Косово дава най-голямото си отличие на Тръмп

Наградата е за споразумението между Сърбия и Косово
18 сеп 2020 14:38, Елка Василева
20
Косово дава най-голямото си отличие на Тръмп
Снимка: архив, БГНЕС

Косово ще награди президента на САЩ Доналд Тръмп с най-високото си отличие за ролята му за постигането на споразумението за нормализиране на икономическите отношения между Сърбия и Косово, предаде Ройтерс.

Още по темата

Президентът на Косово Хашим Тачи в писмо информира Тръмп, че ще получи Орден на свободата. Двама сътрудници на Тръмп - съветникът за национална сигурност Робърт О`Брайън и Ричард Гренел, американският пратеник за преговорите между Сърбия и Косово, ще получат Президентски медал за заслуги.

Като част от споразумението, постигнато по-рано този месец, Косово и Сърбия се съгласиха да работят по икономическите си връзки, но преговорите за политическо нормализиране остават в застой.

В писмото си до Тръмп, изразявайки "дълбоката си благодарност за личния ви принос за постигането на това споразумение", Тачи кани американския президент да посети Косово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
La France преди 3 години
Тръмп нищо не е измислил, няма акъл за такова нещо. Американците не се славят с интелект.
13
2
 
2
 
! Отговори
Тръмп 2020 преди 3 години
Тръмп постигна невероятни сделки между Косово и Сърбия и Израел - ОАЕ/Бахрейн като по този начин създаде предпоставки за трайно установяване на мир в тези региони! Велик сте, г-н Президент! God bless the US!
12
2
 
1
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Терористите се подкрепят
11
0
 
2
 
! Отговори
сбдффбдффбдффб преди 3 години
До НаблюдателПоне още не е почнал нова война, за разлика от обама - Сирия се почна при него, май и Либия.
10
0
 
4
 
! Отговори
Марсианец преди 3 години
Сърбия не трябва да се огъва.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вземат накрая да се престрашат и да разменят територии.Косоварите след като изядат яйцето, могат и да прежалят черупките Сърбите ще получат шанса да приключат с достойнство тази работа.И да се свършва.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7 От това, което си написал Косово ще изкяри най много, а сърбите най малко хахах и много деликатна сексуална " ситуация" за България хахах
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Косово ще стане американски протекторат, защото управлението спазва американски принципи. Сърбия ще стане руски протекторат, защото управниците им действат по руски. България ще стане турски протекторат, защото управниците ни действат по турски
6
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Целта на цялата тази операция е Тръпм да спечели Нобеловата награда за мир. Неможе Обама да има наградата , а Тръмп - не. Всички договори които се подписват в момента - като договори за мир между страни , които никога не са воювали е с едничка цел- да спечели Тръм следващите избори . Няма значение , че Тръпм нищо не постигна във външната си политика , освен подмазване на диктатори и ругаене на свестни лидери , населението трябва да бъде убедено , че Тръмп върши някаква работа.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
уффф и тук ли ще правят колония? аман вече, те превзеха цялата Источна Европа вече.
4
0
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Пръв шиптари на Западните Балкани! Шкембе на три морета ще му подари БГ паспорт!!!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е било винаги големите батьовци си начертават новите карти както им е удобно на тях, а не както са етническите граници.Огънят и напрежението трябва да се поддържа, иначе оръжието не върви на пазара.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дава... щото иска да получи.
1
0
 
7
 
! Отговори
брррр преди 3 години
Джаред Кушнър на снимката изглежда като кукловода за кулисите на цялата тази история, което е подходящо, тъй като той води външната политика на Тръмп от 2г