Тръмп и Байдън в спор в първи телевизионен дебат преди изборите

Темите, по които дебатираха бяха Върховния съд и здравеопазването
30 сеп 2020 07:20, Петя Славова
28
Тръмп и Байдън в спор в първи телевизионен дебат преди изборите
Снимка: БГНЕС

Двамата кандидати за президент на САЩ Доналд Тръмп и Джо Байдън се изправиха един срещу друг в първи телевизионен дебат преди изборите. Двамата влязоха в сблъсък по няколко теми, като първата бе Върховният съд, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА.

Тръмп защити решението си да номинира Ейми Кони Барет на мястото на починалата миналата седмица съдийка от Върховния съд Рут Бейдър Гинсбърг. "Спечелихме изборите" през 2016 г. и "имаме право да го направим", каза Тръмп и допълни, че е избран за президент не за три, а за четири години и може да упражнява пълномощията си до края на мандата.

Още по темата

Кандидатът на Демократическата партия за Белия дом отвърна, че е трябвало да бъде изчакан резултатът от изборите на 3 ноември и победителят от този вот да номинира следващия съдия.

С номинирането на Барет, смята Джо Байдън, президентът цели отмяна Закона за достъпно здравеопазване, което ще лиши по думите му 20 милиона души от здравно осигуряване. Той добави, че ако стане президент, ще разшири обхвата на програмата за здравно осигуряване, известна като "Обамакеър".

Кандидатът на Републиканската партия обвини Байдън, че иска да разруши частното здравеопазване и че е под контрола на социалистите в Демократическата партия.

Президентът Доналд Тръмп заяви, че вярва в закона и реда и добави, че се радва на голяма подкрепа сред служителите и ръководството на правоохранителните органи, предаде още ДПА.

Той обвини съперника си демократ Джо Байдън, че не осъжда проявите на насилие и безредиците по време на протестите в САЩ, свързани с движението "Животът на чернокожите има значение".

"Радикалната левица ви манипулира като марионетка", атакува милиардерът републиканец и увери, че Байдън няма да се бори с престъпността и насилието, ако бъде избран за президент, предаде Франс прес.

"Хората искат закон и ред, а Вас ви е страх да произнесете" тези думи, защото ще загубите подкрепата на радикалната левица и тогава с Вас е свършено, добави Тръмп.

Президентът каза, че най-големите безредици през последните месеци стават в градове като Чикаго, Минеаполис, Детройт и Портланд, където управляват демократите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
Либерасти, недейте да изопачавзте за пореден път фактите!! Дебата беше президента Тръмп с/у байдЪната и Крис Уолъс. Водещия е суомп крийчър и беше в партия с байдЪната
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байден е един стар човек и не може да излезе на глава с Трумп ! Има две операции на мозъка.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е избора на работещите американци, които обичат страната си без значение от раса или религия. Джо е избора на неграмотните, на безработните и на хората, които мразят САЩ и искат да превърнат тази държава във втора Венецуела. Социализъм се налага лесно, но след това са нужни векове за да се съвземе страната.
16
4
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
по снн повтарят шоуто тръмп непрекъснато прекъсва джо с цел да си забрави мисълта и да го унижи и двамата са възрастни и не са за този пост не може тезисклерози да определят бъдещето на човечеството
15
4
 
2
 
! Отговори
11 преди 3 години
Баси свадливите старчета.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Биден Биден ( повтарям му го два пъти да не си забрави името ) спечели изборите , това ще означава едно и то е , че американците са наистина *** . Чакам теста им за интелигентност .
13
4
 
4
 
! Отговори
sa преди 3 години
Безумно време, двама изтрещели старчоци ни правят на *** и определят бъдещето ни
12
4
 
6
 
! Отговори
Мухахаха преди 3 години
74 годишен "младеж" в дебат с 77 годишен "дъртак" ......... хахахаха.
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия мумии толкова ли нямат по-млади и кадърни.
10
1
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Интересно защо Байдън смята, че с номинирането на Бенет се цели отмяна на Закона за достъпно здравеопазване. Ако Тръмп иска това, можеше да го направи и преди Рут Гинсбърг да почине. Според мен по отношение на здравеопазването истината е по средата доколкото важното е здравето на хората и частните болници трябва да се съобразяват с това - какъв е смисълът от празни болници и нямащи достъп до тях болни хора? Колкото до протестите на ***, когато някой орган не се справя се намесва висшестоящия
9
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Перхидрола достигна ново ниво на ДЪНОТО в Американското президенство.....
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"оБиден когато каза, че антифа не е (вече) организация а е (останала) само идея...."АлоооТролоФ, Биден само цитира шефа на FBI, който трЪмп назначи....понял?
7
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори воваКъсия не може да помогне опят.
6
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛъжливияПерхидрол е пътник хи хи.
5
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Просто водачите на антифа изчезнаха...."ХейПростак, антиФа съществува само в пасольството в България......понял?
4
17
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Странна е човешката природа!! Тези двамата са едни старчоци на които биологичният им часовник е "изцъкал" и вместо да се радват на последните си години харчейки пари да се наслаждават на живота-ТЕ са се вкопчили във Властта за още пари!! Явно се мислят за безсмъртни!
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също разчитаха Тръмп да нареди на полицията и гвардията да бият протестиращи, за да го обвинят, но забравиха, че си има хора за всичко. Просто водачите на антифа изчезнаха безследно. Може би това имаше предвид оБиден когато каза, че антифа не е (вече) организация а е (останала) само идея. :]]
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен най- важното което разбрах е, че либералите искат да затворят хората. Не разсъждаваме дали има вирус или не, всеки да си прави сам заключенията. Важното е, че гадовете са се надявали да затворят хората до (минимум) 10 ноември, за да ги морят от глад и нерви и да обвинят Тръмп, но Тръмп не е случаен.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оБиден повтаряше едно и също - не е вярно, не е вярно. Инфантилна му работа. Направо не си струва да се говори.