Флорида отчете 15 000 новозаразени с коронавирус за ден

Флорида надмина и рекорда на Ню Йорк от 12 847 заразени
12 юли 2020 20:31,
16
Флорида отчете 15 000 новозаразени с коронавирус за ден
Снимка: БГНЕС

Американският щат Флорида съобщи днес за рекордно увеличаване на новозаразените с коронавирус - над 15 000 за изминалото денонощие, предаде Ройтерс.

Още по темата

Ако Флорида беше страна, то тя щеше да се нареди на четвърто място в света по брой нови случаи на COVID-19 за един ден след САЩ, Бразилия и Индия, отбелязва БТА.

Дневният растеж на случаите вече надмина обявения от която и да е европейска страна в пика на пандемията на Стария континент. Флорида надмина и рекорда на Ню Йорк от 12 847 нови заразени за денонощие, обявен на 10 април, когато мегаполисът беше епицентърът на заразата в САЩ.

В опит да забави разпространението на патогена, губернаторът републиканец Рон де Сантис нареди баровете да затворят, но не последва призивите за носенето на маски на обществени места в щата да бъде обявено за задължително.

Популярна дестинация както сред американските, така и сред чуждестранните туристи, Флорида е дом на морски курорти и тематични паркове, включително "Дисни уърлд", който отново отвори врати вчера. Щатската икономика силно зависи от туризма, а многобройните възрастни жители на Флорида са особено уязвими за коронакризата.

Националният конгрес на Републиканската партия, на който се очаква Доналд Тръмп официално да бъде номиниран за кандидат-президент в изборите на 3 ноември, трябва да се проведе в Джаксънвил, Флорида, в края на август.

Партията премести конгреса в Джаксънвил от Шарлът, Северна Каролина, след битка относно съображенията за сигурност с губернатора демократ Рой Купър.

Флорида е важно политическо бойно поле. На изборите през 2016 г. Тръмп спечели щата с едва 1,2 процента преднина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Знаещ+ преди 3 години
Додо, Додо.... Хайде да ти обясна: В времето, първо расте броят на виросонослителите, после се препълват болниците и чак след това започват да "*** като мухи" и накрая извозват труповете с хладиллни камиони....Понял, ферщейн?
13
2
 
8
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Доста вирусолози в САЩ обясняват, че това, че броя на т.нар. позитивни тестове расте е добра новина, защото сега е най-благоприятния момент за изграждане на имунитет. Смъртността е паднала драстично и в момента е по-ниска от нивата на ежегодните тип А и Б инфлуенца. Това обаче не се харесва на Ковид-алармистите, които използват вирусът с политически цели.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3С филтър или без филтър климатичните инсталации са инкубатор за вируси.Единствено инсталациите на самолетите които въртят въздуха през 200градуса пазят от вируса. Всичко останало те заразява на 100%.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Извинявай но КОЙ си тИ ?!Какви демократи и републиканци в САЩ обсъжда няакъв бЕгЕ прУвинциалист???Какво общо имаш тИ с САЩ???И престанете да "печатате" долари щото сте СМЕЕШНИ !!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Повече безсимптомни заразявани означава - стаден имунитет и край на шашмата с вируса."Ела пак след 7 дена да видим колко са безсимптомните....да видим и колко ще са смъртните случаи, за съжаление....те вече са с 30% нагоре само за 1 седмица от платото, което достигнаха благодарение на локдауна. За съжаление отиват към втори локдаун, което в интерес на истината ще помогне на Тръмпи, защото просто конгресът ще е принуден да отпусни нови 6.6 трилиона долара новонапечатани парички към уолстрийт...
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече безсимптомни заразявани означава - стаден имунитет и край на шашмата с вируса.А по брой смъртни случаи никой не може да настигне щата на убиеца-демократ. НюЙорк!Те и затова демократите не посмяха да го издигнат за президент- щото трябваше да отговаря за това на дебатите.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи,- брой новозаразени? Никой не може да знае това. Престанете с тези ежедневни глупости. Всичко това зависи от, колко теста са направени. При това заразени, не означава болни- много от тях дори не знаят че са преминали през вируса.Основното и важното са смъртните случаи, където Флорида е далеч зад Ню Йорк където демократа Куомо изпотрепа хората от старческите домове. Е да, ама Флорида не е щат на демократите и трябва да бъде оплют, дори с изсмукани от пръстите манипулации . нали?
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, америка фърст!
6
1
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
В момента правят масово тестове. Регистрираш се, нареждаш се на опашка с колата и чакаш да ти бъркат в носа.
5
5
 
3
 
! Отговори
вируси няма никакви преди 3 години
айде и на тия шаба им даде по 5 хиляди лева. защо лъжете бе а?
4
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Едва ли имат стари климатични инсталации. Просто се омешаха по митингите. Резултатът е налице.
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ползват стари климатични инсталации с рециклиран въздух и без филтри.
2
12
 
6
 
! Отговори
алооо преди 3 години
Болима оная работа за тях.Айде чао.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След изборите няма да има нито един заразен.