Простреляха полицаи на протест в американския град Луисвил

Не бяха повдигнати обвинения за убийството на афроамериканка
24 сеп 2020 09:00, Елка Василева
17
Простреляха полицаи на протест в американския град Луисвил
Снимка: архив, БГНЕС

Двама полицаи са били простреляни по време на протест в американския град Луисвил в щата Кентъки. Недоволството избухна след решението на съдебен състав да не повдига обвинения срещу трима служители на реда за смъртта на афроамериканката Бреона Тейлър, загинала при полицейска операция.

Служителите на реда са без опасност за живота, като според полицията има задържан заподозрян. Напрежението в Луисвил се покачи след резултата от процес за убийството на Бреона Тейлър.

Съдебни органи решиха в сряда, че двама от униформените, участвали в стрелбата, при която загина Тейлър, са имали причина за използване на смъртоносна сила. Трети служител на органите на реда е с повдигнати обвинения за стрелба по съседно жилище, предаде БНР.

Още по темата

Продължилото четири месеца разследване приключи с емоционална пресконференция на главния прокурор на Кентъки Даниел Камерън, който заяви, че действията на тримата униформени в нощта на 13-ти март са били оправдани, защото приятелят на Тейлър е стрелял по тях, след като един от служителите на реда е разбил вратата на жилището. Полицаите, които са били цивилни по време на стрелбата, са били там, за да връчат заповед за обиск.

По-рано тази година името на Тейлър стана част от възгласите на национални протести, настояващи за расова справедливост.

В сряда след пресконференцията на властите в Луисвил стотици излязоха по улиците и в други точки от страна като Ню Йорк, Бостън, Лос Анджелис и Вашингтон.

Адвокатът на семейството на Тейлър определи решението на съдебните органи като „безобразно и обидно.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
Таню преди 3 години
Друсат, плодят се, лежат на социалки, крадат... и като секне по някаква причина кранчето "Ай кен;т брийтх"...
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния случай в който полицаи си вършат работата и са обвинени, защото са посегнали на черни ганстери, с това се изчерпва цялата кампания за расова "справедливост". Наблюдаваме как европейската цивилизация рухва по натиска либерастката секта простотия.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
американските градове се превръщат в нещо средно между йоханесбург,каракас и рио де жанейро
7
4
 
11
 
! Отговори
Бореца преди 3 години
Планетата на маймуните .!.
6
1
 
2
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 3 години
Може ли да пускате такива новини..... Прочетох Луисвил като Луковит.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Има държави в които няма да чувстват расизъм и да ги убиват защото са черни"Няма такива държави. И черните мразят черните. Избиват се един друг без да им мигне окото.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има държави в които няма да чувстват расизъм и да ги убиват защото са черни,няма свинско месо и е пълно с джамии също. Тия които се чувстват дискриминирани да се изнасят на там.
3
1
 
21
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Как така полицаите не убиха безсмислено някой *** ракетен инженер, адвокат или поне собственик на малък бизнес, а стрелят или натискат с коляно само някакви дроги които не знаят къде се намират?
2
0
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Луивил, БЕЗ "С".
1
2
 
27
 
! Отговори
Отстъпят преди 3 години
ли им, постепенно ще стане така, че афроамериканците ще си правят каквото си искат и то безнаказано. Но това си е техен проблем и тяхна работа. По-лошото е, че тук подобни процеси се случват с една малцинствена група и нещата ескалират от ден на ден.