"Чернобил от коронавирус" – 1300 затворници са заразени в "Сан Куентин"

Заразата пламва след като 121 души от рисковата група са преместени там
7 юли 2020 18:55, Нели Христова
20
"Чернобил от коронавирус" – 1300 затворници са заразени в "Сан Куентин"
Снимка: БГНЕС

"Чернобил от коронавирус" - така властите в Калифорния описват ситуацията в затвора "Сан Куентин".

В най-старият затвор на щата и единственото място, където престъпници излежават доживотни присъди, близо 1300 души се заразиха с COVID-19. Сега близо 1000 други престъпници ще бъдат изведени от там, за да се избегне и тяхното заразяване, съобщава The Washington Post.

До края на юни пет от престъпниците, осъдени на доживотен затвор, умират от COVID-19. Една трета от всички хора, излежаващи присъди в "Сан Куентин", са заразени.

"Кулата гори и е изключително опасно да се намираш там точно сега", казва доктор Питър Чин-Хонг пред NBC на 2 юли. Именно той заявява, че ситуацията в затвора е като "Чернобил от коронавирус".

Заразата в затвора пламва, след като 121 престъпници, които попадат в рисковата група, са преместени от други заведения за излежаване на присъди. Така, в рамките на три седмици, "Сан Куентин", в който до този момент няма нито един случай на коронавирус, регистрира 499 случая на COVID-19.

Според The Washington Post затворниците, които са били преместени, не са били тествани добре, а губернаторът на Калифорния, Гавин Нюсъм, призна, че подобни действия въобще не е трябвало да бъдат предприемани.

Заради липсата на пространство, бедната инфраструктура и невъзможността да се практикува социална дистанция, затворите се превърнаха в огнища на коронавируса. Само в Калифорния 2600 затворници бяха заразени. Половината от тях - в "Сан Куентин".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ейй, няма късмет тва място ейй
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото заразата от Фукушима е демократична, заразата от Фукушима е добра.
15
0
 
2
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Ами ... в Германия 700 заразени в кланница, тук - в затвор. Какво ви говори това? Където няма хигиена, масово се използват общи тоалетни, бани и прочее този вирус вирее. Където е чисто и хигиенично - нещата са значително по-добре. Хигиена и предпазване на рисковите групи. Това е.
14
4
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
До БГ Днес! Нелка. Пак ли ти бе душко?! Днес пишете само за ," добрата Америка"! И за всички останали " лоши"!-:) Промивате мозачета бе Нелка!През социализма,Не се пишеше така! Имаше статии за всички! И за СССР.И за д-р Живков и неговото ЦК на БКП! И за Унгария,За Чехия и за всички! Статиите в пресата.Не бяха само за Живков и за Русия! Схващаш ли? -:) А днес.само з Америка и лошата Русия! Дано по бързо пораснат тези деца в ЕС.И започната да мислят само! Другото е пропаганда Нелка!
13
5
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
И да, никой не се е сетил, че преместването на много хора ще доведе до Ковид огнище. Не бее, не е направено нарочно, хич. А относно броя на затворниците в Китай - данни оттам са вече винаги повод за съмнение, вярва ли някой, че загиналите от Ковид са 3000?Сигурно на седмица са били толкова, ама нали при социализма всичко е прекрасно и партията-майка никога не греши
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай не се занимават със затвори :)
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90% от затворниците в САЩ са Флойдовци. Тоя дето не можеше да диша.
10
3
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
САЩ са най-големите нарушители на човешките права на планетата, 665 от всеки 100 000 жители на САЩ са в затворите, това е страната с най-голям брой затворници на брой от населението в света.Затворниците в Китай са 1 700 000 души, но на 2 милиарда население са 120 на 100 000 - 5 ПЪТИ ПО-МАЛКО отколкото в САЩ
9
1
 
4
 
! Отговори
Реалнно: преди 3 години
На фона на СПИН-а, който върлува по затворите - това дори не си заслужава отбелязване
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11 9 2011 имаше повече жертви във Вашинктон отколкото в Чернобил.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се разбира каквко общо има коронавируса с Чернобил. Американския СПИН беше съсздаден в САЩ, за да се изморят черните и индианците.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чернобил беше в СССР.
5
8
 
12
 
! Отговори
До 4: преди 3 години
Чернобил в Русия?Отиди се гръмни някъде да не се мъчиш много.
4
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо общо с Чернобил, тогава некадърните руснаци отровиха половин континент
3
1
 
7
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 3 години
И после викате, че короната не се разпространявала по полов път... кой лъжите вие уе ей!
2
4
 
9
 
! Отговори
Copocoид преди 3 години
Сега ще ви светна.Затворниците в САЩ са особено важни за някои олигарси там. Пандисчиите бачкат за без пари и има цели отрасли в САЩ, които имат "китайски разходи", само че в САЩ.Затова съдиите там не се церемонят много и пращат бързо нашите чернокожи братя зад решетките - това си е бизнес по американски.Ако пандисчиите там започнат да дават фира масово, ще има верига от фалити.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краварино,тя цялата ви държава е вече един Чернобил!