Калифорния започва антимонополно разследване срещу Google

Не е ясно кои дейности на корпорацията са предизвикали подозрения
10 юли 2020 12:48,
4
Калифорния започва антимонополно разследване срещу Google
Снимка: БГНЕС

Властите на американския щат Калифорния започнаха антимонополно разследване срещу технологичния гигант Google, пише американската редакция на списание Politico, цитирано от „Фокус“.

Още по темата

Според информацията тези действия не са свързани с разследването, започнато срещу Google през септември 2019 г. от комисия от прокурори от 48 американски щата. Тогава Калифорния, както и Алабама, не се присъединиха към тази инициатива.

Все още не е ясно кои конкретни аспекти от дейността на корпорацията са предизвикали подозрения сред властите в Калифорния.

В края на юни Politico съобщи, че се очаква Министерството на правосъдието на САЩ да заведе дело срещу Google в рамките на няколко месеца. Според изданието компанията е обвинена в нарушаване на антимонополните закони, що се отнася до търсенето и рекламата в интернет. Ако бъде заведено дело може да се стигне до първия голям правен спор срещу голяма американска компания, свързан с нарушения на антимонополни закони.

Последно подобен процес беше започнат в края на 90-те по срещу Microsoft. Тогава компанията загуби в съда, но по-късно постигна споразумение с властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да отнесат случая до компетентния служител архиепископ Ховнан Дердерян.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми ако лодките са от Китай, кво правим?