Арест за 13 души, планирали отвличането на губернатора на Мичигън

Шестима от задържаните могат да получат и доживотен затвор
9 окт 2020 07:47, Ния Христова
10
Арест за 13 души, планирали отвличането на губернатора на Мичигън
Снимка: БГНЕС
Американските власти са задържали 13 души, които са заподозрени, че са планирали отвличането на губернатора на Мичигън Гретчен Уитмър. Демократката Уитмър смята, че арестуваните са симпатизанти или са повлияни от президента Доналд Тръмп, който от самото начало на COVID пандемията я напада заради строгите мерки, които е предприела срещу разпространението на заболяването в щата, предава БНР.
 
Шестима от арестуваните могат да получат дори и доживотен затвор.
 
"Адам Фокс, Бари Крофт, Тай Гарбин, Кейлъб Франкс, Даниел Харис и Брендън Касерта са планирали да отвлекат губернатора от нейната ваканцоинна къща в западната част на Мичиган преди изборите през ноември", заяви прокурорът на Западен Мичиган Аднрю Бърдж.
 
Другите седем арестувани са част от крайнодясната бяла групировка "Уулврин Уочмен". Предполагемите им планове са още по-сериозни.
 
"Арестуваните предполагаемо са се опитали да намерят домашните адреси на служители на закона, заплашвали са с насилие, целящо започване на гражданска война, планирали са и са тренирали за операция да нападнат сградата на щатската управа и да отвлекат нейни служители, включително губернатора", каза главният прокурор на Мичиган Дейна Несел.
 
По-късно в свое изявление самата Гретчен Уитмър благодари на властите за добрата работа и отправи критики към президента Тръмп, който по време на предизборния дебат миналата седмица не пожела да се отрече от бели расистки групировки.
 
Уитмър също често е критикувана от Тръмп. През април той написа в "Туитър" "Освободете Мичиган!". По този начин подкрепи протестиращите срещу строгите мерки, наложени от губернатора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето арестуваните се оказаха крайно леви, а не крайно десни...
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизборни хватки и измами по демократски .... никой не понася тази жена , сега скалъпиха тази история .... политиката е по древна професия и от тази която си без дрехи ! Е казал Рейгън ...
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест 13 души са арестувани които не са извършили никакво престъпление. Типично по болшевишки.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшива новина.
4
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 3 години
Абе хора,не се съди така,дайте ги тука великият български съд да им даде по 3 месеца условно.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая се надяваше за вице ама няма, че е бяла,тия постове са вече за цветните.Иначе се вижда че са и обещали макар и по-нисък пост и затова се е включила в играта да преследва бели симптизанти на Тръмп, бре бре и шъ я отвличат,та гражданска война, да бяхте измислили нещо по-засукано ***..
2
1
 
2
 
! Отговори
Икономов преди 3 години
Сега като вземем властта, ще ги пуснем и ще станат активни борци срещу фашизма.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ам като йе убаво момето мое да са го сакнали 13 момци.