Тръмп: Китай да бъде държан отговорен за коронавируса

Ще победим вируса, ще сложим край на пандемията, обеща той
Обновена: 22 сеп 2020 21:48 | 22 сеп 2020 21:47, Анисия Иванова
68
Тръмп: Китай да бъде държан отговорен за коронавируса
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ООН трябва да държи Китай отговорен за пандемията от коронавирус, отнела живота на около 200 000 американци и близо 1 милион души по целия свят, предаде Асошиейтед прес.

"В началото на разпространението на вируса Китай забрани вътрешните полети, но разреши на самолетите да напускат Китай и да инфектират света", каза стопанинът на Белия дом във видео, излъчено на Общото събрание на ООН, предаде Франс прес.

"Китайското правителство и Световната здравна организация, която е почти напълно контролирана от Китай, изказаха невярното твърдение, че не съществува доказателство за предаване на вируса от човек на човек", добави той.

"Ще разпространим ваксина, ще победим вируса, ще сложим край на пандемията и ще влезем в нова невиждана епоха на благоденствие, сътрудничество и мир", каза още президентът.

Тръмп използва речта си, за да приветства сключени неотдавна международни споразумения, на които САЩ станаха посредници - едно между Косово и Сърбия и още едно между Обединените арабски емирства, Бахрейн и Израел, с които "изпълнихме съдбата си на миротворци". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58Още един разбирач.Не знам за 1 но за 2 имам приятели доктори които работят в няколко различни страни - САЩ, Русия, България и Тайланд и които четат постоянно публикации по темата Ковид-19. Нищо засега от Китай като ваксина. А ти къде си чел или от къде си разбрал че имат ваксина? Или само претендираш че четеш и знаеш?
59
0
 
0
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Според мен, трябва да се установи появата на коронавируса в Китай - това би помогнало на учените за по-ефективна борба с него! Явно това не е по силите на китайците щом до сега нямат никакъв напредък по въпроса. Нужно е Световната Здравна Организация да се задейства и изпрати екипи от световни специалисти в Китай за разнищване на случая. Ако вирусът е разработен в лабораториите на Китай, взимането на пълна информация по създаването му е гигантска стъпка към овладяването на пандемията...
58
5
 
3
 
! Отговори
Велика Америка преди 3 години
САЩ са най-великата и могъща държава в цялата история на човечеството и ще размажат китайските комунисти-прилепоюдци! Мачкай Тръмп! God bless America!
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой зарази Южна Америка и Индия?САЩ и Европа заразиха 2 милиарда души.
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този страда от здрава шизофрения, ама то е нормално, на тази възраст...
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 52Тръмп да спре да се прави на дръж ми шапката (в неговия случай перчема), защото:1 - Вирусът само се е отглеждал в лаборатория в Китай. Финансирането на това отглеждане изобщо не е било китайско. Отглеждат ги в такива страни, за да може стане ли нещо да има кой друг да е виновен.2 - Откъде пък разбра, че китайците нямат ваксина? 'Щото не са дотичали да я споделят с тебе ли??
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не му ли е време вече да мре бе?
53
3
 
2
 
! Отговори
Оранжев преди 3 години
Кои са тия бели Чапаев и Петка ли.Те китайците са по-бели от 90% от европейците.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп, а като Англия създаде и пусна вируса в Китай ще и бъде ли потърсена отговорност ?
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай маалко не бяха ли Сащ и Запада тия които инвестираха и изнасяха зводи в Китай?
50
5
 
8
 
! Отговори
ДААА преди 3 години
Бпже, Тръмпо напълно е изчаткал. Този едва ли сам си вярва на приказките. По-абсурдно и неадекватно поведение и говорене едва ли се е случвало в световната политика. Тръмпи се хвали с лицемерно постигнати, с принуда споразумения, които едва ли ще издържат в бедеще време, обвинява всички и всичко за неуспехите си, за климата, за липсата на нормално развитие в икономическата и социалната си политика, но не и себе си и екипа, който назначи. Та и Китай му е виновен за К19, и СЗО,и ООН, и всеки друг
49
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един от малкото пъти когато съм съгласен с Тръмп - да, Китай е виновен за вируса. Друг е въпроса как точно Тръмп и САЩ реагираха на пандемията.Китай краде от всякъде и от всичко и ако не са белите да им правят технологии щяха да са много назад. Да има много умни китайци, но на 1.5 милиард не са толкова много като процент. Повечето са дисциплинирани изпълнители. Ако бяха много технологично напред защо не намериха ваксина досега?
48
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недоразумението ще бъде изритано от Белия дом на 20 Януари 2021 дори воваКъсия и решетката да не спят до тогава.......а след товаРушофилете могат да наблегнат на по-важни неща, като.......наистина ли земята е плоска?
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49Явно и ти не четеш - Сорос в партнер на Джаред. ФАКТ.Нищо не е такова каквото си мислите че е. Всъщност разлика между републиканци и демократи няма защото съвсем други хора дърпат конците. А ние отдолу само се ядем и си мислим че разбираме. Въобще няма никакво значение кой е сега президент и кой ще бъде следващият. Ако наистина искаме нещата да се променят и в БГ и в САЩ - трябват ни нови политици, не по възрастни от 40-50.Иначе си остава същият стар бардак на обществото.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече няколко години САЩ заявяват ясно, че основният им конкурент за господство е Китай. Нашенските Тонки обаче са изостанали с десетилетия и векове от развитите цивилизации и още джафкат срещу Русия с пълно гърло. Некачественият Материал пък дето храни Тонките е в 15 век, тъкмо влиза в състава на Османската империя. Всичкото това ypyд е около мен (Нормалният Човек) всеки ден. УЖАСт!!!
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе съм бавноразвиващ,това го казаха американски политици.
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сергееФРъководния център на Русия е в САЩ,ако не ми вярваш,поинтересувай се в Тубата има обяснения и в кой щат се намира,също и Швейцария и още една държава(не си спомням точно коя),мисля,че беше Англия,просто са друг клон на САЩ,друга група,клан.Аз затова се чудя какви са тези конфликти между тях(Русия и САЩ) и не мога да ги разбера,служат си с Русия като извинение,за собствените си проблеми вътре в държавата си.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сергееФАбе ти добре ли си? Как си представяш тая работа? Американците контролират цялк свят,ще пуснат някой да им се меси в изборите? Просто американските политици си казаха ,че не са искали Шорос да влиза през Хилъри в Белия дом,затова са избрали Тръмп,потърси изказването им е на видео в Тубата.Страх ги е било от Хилъри.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дончо не направи нито една война,макар,че се платиха много пари за военните,аферим машалла,браво!
41
0
 
1
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
До сергееФ 39Ха-ха-ха, туй Мълър ли ти го каза? Щото пред мен само заекваше! Ама сигурно ти си по-близък с него!! А ако говориш за сега, цялата банда на Мълър са си изтрили телефоните от страх!!!!