт повтаряше, че това е религията на мира и разреши на мъже да ползват женската тоалетна. Третия опъна секретарката в овалния офис и взимаше пари под масата от Сорос. Че кой друг може да е против Тръмп!MAGA 2020
79
2
 
6
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Съгласен съм че трябват повече усилия за да се преодолее расовата дискриминация, ама тези усиля трвбва да се направят и от ***. Неможе да искаш без да даваш. Що не дискриминират жълтите?
78
2
 
5
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Доколкото знам е било малко по добре по времето на - джими картър в периода когато пуска всички желаещи - кубинци да влязат вьв сащ при роднини и приятели и да останат в страната ако решьт
77
1
 
20
 
! Отговори
Прост като Хюго Бос преди 3 години
Понеже при Обама не е имало полицейщина... аре моля моля... Не на нас тия.
76
0
 
5
 
! Отговори
Стиви the TV преди 3 години
До Ба, Чуек...Много точно! и аз го забелязвам това
75
3
 
19
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Айде сега изкараха бай Доньо виновен и за полицейското насилие, сякаш при тях е било по-различно... !
74
0
 
6
 
! Отговори
Ба, Чуек... преди 3 години
Много се разбира, когато пускате пропаганда... направете нещо.Тва да подчертавате думите в Bold, да пускате гръмки заглавия, закачащи снимки и да развивате нерелевантни за битието на българи тези в статиите си са само първите най-явни доказателства. Още колко имаа... ехеее.. хората ви знаят много добре, не си мислете че някой ви се връзва на пропагандата.ФАКТ. ИСТИНА. БЕЗСПОРНО!
73
0
 
14
 
! Отговори
Психотест преди 3 години
Гледали ли сте клипчета с Джо Байдън, дето обарва и душка жени, че даже и малолетни момичета?Гледайте го. Има го качено навсякъде. БЛЯКС!
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мънки бизнес!-)
71
1
 
9
 
! Отговори
РаНбо преди 3 години
Абе тоя О-Бамя не е баш негер. Кво са праи.
70
1
 
4
 
! Отговори
Ствиви преди 3 години
До Хюго БосТъкмо щях да пиша това. Точно в десятката!
69
2
 
10
 
! Отговори
Хюго Бос преди 3 години
Отново лъчжливо заглавие- не са се обединили срещу тръмп, за срешу полицейското насилие, което си е заслужено срещу черните. Та въпросът е ЗАЩО ДНЕС ЛЪЖЕ И МАНИПУЛИРА?
68
1
 
10
 
! Отговори
Хюго Бос преди 3 години
Ooo педофилите се обединиха....
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то Обама още по времето на предизборната кампания беше и агитираше за Хилъри.Няма начин сега да не поплюе.
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Германецако Тръмп спечели изборите наистина баш гангстерите ще го убият
65
4
 
17
 
! Отговори
друга сметка преди 3 години
щом всички мутри се обединяват, значи Тръмп им пречи и искат да го махнат
64
6
 
4
 
! Отговори
f преди 3 години
САЩ ясно кви са, а руснаците кви са? Въртят магии на българите да се правят на приятелски народ, първо пипат предмета, после ти го дават на тебе, ти да влезеш в контакт с него, те енергиите се усещат, въртят магии и с военните невидими джаджички от въздуха, сатанинските магии много лесно падат когато повече подлагаш на съмнение, сатана показва само част от истината, но който се съмнява вижда цялото, мишките по-не са га-дни, но пллъховете са отвратителни из-роди!
63
5
 
5
 
! Отговори
f преди 3 години
Мразете САЩ и Тръмп, но вие дето си мислите, че руснаците са приятелски народ, много се лъжете и не сте в ред с главата! На дози за човечност са тези пллъхове и въртят магии, като влизате в контакт с предмети до които те са се докосвали, руснаците се занимават с окултизъм. Има и християнски магии.
62
1
 
10
 
! Отговори
Ако ме настъпи слон преди 3 години
носорог или полярна мечка по врата сигурно ще дам фира, но ако някой с коляно ме натиска надали ще се задуша преди да ми счупи врата ако изобщо успее. Раждането е трудно , но и мренето хич не е лесно и в повемето случаи не е внезапно. Жертвата не е хърба, та цялата работа смърди.