Антирекорд в САЩ - 52 000 заразени с коронавирус за ден

Губернатори връщат някои от отменените рестрикции
2 юли 2020 14:05, Елка Василева
37
Антирекорд в САЩ - 52 000 заразени с коронавирус за ден
Снимка: архив, БГНЕС

Рекордни 52 000 нови инфекции с коронавирус бяха регистрирани за едно денонощие в Съединените щати, показват данните на университета Джонс Хопкинс. С тях общият брой на заразените в САЩ става близо 2 700 000. 706 са смъртните случаи в страната, с което общият брой на починалите пациенти с СOVID-19 е малко над 128 000.

Увеличава се и броят на настанените в болница пациенти в няколко големи града, в това число Хюстън, Тексас и Феникс, Аризона.

Ръстът на нови зарази принуди няколко щата да спрат разхлабването на ограничителните мерки, предаде БНР. В Лос Анджелис, Калифорния, беше забранено посещаване на ресторанти на закрито, спрени са някои услуги в барове, кина и музеи за поне три седмици. Губернаторът на Мичиган също затвори баровете, а Орегон и Пенсилвания наложиха задължително носене на маски.

Самият президент Доналд Тръмп обърна позицията си и вчера заяви, че няма проблем да носи маска, като подчерта, че заразата просто ще изчезне сама.

Още по темата

"Аз съм напълно за маските. Бих носил, ако съм с група хора и сме близо един до друг. Носил съм маска и хората казват, че им харесва как ми стои".

Обезпокоителните данни накараха някои губернатори да върнат някои от отменените рестрикции.

В Калифорния губернаторът Гавин Нюсъм нареди затваряне на барове и други бизнеси в 19 общини след скок на случаите с коронавирус. Подобни ограничения са в сила и в други части от страната.

Данните продължават да тревожат експертите след като нови рекорди с хиляди случаи бяха обявени на места като Луизиана, Северна Каролина и Флорида.

Според преброяване на "Вашингтон пост"  през юни на фона на сваляне на рестрикции са били регистрирани над 800 000 случаи на заразени в САЩ като на челно място са Флорида, Аризона, Тексас и Калифорния.

Следващото голямо предизвикателство е отбелязването на Деня на независимостта в събота, когато се очаква наплив от хора по крайбрежието като властите вече затвориха плажове в южна Флорида и Лос Анджелис.

В опит да се спре разпространението на вируса се пристъпва и към въвеждане задължително носене на маски във все повече щати.

Президентът Доналд Тръмп в сряда за тв канала "Фокс Бизнес" коментира, че носенето на маска е добра идея, но изрази опасения по въпроса дали трябва да е задължително. По-рано тази година Тръмп бе критикуван за това, че не носи маска, включително от свои съпартийци, които посочиха, че държавният глава трябва да дава пример.

През април от Центровете за контрол и превенция на заболяванията публикуваха указание за носене на маска на обществени места в случаите, в които е трудно да се спазва социална дистанция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
777-777-7777 преди 3 години
Абсолютна лъжа !!!! Фалшиши новини !!!! И не ми изстривайте коментара !!!!!
33
0
 
3
 
! Отговори
777-777-7777 преди 3 години
Абсолютна лъжа !!! Фалшиви новини !!!!
32
0
 
3
 
! Отговори
777-777-7777 преди 3 години
Отново абсолютна лъжа !!! Фалшиви новини !!!!
31
2
 
4
 
! Отговори
Статуя на Свободата преди 3 години
В страната на свободата и демокрацията всеки има свободата да си прави каквото си иска ... иначе не е демократично.Това да не ви е античовешката диктатура на комунистически Китай където изолираха милионни градове , поставиха полиция и военни КПП-та и никой не излезе от дома си докато не мина карантинния период ...... В САЩ такива противочовешки мерки не могат да бъдат наложени...А и няма кой да ги налага . Малкото останали полицаи мият краката на черрни скитници щото се чувствали виновни...
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищо не са изкупили, това са им нормални покупателни възможности, така си пазаруват, това е малко количество за 350 млн държава. Фарма олигарсите продават на който купува най скъпо и си гледат техния интерес, САЩ като всички си дават заявката и на кой какво и колко ще продадат решават фарма собствениците, те са частници и никой нищо не може да им каже.
29
3
 
3
 
! Отговори
yes преди 3 години
съгласен, това са младите "протестъри", те ще го изкарат, ако не са тестовете няма и да разберат,така че шум да се вдига, да се внушава че причина са предизборните обиколки на Тръмп. Понеже Джото нарочно не искат да го пускат на обиколки защтото хептен ще проличи деменцията му и нарочно раздуват цифри и разни страховити "яко ще се мре" за да обяви "достойно" че се отказва от обиколки, а лошия Тръмп само разнася "короната". Просто и ясно, който разбира политиката.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами другарите мародери дето на тълпи грабеха и то скъпарските магазини- ролекси, маркови дрехи и все подбрана плячка, подминавали са евтините щандове и са знаели много добре кое къде е, какво да очакваме освен да се заразяват, не им пука защото са млади и ще го изкарат, важното е да се потроши предизборно, режисирано от либерастките ***.Тръмп ви каза - освен с измама няма как да спечелите, гнусни ***.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
52000 за САЩ е като 1100 заразени за един ден в България.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразени, болни, починали...Важното е, колко са починалите, дали са изолирани заразените, които заразяват други хора и какви са последиците за заразените след като се възстановят.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не случайно САЩ изкупиха онова лекарство за три месеца напред. Явно прогнозите там са много лоши. То и за България прогнозите не са добри, но ние сме малка държава и не ни обръщат внимание.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразени ама не и умрели. Всъщност там е нормално да има и повече умрели - трудно се ходи на лекар ако знаеш че сметката ще я плащаш до живот.
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно 1.2% от краварите са доказано заразени с Ковид-19 ,при изследвани около 30 милиона /или под 10% от краварското население/.Значи над 12% от краварите са потенциално заразени или всеки 9-10 кравар е заразен.Най-алчната ,най-арогантната ,най-агресивната и най-наглата част от Света .
22
5
 
3
 
! Отговори
Само ма.ло.ум.ник преди 3 години
Може да вярва на дивотии на някаква си бабашкера като вангата. Относно бройката починали, главният епидемиолог прогнозира 250 хиляди до края на годината. Както се вижда, позна.
21
12
 
6
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Това изключително много ме радва;)))
20
6
 
8
 
! Отговори
един от 80-те % преди 3 години
пълни глупости, сички знаем, че вирус нематова е конспирация на гейтс, шорош,иЛуминатите и 5Гтия са умрели от гъдел, да живее мАнгъров
19
4
 
4
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Другаре, БиоОръжието ни работи по План, Капиталистическият Враг, скоро ще е на колене! Дано, само да не вкусиме Американски Атом у Пекин!!
18
5
 
2
 
! Отговори
Маите преди 3 години
Какво казват маите... календара соске им казва ?
17
5
 
15
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Сащ са много , не бой се. Виж ние изчезваме и без ковид .. баба ти Ванга друго е имала предвид.
16
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми се мисли какво ще стане на 04 юли - поне 200 000 ще са новозаразените СИГУРА!
15
11
 
4
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Мизерници! Туй е доказателство, чи фирОса е тръгнал от тях афгуст месец