Човекът, който никога не греши, предсказа кой ще е следващият президент на САЩ

Ще спечели ли Доналд Тръмп втори мандат?
Обновена: 8 авг 2020 20:49 | 8 авг 2020 19:23, Нели Христова
91
Човекът, който никога не греши, предсказа кой ще е следващият президент на САЩ
Снимка: БГНЕС

Професорът по история Алън Лихтман е свикнал винаги да е прав.

От победата на Роналд Рейгън през 1984 г., той успява да предскаже кой ще победи на президентските избори в САЩ на всеки 4 години. За целта той използва система от "13 ключа". Лихтман предсказа победата на Тръмп през 2016 г., когато никой не искаше да му повярва. А през 2000 година е на мнение, че активистът Ал Гор ще бъде новият обитател на Белият дом. В този случай обаче се оказва наполовина прав. Ал Гор наистина печели популярния вот, но губи поста от Джордж Буш, тъй като Върховният съд гласува да спре преизчисляването на избирателните гласове във Флорида. Историкът все пак стои зад валидността на прогнозата си.

Сега Лихтман и неговите "13 ключа" са готови да предскажат кой ще победи на изборите през 2020 г. 

"Доналд Тръмп ще загуби Белият дом тази година", категоричен е Лихтман пред CNN.

Системата от "13 ключа" на историка включва фактори като икономиката, управляващите, социалните вълнения и скандалите, както и личната харизма на кандидатите. Според него не трябва да се обръща внимание на анкетите, допитванията и ежедневните възходи и падения на кампаниите, а да се следи само "голямата картина".

Но дали системата му може да предвиди резултата от нещо толкова мащабно, като пандемията от COVID-19?

"Вижте, ретроспективно и перспективно, ключовете датират чак до 1860 г. Те са това, което наричаме стабилна система. Така че, не се съмнявам тях. Те преживяха огромни промени в нашата политика, в нашата икономика , в нашата демокрация", обяснява Лихтман. И признава, че все още се притеснява, когато дава своите прогнози.

"Аз съм на 73 г., но винаги, без пропуск, получавам пеперуди в стомаха", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Негър преди 3 години
Черен протестър в САЩ се връща в къщи, след поредния погром. Изхвърля портрета на Джордж Вашингтон и закача портрета на Чапаев.- Кой е тоя? - пита жена му.- Абе, не му знам името, но много бой са яли белите от него!
69
2
 
5
 
! Отговори
Qanon преди 3 години
Винаги има първи път. Ако сбърка в прогнозите, печели цял народ.
68
2
 
3
 
! Отговори
Qanon преди 3 години
Винаги има първи път. Ако сбърка в прогнозите, печели цял народ.
67
0
 
7
 
! Отговори
777-777-7777 преди 3 години
Да, ама винаги има първи път ! Защо ми изстрихте коментара?! Нямате ли свобода на словото или сте Комунистически вестх=ник ?!
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надпревара между един ционист и един педофил. И двамата са за лагер.
65
10
 
7
 
! Отговори
Дядо Ванго преди 3 години
Тръмп е пътник и бъдещ клиент на съдебната система на САЩ ама нашенските тролеи като най-незначителни и "последни дупки на кавала" продължават да хвалят Перчема , щото ще ги уведомят последни . И без това ефект от напъните им няма . Точно за това му спретнаха тия протести на черните жилетки а в медиите го осмиват за неадекватните мерки срещу короната , пък той реве за "руска и китайска заплаха" щот не му стиска да обвини еврейските си началници.Накрая ще го сменят с марионетката Брайдън.
64
4
 
10
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
Един път е сгрешил, сега ще сгреши за втори път,хахаха.Кажи му CNN и повече не го обиждай!
63
2
 
