Още трима на съд заради смъртта на Джордж Флойд, която подпали САЩ

40 години затвор заплашват полицая, който го задуши
61
Още трима на съд заради смъртта на Джордж Флойд, която подпали САЩ
Снимка: БГНЕС

Американската прокуратура разшири делото за смъртта на Джордж Флойд, обвинявайки още трима полицаи в подпомагане и подбуждане към убийство, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата

Същевременно обвинението към полицая Дерек Човин, който е притискал с коляно врата на Флойд, е засилено до убийство от втора степен.

Това обвинение, ако бъде прието от съда, може да доведе до присъда от 40 години затвор.

Човин, както и другите трима полицаи - Томас Лейн, Джей Кюн и Ту Тао, бяха уволнени миналата седмица.

Новите обвинения бяха повдигнати от главния прокурор на щата Минесота Кийт Елисън, който определи протестите, избухнали след смъртта на Флойд, като "драматични и необходими".


В много градове в Европа имаше протести, след като вълната от недеволство заля САЩ.

Митинги имаше в Лондон, Париж, Берлин и други градове.

Безредици избухнаха в Атина. Стотици младежи протестираха пред американското посолство. По сградата полетяха коктейли Молотов. Имаше и сблъсъци с допълнителните полицейски отряди, изпратени да пазят дипломатическата мисия.

Демонстрантите в Гърция носеха плакати с популярния  слоган "Не мога да дишам" и други послания срещу расизма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво означава слоган? На какъв език пишете?
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можели да дишат! Аз ще ви питам след време, вас белите, как сте с дишането. Лигльовците се поддадоха на стреса и пречат на Тръмп да въведе ред.Не познавате черните и за това се подлъгвате, няма по-неблагодарни и коварни хора от тях. Самите те се обиждат помежду си на "черен човек". Израсъл съм с тях, вервайте ми!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Додода като катаджиите в Плевен и Ловеч , те са кристално чисти душици , и социално слаби....
49
0
 
1
 
! Отговори
верно ли преди 3 години
До Анонимен 46"....защото кой знае какво е видял и дали Флойд нямаше да му отхапе носа или ухото." Умееш да разсмиваш хората . Човекът с белезници на ръцете . Един полицай му е притиснал краката , друг му притиска гръдния кош , щял да му отхапе носа - къде ги мислите такива
48
0
 
1
 
! Отговори
да бе преди 3 години
До Додо 48 от кога убийството не е нещо криминално ?Или , като си полицай , може да си убиваш наред ? И да не носиш отговорност
47
2
 
2
 
! Отговори
Додо преди 3 години
САЩ го подпалиха едни хора, които потриват ръце, когато не си ги мият. А полицаите, до един, ще бъдат оправдани, защото не са извършили абсолютно нищо криминално, освен ако не са убили *** с инжекция...което е малко вероятно.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Делото ще се води след изборите, които Тръмп ще спечели, и ще го оправдаят.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешката на полицая е може би, че не разбра че този тръгна да умира и да му прави сърдечен масаж, но той все пак не е лекар за да разбере веднага, а и линейка така или иначе идваше. А от личен опит най-вероятно знае, че е опасно да отпусне хватката и да се връзва на номера, защото кой знае какво е видял и дали Флойд нямаше да му отхапе носа или ухото. Не виня полицая ни най-малко. Вършиха си работата хората, а този го пишете жертва на короната, в пряк и преносен смисъл.Точно е жертва на короната
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всички неможещи да мислят.Флойд не е задушен, аутопсията вече го доказа.Неможеш да удушиш човек натискайки го по врата. Или за вас врат и шия няма разлика. Той лежеше по корем, как го удуши точно?Починал е от сърдечен арест, не задушаване. Бил е сърдечно болен.Самите му симптоми, като неможе да диша, са типичните са сърдечния арест. Полицаите викнаха линейка още когато го изведоха от колата му. Грешката на полицая е може би, че не разбра че този тръгна да умира и да му прави сърдечен масаж
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те всички раси ли мразят афротата. Те другите трима полицаи са латинос и азиатци. Всички мразим черните, щото са им големи шланговете и големи мозъците ли?
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шу..ру..шиуди рушат шу..ру..шуидни градове...а де! И после разбира се че Тръмп ще е виновен.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яяя антирасистките *** от паметника скейтърчетата и блейдърчетата и бордисчетата са се събрали и си мечтаят за черни мамби.Абе клоуни избушени на лепило колко сте жалки ахаха.
40
2
 
2
 
! Отговори
Ецилоп от Плюк преди 3 години
Е,сега полисмена Дерек Човин ще бъде осъден на 40 години затвор...сега е на 44 годишна възраст и ще излезе на 84 годишна възраст а дотогава ще е осъден на ецих с пирони плюс по 100 черни маммби на ден в западното крило с изглед към Ел Ей ,,при бандата на рокерите,,....Те винаги водят своите ,,беседи,, с новопостъпилите пандизчии и им центроват цолажа от метричен на инчов например 3/4-ти
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
черните са отмъстителни и заядливи животни.Особено тези от гетата.Вървиш си по пътя, а той ти иска да му плащаш затова, че минаваш от там и вади оръжие. Който не си е имал работа с тях не знае нищо.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От четиримата обвинени полицаи двама дори не са бели! Единия е китаец другия арабин, за какъв расизъм говорят негратаа, или така им изнася! Искат да си правят каквото си пожелаят, като кражби, грабежи, продаване на дрога, сводничество и други, а полицаите и прокуратурата да заприличат на българските ! Така най ще се чувстват свободни хахаха
37
1
 
6
 
! Отговори
Промил преди 3 години
Какво значи да се избиват и на никой не са притрябвали САЩ? Белите в САЩ са европейци като всички нас, защото американци /индианци/ вече няма там. Геноцида над бели в САЩ е признак, че геноцида над бели е въпрос на време да дойде и в Европа. Тогава ще ги питам тези дали няма да искат да върнат времето назад и да бъдат по-загрижени за другите бели европейци.
36
9
 
3
 
! Отговори
Mister Cro преди 3 години
Гледах няколко клипа на случилото се и според мен това си беше хладнокръвно убийство извършено от човек, който се чувства безнаказан! Наказанията се определят от съда, когато стигне до убеждението, че подсъдимият е извършил престъпление! Това ченге да ти определи, че заслужаваш смърт, си абсолютно беззаконие, престъпление и средновековие! Факт!
35
3
 
8
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Странно как се получава така че хора искащи справедливост и мир, крадат и чупят всичко по пътя си-------------------Не бъркайте мирния протест с вандализма и онези "сили" които го използват за свои определени цели!Както се казва "Ако не беше този случаен инцидент, щяха обезателно да създадът подобен на него".Целта на "Блатото" е да не допусне преизбирането на Тромпета!
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно как се получава така че хора искащи справедливост и мир, крадат и чупят всичко по пътя си, а големия им идол е осъждан за въоражен грабеж агресивен разпространител на фалшиви пари, любител на тежките наркотици - безумие, тежка шизофрения.
33
5
 
17
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
И какво има на записите? Задържането на запозрян след сигнал за разпространение на фалшиви пари, задържането на чернокож оказващ яростна съпротива. Питам розова пеперудка като теб, какво трябваше да направят полицаите? Да го пуснат, да не се занимават с него, защото е черен ли? Това ли е садизма, служители на реда, да се опитват да укротят обезумял наркоман, за да го тикнат в ареста? Не знам, имам чувството че тук списват разни инфантили и наивно-глуповати кухи ***.