Разузнаването на САЩ: Китай иска Тръмп да загуби, Русия - да навреди на Байдън

Пекин смята настоящия президент за непредсказуем, сочат анализи
8 авг 2020 11:58, Елка Василева
28
Разузнаването на САЩ: Китай иска Тръмп да загуби, Русия - да навреди на Байдън
Снимка: архив, БГНЕС

Китай се надява президентът на САЩ Доналд Тръмп да загуби предстоящите избори, а Русия цели да навреди на репутацията на демократа Джо Байдън. Това показват анализи на американското разузнаване.

“По наши оценки Китай предпочита Тръмп, когото Пекин смята за непредсказуем, да не бъде преизбран”, коментира директорът на американския Национален център за контраразузнаване и сигурност Уилям Еванина.

Москва “използва редица мерки, за да очерня преди всичко” бившия вицепрезидент Байдън.

Еванина обясни, че свързани с Кремъл лица също така се стремят да подпомагат кандидатурата на президента Тръмп в социалните мрежи и по руската телевизия, предаде БТА.

Още по темата

Според същия анализ на американското разузнаване Иран е заинтересован от това да навреди на демократичните институции в САЩ и да отслаби Тръмп с оглед на това, че Техеран обвинява действащия президент за сегашния санкционен режим.

През 2016 г. Русия беше обвинена, че се е намесила сериозно в американските избори, за да навреди на шансовете на тогавашния кандидат на демократите за Белия дом Хилари Клинтън и да подпомогне републиканеца Тръмп.

Помолен да коментира съобщените от Еванина заключения на контраразузнаването, Тръмп заяви на снощната си пресконференция в Ню Джърси: “Ще наблюдаваме всички, трябва да бъдем много внимателни”. Президентът на САЩ добави, че според него и Русия, и Китай, и Иран искат той да загуби изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
9
 
! Отговори
Нос Страдамоз преди 3 години
Държавата която официално публикува доклад на сенатска комисия че се е намесвала в държавните избори на 56 страни за да постави на власт свои марионетки изведнАж се загрижила са собствените си избори.Гузен негонен бяга.Най-вероятно изборите в САЩ ще протекат както нормално протичат в всяка една западнала източноевропейска държава.- Компромати, донси и фейк новини за намаляване популярноста на конкуренцията и вой до небесата след загуба на изборите и обвинения в хакерски атаки и маниипулации...
22
3
 
14
 
! Отговори
По добре. преди 3 години
По-добре за нас е да спечели Тръмп та да секнат напъните на гей.вете,пидерастите и джендърите да управляват света. Ще се намали и нелегалната миграция. Китай е за глобализма поради простата причина ,че комунизмът изначално е глобалистка идеология. Размиването на нациите Китай не го брига защото са най-многолюдните и тях никакъв интернационализъм и глобализъм не може да ги размие.
21
1
 
1
 
! Отговори
Сисо преди 3 години
Нали уж бяха сьюзници .д
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците изтърват ли златният петел са най-прецаканите от всички.
19
9
 
4
 
! Отговори
пътуващ във времето преди 3 години
успокойте се американофенчета,перчема ще бъде преизбран за да продължи разпада на сащ,след него черна жена ще стане президент и тя ще е последният!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
точно, хич не ги вълнува Байдън, защото са наясно че Президент ще е вицето му и докато не е ясно кой е няма какво да умуват за Байдън. И какво толкова се притеснява от техните социални мрежи и телевизии, нали не гласуват, какво го интерсува какво си пишат и говорят. поредните демократски пръдни, да си изкарат заплатата.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е как да гласувам за джо-какво ми предлага? да продължи ерата на обонго-навсякъде да набута черни само заради цвета а не заради квалификация и умения, програмки за черните с които ще си осигури гласовете им а те - хрантутене на наш гръб,и накрая вицето му- черна жена (вероятна камала харис)пресидент, дали ще чакат 1-2 месеца да я сложат за президент през задния вход щото иначе няма как да я изберат.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
алооо #16,какво може да докаже либераста продажник бре,дори и не могат да измислят лъжи като хората,*** съчинения като сега и'ди-ота демокраст съдия,който разрешил да се вземе днк на Тръмп щото някаква имала рокля от преди 30г и я бил изнасилил в съблекалнята на магазин докато пробвала дреха!!!направиха сащ за смях.Кой е изгонил Тръмп- демократски слуги,които не работят за държавата а за господарите си и трябваше отдавна да са в затора а не просто уволнени.Тръмп трябваше да използва техните методи а той е много мек към тия престъпници.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разузнаването отдавна се държи от демократите,просто защото отдавна държат университети, училища, детски градина и излиза едно такова облъчено поколение,в техни ръце са медии, бизнесите, съдебната Система и затова "анализите" им са според както им поръчат.Затова и не спряха 4г да саботират Тръмп.Джото освен с измама,няма как да бъде избран,всичките им опити да махнат Тръмп предсрочно удариха на камък,Обонго беше катастрофа за Америка и Тръмп успя да я вдигне на крака,но либерастите нямат спиране,метастазите им са навсякъде.
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американското разузнаване - Това същото разузнаване ли е което доказа че Тръмп е спечелил предишните избори с измама и манипулиран вот ..... или това е чисто НОВОТО Американско разузнаване, което Тръмп преустрои ,като изгони неудобните и несъгласните с неговата политика. За кабинета му знам че всички са съгласни с него , щото те тия които бяха несъгласни или го слушаха какво приказва без негово разрешение / скандала с разпорежданията към Украйна / , ТЕ всички си заминаха-доброволно или насила.
13
3
 
