Америка депортира студенти, не дава "зелени карти"

Тръмп не предприема никакви мерки срещу пандемията, коментира Христофор Караджов
8 юли 2020 09:10, Ния Христова
62
 
САЩ спират да издават повече визи на чуждестранни студенти, записани в университети, които провеждат лекциите си само дистанционно през новата учебна година. А ако не отпътуват от страната, те може да бъдат депортирани.
 
"Разпорежданията, които дойдоха от имиграционните власти, при какви условия ще бъдат връщани студентите, са доста неясни. Не става ясно какъв е минималният брой присъствени класове или физически, които в традиционния вариант трябва да бъдат заети от студентите, за да се водят с правилен имиграционен статус. Чуждестранните студенти трябва да поддържат определен брой класове, но какъв е процентът от тези курсове, които ще бъдат взимани онлайн срещу класовете, които трябва да се взимат физически, това остана неясно. Университетите нямат добри указания какво се случва", каза преподавателят в Калифорнийския университет Христофор Караджов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той уточни, че става дума за около 2,1 млн. души, или 5,5% от всички студенти в САЩ, а те внасят в страната годишно около 40 млрд. долара.
 
"Не само зелените карти, но и работните визи също са спрени, някои други категории визи също са спрени. Америка се е затворила по всякакви възможни начини. Най-лошото е, че няма яснота и видима стратегия в това, което се прави. Университетите реагираха доста бурно. За някои университети това е до четвърт от всички студенти. Освен това се разглежда при някои от тях, като опит за натиск да започнат преподаване не само онлайн, което се прави изцяло в епидемичната обстановка, а да се върнат към физическото", допълни Караджов.
 
Българският преподавател каза още, че Доналд Тръмп не може да разпореди нищо на университетите. 
 
"В САЩ има около 9000 университета. Те се ползват с абсолютна академична автономия или в най-добрия случай имат щатско управление. Той и неговата администрация, чрез неговата имиграционна политика, биха се опитали да влияят върху решенията, които се взимат от университетите", каза още Христофор Караджов.
 
По думите му Тръмп не предприема никакви мерки срещу пандемията.
 
"Не съм забелязвал действия и разпоредби, които да идват централизирано от Белия дом в тази посока - да се носят маски на публични места, кои заведения да са отворени или затворени... Това се решава от отделените щати. Преди няколко дни вицепрезидентът Майк Пенс започна да говори за това, че маските не са лоша идея", каза още Караджов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
***, упадък на САЩ няма. 130 00 умрели друг път.Има фейк- нюз и много кинти.
40
0
 
2
 
! Отговори
мисирка преди 3 години
Голем си...а да ти направи впечатлъъниеее,че Тръмп няма права над действията на губернаторите,Неговото право е да отпусне средствата за борба с корона вируса,които болниците окрадоха,,,и че хиляди студенти плащат за визи за какви ли не вузове само да останат,без да са се явили и 1 път в зала,и повечето са араби,да ти е направило впечетлъниееее?Хайде първо се просветли малко кой какво може и не може в Америка ,отиди до библиотекатаи прочети,или другото е че си една от многото ***(пуйка)(чурка
39
1
 
1
 
! Отговори
До Sihtpunkt преди 3 години
Направил си труда да го прочетеш някъде ??? Това обяснява всичко,явно Чомски си чел ! Това ли наричаш обективна информация??? Мислиш ли че един живеещ в Чикаго има по добра информация за положението в България от теб? И обратно ?!? А колкото до ,,суриката"-липсата на аргументи,се замества с обиди.
38
2
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
По принцип го разбирам г-н Тръмп. От една страна в големите градове на америка е пълно с бездомници, които умират от глад под мостовете. По пейковете на парковете няма места за спане. От друга страна, вкарват студенти от бг да берат ягоди. Наистина не се връзва, затова г-н Тръмп предприема някой разумни неща, но левичарските американски медии го изкарват винаги мао умен.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин ще ги спаси. Той ще ги приеме в братска Русия.
36
3
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... 36 nginx еруско изобретение..... всичко е прикрито под изкуственото напомпано понятие американско..... Дали ако Сергей Брин ако беше останал в Русия щеше да създаде Гугъл?
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ви е Дивият Запад, като си имате Европа?
34
2
 