7
 
! Отговори
Лихтман преди 3 години
Поредното име от "избрания" народ, който пак медиите на "избрания" народ лансират в публичното пространство като невероятен предсказател на бъдещето, което няма какво да му предсказват, защото те вече са му написали сценария. Ще се постараят - това е сигурно, Тръмп да не спечели пак. Доста им обърка сметките.
62
2
 
12
 
! Отговори
Ива преди 3 години
Тръмп подписа за помощи и данъци снощи! Осигури си победата... шах-мат на лево-***-либералите..
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пускате фалшиви заглавия? - уж никога не грешил ама веднъж сгрешил - не познал за Ал Гор. Ама не са му виновни ключенцата ами върховния съд и броячите на бюлетини - ако е толкова добър, би трябвало и това да предвиди, както и че братчето на Буш прави изборите във Флорида. Ся пък за кови 19 и бандите дето трошат, гласуването по пощата съвсем ще се объркат ключенцата
60
14
 
3
 
! Отговори
олд преди 3 години
trump killer of USA.
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости на търкалета. Иска му се на този ,но Доналд Тръмп ще спечели изборите,и пак ще бъде президент на САЩ. Срещу себе си има жалък,корумпиран и с моэъчни проблеми кандидат - Байдън. На този мазник на лицето ми пише,че е кофти тип.
58
2
 
5
 
! Отговори
АНТИРАСИСТ преди 3 години
Аз съм за и искам бай Дончо и бай Тошо !!!!А са започвайте да плюете разни там *** и " демократи " :) :) :)
57
21
 
6
 
! Отговори
ТРЪМП ЩЕ СПЕЧЕЛИ, преди 3 години
ЗАЩОТО КРЕМЪЛСКИТЕ ДЖУДЖЕТА ПАК ЩЕ СЕ НАМЕСЯТ В ИЗБОРИТЕ.
56
13
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
А стига бе :))) Аз не използвам никаква система от 13 ключа, нито съм професор, но само като гледах действията на този полуинтелигент, айде да не използвам по-тежка дума и сам осъзнавам, че няма кой да му се върже втори път на безмозъчието. Само едно сведение за Доналд Dumb: Когато всички тарикати печелеха от световната криза 2008 година, само този нещастниk успя да загуби половината от богатството си. И това богатство не го е спечелил с ум от него, наследил го е
55
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще спечели Тръмп. Защото няма други кандидати, които да стават за нещо.
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво стаа? На онези от блм мина ли им вече?Помнят ли още кой беше оня... бой ли пинк флойд ли?Спомнят ли си защо ходеха по улиците да пият бира, пардон протестираха?Обзалагам се, че даже не са знаели за какво излизат на улицата, в смисъл аз знам защо, за да пият бира, но официално са излезли щото тренда е такъв.Абе кога беха тия протести и за кво протестираха ония с бира в ръка?Никой даже не помни вече.
53
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do sd Голям умник си като моята паттка. На САЩ ще им трябват поне осем години да разработят хиперзвукови ракети. С хипрезвуковите си ракети руснаците са готови да им унищожат всичките им самолетоносачи и команди пунктове и да превърнат щатите в радиоактивна пепел. Останалото ще довърши коронавируса Боже, пази америка, че вече за нищо не става
52
7
 
1
 
! Отговори
Окото преди 3 години
Този тип най вероятно е от череп и кости, и вече са взели решение кой ще е президент - тяхното... лице. И имал "пеперуди в стомаха" ...:)))Какво да каже човека..по телевизията....ние избираме президента, вие гласувате?!? ....
51
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено ако сложат Байдънь със Сащ е свършено.Това означава автоматично и пълно разпищолване от страна на Китай.Което ще доведе до пълна липса на доверие от страна на Япония Южна Корея и целият регион плюс Индия и тн. в Сащ.Тоест никой няма да бръсне Сащ за слива.След което ще почнат сами да разработват ядрено оръжие за защита от китайските орди и в един момент всичко ще излезе от контрол.Байдън и целите демократи са пропити от корупция пасмина от кртени които трябва да бъдат заличени.