6
 
! Отговори
Дрън преди 3 години
Разузнаването на САЩ: Китай иска Тръмп да се о с е ре Русия - Байдън да му смени памперсите. На кой му пука?11845
12
1
 
12
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Каквото и да дрънкат всичко е пари, власт, зони на влияние! Русия не ще Байдън в газовите тръби на Украйна - това са пари и зона на влияние! Китай не ще Тръмп заради търговските заигравки и не само, а това са много пари! Политиката си е търговия отвсякъде!
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън е гейолиберал, китайска подметка в смисъл- ултраглобалист защитаващ аутсорсинга към чайна! Естествено пекин ще иска националиста Тръмп да загуби през ноември, което ще отслаби Америка. Що се отнася до Путин, той подкрепя индиректно Тръмп, защото с него могат да стигнат до споразумение както за статута на Украйна, така и по въоръженията! Това е куриозно защото и двамата са националисти и твърди политици, но " тайната" е в крайното олевяване на демократите в Сащ, за тях всичко е глобализъм
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп насъска Китай и Иран срещу себи си и дори очетка едни ирнски генерал, колкото повече вият комунистите и аятоласите толкова повече рейтинга на Тръмп се вдига. Тръмп ги е минал всички демокрасти със 200.
9
2
 
9
 
! Отговори
Кой е непредсказуем? преди 3 години
Хъ. Китайците, които се опират на четири хилядолетия опит в държавността, смятали Тръмп за непредсказуем, а Байдън - не? За кого всъщност работят хората от разузнаването, пробутали този доклад?По-скоро китайците се облизват с нетърпение за много вероятния вариант, в който Байдън сяда за малко в Овалния кабинет, гътва се или изпада в очевадно слабоумие, и... вицепрезидентката казва: "Здрасти, аз съм начело." И Щатите падат в пропастта. Направо сбъднати мокрите сънища на чичко Си Дзинпин.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп трябва да спечели Байдън ще съсепе Сащ
7
1
 
5
 
! Отговори
За всичко около нас преди 3 години
вината е в медиите.Тиражират мненията на собствениците си,коитоимат икономически интереси,и чрез журналистите на каишка(пишещитова,за което им се плаща)манипулират общественото мнение,сякаш ефондова борса.Истината за тях не е съществена,или се цитира извънконтекста и тълкува превратно,за да обслужи тезите на манипулаторите.Ние категорично не сме изключение-водещи и репортери знаят чия ръкада целуват и с каква по.мия да ни заливат.Хилавите протести се представяткато щурм на Бастилилията.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обама нямаше никаква политическа идеология или кауза - перфектния политик марионетка и затуй си изкара два мандата успешнол Тръмп има и кауза и иделогия един от малкото съвременни революционери и затуй не се харесва на много хора. Тръмп е най-великият президент на САЩ. Антифа и подобни обаче са превърнали медии като Таймс и Ню Йорк и СНН на вестник работническо дело и искат гражданска война. Тръмп е американският Орбан.
5
16
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Като чета подобни статии оставам с впечатлението, че САЩ се управляват от всеки друг, но не и от американците! Което не е вярно, защото САЩ вече се управлява от само едно място - Кремъл !
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип руснаците си симпатизират на републиканците,с Буш се разбираха прекрасно,а Китай са глобалисти и естествено са с глобалистите,а в Тубата може да видят интервютата на американски политици защо американците са избрали Тръмп,просто защото не са искали Шорос да влиза в белия им дом чрез Клинтън,те си го казаха в прав текст.