В САЩ съобщиха за случай на повторно заразяване с COVID-19

Мъж от щата Вирджиния се е заразил през март и сега пак
23 сеп 2020 09:42, Ния Христова
14
В САЩ съобщиха за случай на повторно заразяване с COVID-19
Снимка: Pixabay

Американски лекари съобщиха за случай на повторно заразяване с коронавирус във военна болница в щата Вирджиния, съобщи Ройтерс. Случаят е описан в сп. "Клинични инфекциозни болести".

Повторно заразеният е млад мъж от персонала на болницата и няма никакви странични заболявания. Той се е разболял за първи път през март. Тогава се е заразил от пациент. Възстановил се е за 10 дена и се е върнал на работа "в отлично здраве".
 
Втория път се е заразил от човек в семейството му след 51 дена. Генетично изследване показва, че първия и втория път се е се е заразил от леко различаващи се щамове на вируса.
 
Вторият път боледуването е протекло по-тежко или защото щамът е бил по-силен, или защото контактът в домакинството е предизвикал по-голям вирусен товар. Възможно е и антителата от първото боледуване да са предизвикали по-силна реакция на имунната система.
 
Случаите на повторно заразяване с COVID-19 са все още редки, но както с другите вируси са възможни, каза Кристиан Андерсън, професор по имунология и микробиология в института "Скрипс".
 
"Не знаем каква е честотата на повторното заразяване (с новия коронавирус) и как то може да се промени с времето. Без допълнителни изследвания не можем да правим изводи какво означава единичният случай на реинфекция за продължителността и силата на имунитета при Ковид-19 и значението му за бъдещите ваксини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За грипче как се ваксинирате всяка година? И всяка година ни удря епидемия от някой нов щам? Сега що ви учудва, че от 14 милиона заразени 10-на ги е повторило?
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Що да не може да има групов имунитет?1/1000000 повторно заразяване си е изключението, потвърждаващо правилото.Ако един от трима кара короната по 2 пъти тогава е лошо.
11
3
 
4
 
! Отговори
минута мълчание преди 3 години
"Възможно е и антителата от първото боледуване да са предизвикали по-силна реакция на имунната система."............... Моля минута мълчание за тази мисловна пoлюция!
10
2
 
3
 
! Отговори
нЕкой си преди 3 години
да де, и един мармот завива шоколад...
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много коронавируси ама щом всеки заразен се пише от Ковид 19.От друг коронавирус не се заразяват.Теста е фалшив и не може да направи разлика за вида на коронавируса.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направили са вируса така, че да няма вариант да не се заразиш, един, два, три N пъти, докато хубаево ти увреди някои органи, та после все от нещо да си заминеш.
7
5
 
8
 
! Отговори
и кво преди 3 години
Грипа може да го караш всяка зима! Какво му е интересното-вирус като вирус!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквите на БСП да не дават акъл защото нямат поне да им остане малко за лично ползване
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До г-н ХристовКаква бурна реакция при основно възрастни или хронично болни хора?Е, при медийните вируси всичко е възюожно
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление това показва, че групов имунитет не може да има! Но също така обяснява и високата смъртност сред медици! Стискам палци на всички учени, опитващи се да озаптят това зло!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма 10 часа, а новините за това изчадие Коронката идват с 200, вече са 10! Ужас казала Ужасена, Засрамена, Раздвоена и т.н
2
3
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Според нясои изследвания, 2/3 от тежките случаи се дължат на прекалено силна реакция на имунната система и се "лекуват" с подтискането и.Девек ваксините може да бъдат опасни.ПП. Не съм антиваксър. Просто факт.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата да тегли нов петмилиарден заем, с десетина хиляди от парите да купи чували, а останалите да ги окраде,това поне го може. То шкафчинциту да не е извор, трябва да се пълни.