Тръмп ще признае резултата от президентския вот на 3 ноември

Той обаче изрази съмнение в честността на изборите
25 сеп 2020 08:37, Елка Василева
33
Тръмп ще признае резултата от президентския вот на 3 ноември
Снимка: архив, БГНЕС

Доналд Тръмп ще признае резултатите от президентските избори на 3 ноември, обяви говорителката на Белия дом Кейли Макинани.

„Президентът ще приеме резултатите от свободни и честни избори", заяви прессекретарят на Белия дом на брифинг в четвъртък.
Това става само ден, след като Тръмп отказа публично да отрече, че ще оспори вота с мотив, че гласуването по пощата предполага измами в полза на демократа Джо Байдън, припомня БНР.

"Искаме да се отървем от бюлетините по пощата и всички ще е мирно. Няма да има предаване на властта, честно казано. Ще има продължение на управлението", отбеляза Тръмп.

Още по темата

Това изявление предизвика критики към Тръмп от водещи фигури от Републиканската партия в Конгреса, включително от председателя на мнозинството в Сената Мич Макконъл.

Доналд Тръмп от своя страна обаче отново изрази съмнение в честността на изборите.

Говорейки пред Белия дом в четвъртък, той заяви, че не знае дали изборите през ноември могат да бъдат честни поради масовото използване на бюлетини чрез изпращане по пощата.

Президентът, голям поддръжник на личното гласуване и без това да става по пощата, посочи, че бюлетините по пощата са "голяма измама". Той добави, че всички трябва да бъдат много внимателни с бюлетините, защото е чувал за случаи, когато бюлетини са били хвърляни в кошчето или дори в реката. Тръмп заяви, че "те ги изхвърлят, ако бюлетините са с името на Тръмп“.

В разговор с пресата, преди да замине за Северна Каролина и Флорида и коментирайки приемането на резултатите от гласуването през ноември, Тръмп добави, че неговата конкурентка за президентския пост през 2016 г. - Хилъри Клинтън трябва да бъде попитана, защо тя е посъветвала номинираният от Демократическата партия Джо Байдън да не приема резултатите от гласуването в изборната нощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна няма свободни и честни избори в САЩ. Преди бяха купувани от Суперпакс а сега са манипулирани от социалните медии. Пък и борбата отдавна не е между Републиканци и Демократи. Ако Тръмп искаше да спечели честно имаше 4 години да направи поправки така че изборите да са наистина избор на народа а не на шепа избранници. След като нищо не направи няма как да иска свободни и честни избори. Така че нищо ново под слънцето.
25
5
 
1
 
! Отговори
давай тръмп преди 3 години
Дано Тръмп да спечели,само така с.о.р.о.с.о.и.д.и.т.е ще бъдат ликвидирани.А за онази сгган от черните животи и предателите зад тях ще има възмездие.
24
1
 
3
 
! Отговори
xft преди 3 години
Тоя *** подпали света.На 3 ноември чао,чао.
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам Тръмп да спечели за да откачат още повече демократите и да сринат Америка отвътре.
22
0
 
5
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Нещо става навсякъде,всеки иска да държи власта не я пуска.Не ги интересува избори мизбори..не знам случайност ли е,или предстои наистина нещо за ,което още незнаем
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, бе чичо Дончо!Путин пак ще прегледа сървърите на демократите и ще изкара някой компромат в твоя подкрепа!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще признае, ако спечели. Иначе инкяр до последно, никакво напускане на белия дом, като го заключи.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
BLM schte vi opravi vas zavinagi aaxaaxaax
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bratched oti byrzasch ni e razumno
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая короната ,която изгради Америка ще си прибере колониите отново.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка не била велика ,а е лаборатория на Англия всякакви иновации и щуротии.През 19 век нещата се получиха ,но сега зациклиха в простотия.
15
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Много разумни позиции на Тръмп.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да ги признае, ако са честни. Не нормално това, че лидерите на т.н. демократическа партия, особено, хиларистите, цели 4 години не признаха резултатите от предишните избори за президент на САЩ, избори, организирани по времето на президентстването на техния съпартиец Барак Хюсеин Обама.
13
4
 
10
 
! Отговори
The Union Forever преди 3 години
Демократите ще пробват всички всички партизански похвати да предотвратят преизбиране на Тръмп, включително болшевишки възстания, а също се заканват, че няма да признаят резултатите от изборите. Но белите работещи американци са зад Тръмп, те виждат, че демократите им готвят социализъм като във Венецуела. Интересен факт: за първи път мнозинството латиноси ще гласуват за републиканците и рекорден брой чернокожи. Тръмп ще спечели с огромна разлика, помнете ми думите и залагайте.
12
6
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Дори и Тръмп трудно ще спаси Америка(опитва човекът),а Байдън(Сор*ос) направо ще я унищожи.Жалък край за великата някога страна...
11
3
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Много добре знае как спечели последният път. За това е притеснен :D
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че ще ги приеме, нали тои ще спечели. Само някакви *** ще гласуват за Баиден пед офилат с склероза.Ако някои иска да знае какво реално се случва в хамерика да не гледа CNN и BBC и каналите които преподават от тях.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Перхидрола НЕ изпълни нито една от предизборните си лъжи от 2016 та.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щял да прави америката велика ама нанайки. Още в самото начало трябваше да почне разследване срещу Хилари, а не да им оставя да му правят номера цял мандат, а после да се оправдава с това. Черните изпотрошиха половината щати само защото не потърси сметка на Обама за войните и разните welfare програми стимулиращи престъпността в гетата
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори воваКъсия не е в състояние да му помогне.