САЩ продава на Япония 105 бойни самолета за $23 млрд.

Те са пето поколение Ф-35
10 юли 2020 19:12, Петя Славова
47
САЩ продава на Япония 105 бойни самолета за $23 млрд.
Снимка: БГНЕС

САЩ одобриха продажбата на 105 бойни самолета пето поколение F-35 на Япония за 23 милиарда долара, съобщи Агенцията за сътрудничество в отбраната, част от военното министерство на Щатите, предаде БГНЕС.

Преди това японското правителство поиска договор за доставка на 63 бройки от модификацията F-35A, 42 самолета с вертикално излитане F-35Б и 110 двигателя F-135, включително пет резервни.

Държавният департамент заключи, че този договор е в интерес на САЩ, тъй като помага на основен съюзник – Япония.

Най-новите Ф-35 трябва да заменят остарелите Ф-4 Фантом, които преди това бяха в експлоатация в Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Япониясащсамолети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наполеон е ударил Маскве. След като стоял 2седмици там установил, че там ще измрат от глад и тръгнал да се връща към Полша. А руската армия около него е била абсолютно боеспособна, защото си е запазила силите без сериозни сражения освен Бородино, което приключва без победител. Резултат - Наполеон влиза с 650 000армия в Русия, а излиза с 30 000, само след половин година.
30
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 37Ти да не си Наполеон? Щото и той така като теб е мислел... я по-добре *** на психиатър да те излекува от второто ти "аз".
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Японците си искат островите, понеже сащ им разрешават. Така тролят руснаците, докато руснаците им изсмукват технологии, пазари и пари с енерго ресурси. Всички известни японски марки имат завод в русия.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам защо руснаците трябва да се притесняват от ядрена япония. Еднакви са по население проблизително, но япония е колкото 3 българии, тоест не 5 а 15 ядени бомби, докато русия има територия да поеме 15 000 ядрени бомби. Малка, но съществена разлика. За да смажеш икономиката на япония е лесно -удряш 10 икономиески центъра и са ГОТОВИ, ПОНЕЖЕ ВСИЧКО Е СВРЪХКОНЦЕНТРИРАНО. За русия това изисква доста повече ресурси.
27
4
 
4
 
! Отговори
АБПРФ преди 3 години
АБПРФ = Активен Борец Против Русо-ФашизмаА московците 5-то поколение самолети кога? Китай имат 200-300, американците над 500. Даже Израел, една държава голяма колкото квартал на Москва, имат поне 20. За ударни дронове вече спрях да питам, там даже и турците задминахаАлкашите.
26
5
 
5
 
! Отговори
АБПРФ преди 3 години
АБПРФ = Активен Борец Против Русо-ФашизмаЯпония си изкупи вината вече и трябва да им се разреши да си създадат ядрено оръжие и ракети. Северна Корея може а Япония не, защо? Е тогава кремълския гном ще подскача от яд когато трябва да киха обратно откраднатите територии.
25
5
 
4
 
! Отговори
СъвеЦкиМалоумник преди 3 години
При научаването на новината Путин е обявил обща евакуация на Курилите и Камчатка. Колона бежанци с по една бохча багаж панически напускат Владивосток въпреки, че засега няма официална заповед за евакуация. Китай засега не са изразили мнение (може би се канят да си върнат откраднатите територии в Сибир?).
24
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До ХхххТочно при самолетите няма НИЩО пазарно.От одобрението на финансовите параметри на сделката от вашингтон до отпускането от вашингтон на 500 милиона за производството на нашите самолети до 2027г.Виж официалното съобщение за това плащане на сайта на производителя.ПП. Израел ги купи без електрониката на янките, защото беше калпава.
23
3
 
3
 
! Отговори
Хххх преди 3 години
До Анонимен 9Нещо бъркаш F-35 си има пазарна цена...цената не се определя от това дали продавача иска да ти продава....ако вземеш по-голямо количество цената започва да пада...и всичко зависи от преговорите, до колко цената ще падне...и Израел и Саудитска Арабия купиха F-35 на изгодна цена...но странно защо БГ купи Ф-16....може би заради комисионните.
22
4
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Абе де са гербаджийските *** да се замятат кат морозовци на амбразурата да спасяват боковия сурат?!
21
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Излизат маалко по-скъпи от нашите...
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Антикварядааааааааааа, ама в сметката на Шкембе войвода и още някои други се вляха комисиониииииииииии
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що рИвете,за купените осем хЪмеркански таралясника ,бе,оФФци?Ам'чи вожда ви съвсем откровено ви претакова,ЗА ДА СИ БЕТОНИРА ЦАРУВАНЕТО!Толкова беше просто и хептен на ачик и вие по наЦтрадиция въобще не реагирахте,което показва,че вождЯката ви, съвсем с основание, ви награди със величественото зВание,МАТ'РЯЛ!Та тВа е!Сами си доказахте и непрекъснато си доказвате,че сте само един МАТ'РЯЛ,от който всеки политик,даже от най-долнокачествено естество,СИ МЕСИ КАКВОТО И КАКТО СИ ИСКА!!!тА,ТвА е!
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
първо-Япония не е съюзник на САЩ, а е окупирана все още от него и де юре САЩ имат право да вземат решения вместо нея-за това имат огромна окупационна /пардон-охраняваща / армия тамвторо - тези самолети няма да помогнат на джапанките да си върнат Курилите, а най-много Русия да засили военното си присъствие тамтрето-излиза, че новите F35 са по евтини от закупените от нас антични F16
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак искат да завладеят Курилите, Корея, Китай.Япония и Германия са най-тъпите нации, яли бой от целия свят.
16
8
 
8
 
! Отговори
Император Жи преди 3 години
какъв ще го яде с тия 105 Ф-35 в Японски ръце!!
15
6
 
22
 
! Отговори
odpo преди 3 години
Моля припомнете ми защо ние купихме тези SH it за тези луди пари!!! Не F35 a F16, не 5то поколение а, WWII поколение!?
14
4
 
22
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Що бе, що не си купиха ф-16?
13
7
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
И тези 23 милиарда долара необходими на Япония, ще бъдат взети като заем от американски банки като се предостави гаранция притежавани от Япония държавни облигации на САЩ. Японците като победена страна от ВСВ все още са заложник на САЩ! Не че чак толкоз са им потрябвали великият провал Ф-35!
12
29
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
И що не си напазаруваха Грипен? Рааадеееф кАжи нещо бе ryведо арманлийско