30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти

Последните му думи: Мислех, че това е измислица
13 юли 2020 19:15, Нели Христова
178
30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти
Снимка: БГНЕС

"Мисля, че направих ужасна грешка". Това са последните думи на млад мъж, който издъхва, след като се заразява с коронавирус. Той вярвал, че COVID-19 е измислица и заради това решил да присъства на популярните, но незаконни, COVID-партита. И това била първата му и единствена грешна стъпка.

Така наречените COVID-партита се организират от хора, които са заразени с коронавирус. Те, както и хората, които решават да присъстват, са убедени, че пандемията е измислица. Но за да потвърдят тези си свои виждания, инфектираните събират на едно място десетки хора, за да видят дали още някой ще се зарази. Така 30-годишният мъж осъзнава, че COVID-19 е истински по-сурово, отколкото очаква.

"Точно преди пациентът да издъхне, той е погледнал медицинската сестра в очите и е казал: "Мисля, че направих ужасна грешка. Мислех, че е измислица, но не е", казва д-р Джейн Епълби, главният лекар в болницата в Сан Антонио, Тексас.

Тя си позволява да направи случая публичен, след като забелязва, че броят на заразените в района рязко започва да расте. Преди седмица увеличаването на броя на болните от коронавирус е било с 5% на ден, а сега то е скочило до 22% на ден.

"Опитвам се да споделя истории от истинския свят, за да предупредя обществото, че вирусът е много сериозен и може да се разпространява лесно", обяснява лекарката. Средната възраст на заразените също е спаднала рязко - в болницата в Сан Антонио има много млади хора - между 20 и 30-годишни, които са в тежко състояние заради COVID-19.

"Моля ви, носете маски, стойте си вкъщи, ако можете, избягвайте големи групи от хора, мийте си ръцете и се дезинфекцирайте", призовава д-р Джейн Епълби пред NEWS4SA.

Случаите на COVID-партита из цяла Америка не са малко. Има данни за подобни сбирки в Университета в Алабама, където студентите се състезават, кой ще се зарази първи. Организаторите, които са инфектирани, канят хората, те оставят банкнота от няколко долара в буркан, а този, който даде първата положителна проба, взема парите.

Тези партита са вдъхновени от сбирките, които се организират, за да могат децата да се заразят с варицела, преди да бъде изобретена ваксината за това, и "всичко просто да приключи" - те вече имат имунитет и родителите няма да бъдат изненадани неприятно някой ден. Но двете болести са много различни - коронавирусът е прекалено непредвидим и колкото и да искат младежите "всичко просто да приключи", то краят може да е фатален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви хора има в тази държава само...Не е истина.Не знам какво повече да кажа за такива хора. Нямам думи...
134
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за сметка на това милиони носители на този лош вирус са живи и здрави.колкото по бързо хората разберат че трябва да живеят нормално с този и други вируси толкова щетите ще са по малко.ако може да дадете информация и за хилядите починали по света от други заразни болести.
133
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните 4-5 месеца безспорно доказаха , че повечето индивиди по света и особено в БГ имат не повече от 2-3 мозъчни клетки , като упорито не използват и тях !
132
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типично в духа на американските филми - пренесено и в реалността. Още сме късметлии, че имаме малко случаи. Когато започнат да се увеличават през есента и зимата лавинообразно, тогава много от пишещите братя тук ще напълнят гащите.
131
5
 
8
 
! Отговори
Иван Иванов преди 3 години
В NEWS4SA не намерих такава статия. Странно от кога докторите станаха разследващи журналисти и дават интервюта кой къде е ходил и къде се е заразил.
130
1
 
7
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Това е препечатано от вестник Шок.
129
0
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
E ... искал е чиляка всичко да приключи... Нали това е било целта на сбирката? Т.е. тия сбирки - явно действат ! Защо е този критичен тон в статията?
128
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха станал е жертва на най-древния вирус "човешката простотия", и такива де били имат навика да се врат между останалите хора които спазват мерките и да ги заразяват защото не "вярвали в вируса", такива трябва да ги съдят за опит за убийство или поне да им осигурят свърталища за да си проповядват новата религия за да не заразяват нормалните хора.
127
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
промивките вървят с пълна сила .... такава мащабна операция за промиване на мозъци в световен мащаб е нямало от 11/9
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гост "Лудите са много"
125
8
 
14
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Един велик ум е казал , че две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост , за съжаление доста българи са еталон за втория пример .
124
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Внучетата ми много са уплашени и искат като пораснат и те да станат водещи журналисти като Радиото и Телевизията.
123
5
 
6
 
! Отговори
гост преди 3 години
Лудите са много, може би така ще се прочистим от тях. Бог да ни дари с благоразумие.
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мария "Тъпотата ходи по хората."4
121
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Марта българите са тарикати, личи си.
120
7
 
11
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Тъпотата ходи по хората. Това важи и за България (за съжаление), където много хора не вярват в коронавируса.
119
6
 
2
 
! Отговори
Марта преди 3 години
Американците са доказани наивници. Не са тарикати като българите. Коментарите по тази информация са достатъчно доказателство.
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау "Тъжно, но .. толкова си могат." слънчясалите Добре че е Бау да обясни,,
117
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Звучи като сюжет на евтин филм.
116
8
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Тези, които твърдят, че вирус няма са много глу=пави, също както и тези, които искат тотална карантиан и забрани !!!Истината винаги е някъде по средата !!!Да, вирус има, но не е толкова заразен, нито толкова смъртоносен !!!За повечето здрави хора е почти безобиден !!!За старите и хронично болните хора МОЖЕ да е смъртоносен, но както показва практиката - в Италич 100-годишен оздравя от Ковид-а !!!Заб.:Аз съм с отслабена имунна система и може здраво да си изпатя, но съм против много забрани!