5
 
! Отговори
Визионер преди 3 години
Зa ceгa e дoбрe.... Вce oщe прeбивaващитe тaм чужди рaбoтници и cтудeнтитe мoгaт свободно дa нaпуcнaт cтрaнaтa, зaщoтo кaктo вървят нeщaтa в САЩ cлeд някoй и друг мeceц, мoжe и тoвa дa нe e възмoжнo...!!!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
36 nginx еруско изобретение, този сайт както и много други са него. Жалкото ти тролене няма да ти помогне. В сащ има и много руснаци. Ъакива като теб дори и не осъзнават че сащ са повторение на опита с вавилонската кула. Там няма определен етнос и народност, няма официален език, всичко е прикрито под изкуственото напомпано понятие американско. А дори знамето им е на източно идийската търговска компания на британците.
32
2
 
1
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Няма по страшно от такива като теб,,диванни философи" полуинформирани и полуграмотни с претенции че знаятПолуграмотена и полуинформирана е баба ти от Българско койнаре в Айова!За да го кажа значи съм си направил труда да го прочета някаде. А и такъв сурикат като тебе не може да отрече, че в САЩ има над 130 000 умрели от Covid-19. Във вашата страна!
31
2
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До ЧебурашкаБързият упадък на САЩ е изненада и за самия мен,но е неоспорим факт.Дали заради прекалена алчност,надценени сили или просто защото им изтича времето-Америка вече не прилича на себе си.А това със събарянето на паметниците беше върхът на сладоледа!Защото рушенето на държавността води директно до Епохата на Лудия Макс...
30
3
 
5
 
! Отговори
До Факт преди 3 години
След написаното от теб,, Американците нищо не са дали ,а са продали" диалогът с такива като теб е безмислен!..Водиш спор със американско изобретение в ръка и като шопа: ,,Такова животно нема".Браво!
29
5
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Идвам да наритам чебура..... С подобни писания можеш да нариташ единствено възпалените си от злоба мозъчни гънки. И двете!
28
4
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ФактКой упадък ще настъпи по-бързо, този на САЩ или упадъка на Русия?
27
2
 
4
 
! Отговори
До Sichtpunkt преди 3 години
Няма по страшно от такива като теб,,диванни философи" полуинформирани и полуграмотни с претенции че знаят всичко и говорещи като последна инстанция. Невежият е винаги самоуверен.......От,,камбанарията "си в Люлин или Обеля даваш тези беапелационни мнения! ,Каква обективна информация имаш ти млади момко ,или съдиш по медиините интерпретации.....Олевяването на медии,,холивудски звезди и ,,соц.милионерите" на Чомски,Сорос ,Байдън и Сандърс са факт и са напълнили главата на не един млад,,ремсист"
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идвам да наритам чебура, редовният *** тук. Сега дори се опитва да прехвърли рекламата на марлборо с краварина с шапката и ласото. Каубой или кравар си го казват самите американци, жалък грантов емигрирал чебур. По цялден тролиш тук всякакви съчинения за да събереш за билет да се върнеш, вече не ти харесвало при черните, ама не си признаваш че грешката е твоя и го раздаваш като хилари. Сам си го каза доста отдавна. Хвани върши нещо оолезно и спри да цивриш тук тролейки
25
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
И за да не се възгордеят много русофилите-упадъкът на САЩ няма НИЩО общо с Русия.Но с Китай има...Ако Русия има някаква роля,то тя е да пази Китай и то дори без да го иска.
24
8
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ФактСъс сигурност са дали много повече, отколкото са дали разни "освободители".
23
3
 
1
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
До 23Точно така, френд, OS е на американска корпорация. Къде е проблемът? Че всичко си има край и той вече се вижда. Доларът навлиза в дълбоко дефанзивна фаза. Светът след 3 ноември ще е друг, многополюсен... ако ме разбираш. Иначе не мен ми дай минус... няма проблем.
22
5
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... отдавна трябва да бъдат преквалифицирани в шофьори........ Отново демонстрация на интелектуално безсилие. Не само там, но и в България шофьорите са повече от краварите.