Тръмп платил по $750 подоходен данък през 2016 и 2017 г.

Президентът на САЩ не бил плащал през 10 от последните 15 г.
28 сеп 2020 09:29, Елка Василева
18
Тръмп платил по $750 подоходен данък през 2016 и 2017 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп не е плащал подоходен данък през 10 от последните 15 години, сочи статия във в."Ню Йорк таймс", цитирана от Асошиейтед прес.

Тръмп, който ревниво пази информацията за данъчните си декларации и е единственият американски президент в съвременната история, който не ги е правил публично достояние, е платил 750 долара данъци на федералните власти през 2016 г., която е годината на избирането му, и още 750 долара през първата си година като президент.

Това разкритие, което според изданието е направено въз основа на данъчните му декларации през последните две десетилетия, идва в ключов момент преди първия предизборен дебат утре, само няколко седмици преди решаващите президентски избори.

Един от адвокатите на "Организацията Тръмп" Алън Гартън заяви пред вестника, че "по-голяма част, ако не всички изнесени факти изглежда са неточни", пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Какъв комунизъм в Америка? Или не разбираш дефиницията за комунизъм или си откачалник като Доналд. Тръмп е файк президент и файк бизнесмен. В БГ навремето такива ги наричахме кредитни милионери. И сега таксите показаха точно това.До Христо ХристовИли не си чел статията внимателно или не разбираш от такси - по-добре не пиши коментари защото ставаш смешен. Тук става въпрос за корпоративни такси а не за персонални.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
CNN е по-зле от работническо дело! Не мога да повярвам какво се случва с тази страна! Някой трябва да спаси Америка и да я излекува от комунизма! И мисля че този човек е Тръмп! Вижте само колко много фенове има и какви огромни тълпи се събират по време на предизборните му речи в най-различни щати! И всички крещят "обичаме те" - не съм чувал такива скандирания за друг политик! Тихото мнозинство ще гласува за Тръмп! Защото демократите подкрепят анархията, а Тръмп подкрепя реда и ценностите!
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адвоката на Тръмп разкритикува тези фейк нюз и показа tax return-a с което доказа че това отново е атака от СНН с което се стремят да уронят авторитета на президента преди новите избори. Винаги го правят, медийте са управлявани от леви но играта им е супер прозрачна.
9
4
 
4
 
! Отговори
я пак преди 3 години
Лол дори аз съм платил повече данъци от тлъстия портокал :)
8
4
 
5
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Анонимен 3 Така е, но Тромбона е укривал данъци по най-левашкия и арогантен начин - просто е изхарчвал парите, за да е на минус. Укриването на данъци не е за ***
7
5
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Статията би била обективна ако се каже:Тръмп е спечелил толкоз и толкоз от това и това, на чиято база е платил толкоз и толкоз данъци.2017та Тръмп беше президент и е дарил цялата си заплата на разни фондации. Не би трябвало да плати нищо демек, освен ако даренията не се облагат и те.
6
4
 
10
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Анонимен 5Има голяма разлика между Tax evasion и Тaх avoidance............ Ама огромна. Американските даъкоплатци я знаят много добре. Вашето бедно момче е води дела с данъчните за 79 милона укрити данъци, а догодина идва времето за плащане на още стотици милиони, за които измамникът е гарантирал лично. Ако не го изберат ***, ще свърши в панделата, където му е мястото
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
феик нюз бе хора, чудят се какво да направят за да не спечели.
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е защо да не е нормално, ако е оставил парите в компаниите и не си е платил дивидент или е превъртял през фирми в друга страна пари? Между другото в Англия и САЩ има правило, че всеки е в правото си в рамките на закона да спести данъци. Единственото условие е да го направиш легално.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално,По цял свят данъците се плащат предимно от средната класа. Парaзититe т.е. бедбите само консумират. Свръх богатите знаят и могат да си позволят всички вратички.
2
3
 
7
 
! Отговори
Тиква загубена преди 3 години
Честен чиляк! :)
1
3
 
14
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Tръмп си беше и си е тарикат и измамник ...