Антирекорд за случаите на COVID-19 в САЩ трети пореден ден

Близо 69 000 са новите случаи за последното денонощие
11 юли 2020 08:51, Елка Василева
8
Антирекорд за случаите на COVID-19 в САЩ трети пореден ден
Снимка: архив, БГНЕС

Новите случаи на COVID-19 в САЩ нарастват за денонощие с близо 69 000, според преброяване на Ройтерс.

Епицентърът на епидемията в САЩ сега е Флорида, която днес за втори пореден ден отчита рязко увеличение на случаите и която се готви да отвори тематичния парк „Уолт Дисни Уърлд“.

На щатско равнище общо осем щата поставят свои антирекорди за денонощие. Това са Аляска, Джорджия, Айдахо, Луизиана, Монтана, Охайо, Юта и Уисконсин.

Бразилия регистрира 45 048 нови случая на коронавирус за последното денонощие и 1214 нови смъртни случая, съобщи bTV. В страната от началото на епидемията са регистрирани общо 1 800 827 потвърдени случая и 70 398 смъртни случая, които могат да бъдат отдадени на вируса.

В света са регистрирани общо над 12 000 000 заразени, а 555 563 са починали. За инфекции е съобщено в над 210 страни и територии, откакто през декември 2019 г. бяха установени първите случаи в Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Природата винаги взима реванш.Навремето преди 10 ноември в учебниците пишеше, че Човекът е цар на природата.Е, сега тя му сложи на главата и корона.
13
0
 
0
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Да не би да ги лекуват...Хората развиват усложнения,които са опасни.А за тези усложнения има лечение в повечето случаи.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корона вирусите са над 45 вида.Когато и да бъде тестван човек ще се окаже с такъв вирус,но това съвсем не означаваава,че е болен или преносител,защото тези вируси виреят свободно в организмите на хора и на животни.Блъф е пандемията,понеже няма лекарства и терапия за лечение,на заразени с корона вирус а излекувани има.Да не би да ги лекуват заразените с магия?Така ще е до като финансистите преключат с рекапитулацията на световната финансова система.И после ще има декапитализация и парична реформа
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък селянинът Джокович USOpen искал да саботира!....
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е той един от техните , нали каза , че да се очаква в близко време над 100 000 позитивни дневно
9
5
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ами, те там не останаха здрави и читави истински американци ! Закривайте тази фалшива държава! А пък и Тръмп е последният президент, след него няма да има президент на САЩ > Защото няма да има САЩ ! Настъпи краят им !
8
0
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Бразилия регистрира 45 048 нови случая на коронавирус за последното денонощие и 1214 нови смъртни случая, съобщи bTV" Е как става този номер, нали президентът им каза, че вирус няма.
7
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
И от кога най-висок резултат е антирекорд а не ерекорд ?
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Не виждам в коментара си да е написано че ми е "все едно". Малко по-спокойно, моля. Прочети го пак внимателно. Кое от двете ще стане зависи само от нас. Но тъй като българинът е животно, което не може без бира, чалга и футбол, видяхме какво се случи за по-малко от месец на свобода. Тук свобода = "да си правя к'вот' си ща" и *** не го интересуват другите *** наоколо - те са по-нисши ***.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 4браво 4, много добре, много си внимавал в час по биология.Докато минат циклите могат да се случат две неща:Да се заразят 5млн българи и 100 хил. да умрат или да се заразят 50 хил и да умрат хиляда ? Според теб и 80 процента от българитре е все едно ???
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До #1 ЙовоНякой не е слушал в час по биология в училище... И при всички останали вируси е същото както при Сарс К2. Ще се превърне в нормален грип или в обикновена настинка след определен брой цикли и/или мутации. Просто трябва да премине. Каквото и да правим.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЙовоНе е за чудене - колкото по-заразен, толкова по-малко смъртоносен. Това е основен принцип във вирусологията. И при вирусите императивът е да оцелеят, помисли!
2
9
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Дядото ще обясни на всички как се справят чудесно ... За да го преизберат ще изтрепе хиляди ...
1
5
 
16
 
! Отговори
Йово преди 3 години
Аз нещо не го разбирам този КОВИД-19. Тук и в САЩ броя на заразените расте а смъртността е все същата, дори в САЩ смъртността намалява. Интересен е този вирус колко повече заразени а смъртността се понижава. Много интересен вирус, направо се учудвам. При всички останали вируси колко повече заразени толкова повече смъртни случай само КОВИДА действа различно. Тук има нещо гнило и трябва Гешев да извика КОВИДА на разпит в прокуратурата!