Расте броят на жертвите на пожарите в САЩ

Над 20 000 огнеборци потушават горските пожари в 3 щата
12 сеп 2020 13:26, Елка Василева
6
Расте броят на жертвите на пожарите в САЩ
Снимка: БГНЕС

Деветнайсет души са загинали в опустошителните пожари на Западното крайбрежие в САЩ. Властите предупредиха за масови смъртни случаи.

Над 20 000 огнеборци от цялата страна продължават да се опитват да потушат горските пожари в щатите Калифорния, Орегон и Вашингтон.

4 милиона и половина акра - територия почти, колкото Уелс, беше опожарена в щатите Орегон, Калифорния и Вашингтон, предаде БНР. В щата Орегон десетки хора остават в неизвестност. Над 40 000 жители на Орегон бяха принудени да напуснат дома си, с предупреждение за евакуация живеят половин милион. В щата Вашингтон 1-годишно момче загина, докато семейството му се опитвало да избяга от пламъците. Родителите на детето са в критично състояние. В Калифорния броят на жертвите продължава да расте.

„В момента има 5 активни огнища, които са най-опустошителните в историята на щата. Август беше най-горещият месец в историята. 19 души загубиха живота си, очакваме броят им да се увеличи, след като се върнем в районите, които бяха опожарени и когато димът започне да се разсейва. Над 3 600 постройки бяха унищожени“, каза губернаторът Гевин Нюсъм.

16 души в Калифорния остават в неизвестност. Пожарите в най-гъсто населения американски щат бушуват от 15 август. Близо 15 хиляди огнеборци се опитват да потушат 28 големи огнища. Над 3 милиона акра са изгорели през последния месец - най-голямата територия, опустошена за една година. Десетки хиляди хора получиха предупреждение за евакуация. Според губернатора на Калифорния причината за разрушителните огнени стихии са климатичните промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Джендърите ще унищожат САЩ!
4
4
 
3
 
! Отговори
истината преди 3 години
Няма никакви климатични проблеми а цикъл на климата - спокойно си горето въглища,нефт,гуми и каквото ви падне,не чета или вярвам на учени но вътрешното ми убеждение рядко греши.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 21 век в развита държава да има жертви на пожар е доста стряскащо. Като виждат,че пламаците наближават определен град ми е чудно,защо не ги евакуират.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен за братята китайци ми е по-жал.С тях сме по-близки родом.
1
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп да подава оставка заради пожарите, подпалили собственияя му народ.Импийчмънт и съд за подпалвача на собствения му народ.Диктаторът прави пожари на собствения си народ, за да се задържи на власт.