Безредици в САЩ след ново убийство на чернокож от полицаи

Насилие и грабежи през втората нощ на недоволство във Филаделфия
Обновена: 28 окт 2020 10:16 | 28 окт 2020 10:05, Елка Василева
102
Безредици в САЩ след ново убийство на чернокож от полицаи
Снимка: архив, БГНЕС

Стотици хора участваха в демонстрации в американския град Филаделфия за втора поредна вечер след поредното убийство на чернокож от полицията, предаде Франс прес.  

Станалите безредици идват след смъртта на 27-годишния Уолтър Уолъс, за когото семейството му обяви, че е имал психични проблеми. Причините за убийството му от полицията се изясняват.

Полицията съобщи, че в понеделник следобед двама нейни служители са се отзовали на сигнал за мъж с оръжие в кв. „Кобс Крийк“ в Западна Филаделфия.

Говорителка на органите реда заяви пред АП, че мъж, впоследствие идентифициран като Уолъс, е държал нож и се приближил към полицаите въпреки техните предупреждения да свали оръжието. В резултат бил прострелян в рамото и в гърдите.

Недоволството във Филаделфия във вторник бе придружено от насилие и грабежи.

Полицията предупреди в Тwitter, че „голяма тълпа“ от около 1000 души плячкосва магазини в града и посъветва гражданите да избягват въпросния район.

Кадри от хеликоптер на местна медия показаха как хора нахлуват и ограбват магазин за обувки.

Репортер на АФП на друга локация съобщи, че в Западна Филаделфия се е събрала тълпа от около 1000 души. Част от нея влязла в сблъсъци с органите на реда.

От офиса на губернатора на Пенсилвания Том Улф обявиха, че в града ще бъдат разположени няколкостотин служители на Национална гвардия, „за да защитават правото на мирно събиране и протест, докато опазват сигурността на хората“.

В понеделник стотици демонстранти излязоха на улиците, откъдето полицаи ги изтласкаха с палки и щитове. Над 90 души бяха арестувани в първата вечер на безредици, над 30 полицаи са ранени, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗабележетеTochno kolko bql b.o.l.luk protestira to nqma i edin nigar baa ti postanovkite
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия се изтрепаха...
73
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ха великата америка
72
0
 
16
 
! Отговори
BLM преди 3 години
Магазините са виновни!
71
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХмЗащото черните имат права, белите да го ду*ат :) Виждаш че Холивуд прави филми за черни каубои, черни космонавти, черни на важни постове през 19 век....:) Свиквай, това е новия ред.
70
1
 
17
 
! Отговори
Хм преди 3 години
А защо никой вестник не написа ,как същата вечер един протестър се вряза с пикапа си в колона полицаи и рани 30 от тях?
69
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 77В България ако иска да живее някой мигрант, ще го почерпя с бира :) Тръмп си е клоун, може би е по добре да остане, ще даваме още за самолети.
68
1
 
17
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Електората на Байдън пак бере.
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За България е добре Тръмп да спечели.Иначе ще си припомним тълпите бежанци от времето на Хюсеин-бараковите войни!
66
8
 
1
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Бели,черни, жълти,секи иска да живее бря.Па тия полицай от са използвали прекомерна сила и напрау са го гръмнали?Е затва протестират ората и обират дюкяни.Ама тука и дъ ти влей в къщата някой с кво жа го гръмнеш? Или да ти убира дюкяна?
65
0
 
16
 
! Отговори
Забележете преди 3 години
До Vijte samiЗабележи, че на на асъл протеста с полицията се бият бели, а през това време черните разграбват магазини. Или са изпращяли, или е някаква схема - едните вдигат медиен шум и занимават полицията, другите през това време грабят.Това ако не е организирана престъпна група - здраве!
64
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изгледах ви видеото и протест не видях - това са някакви вандали мародери, разграбващи хипермаркет. Влизат, грабят колкото могат и го отнасят. Това ли е протест?!Щом е нещо, касаещо полиция и бързат да осерат и опикаят институцията.
63
1
 
15
 
! Отговори
Law and order преди 3 години
Тръмп 2020
62
0
 
13
 
! Отговори
Vijte sami преди 3 години
Nai-mi e interesno zaschto ima poveche beli na protesta za ubiistvoto na cheren.Mislq tiq sa totalno iztreschteli.Vie bixte li otischli na romski protest .Az ne.
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При въоръжено нападение, пък било то и с нападение с нож, всеки гражданин има законно право да се защити, какво да говорим за полицейски служители, пратени на място за да защитят живота и здравето на някой, който може би е бил нападнат и е подал сигнала.Отделно от това най- много убити чисто статистически има от атака с нож.САЩ в момента проблемът и мизериите им идват от паравоенното формирование АНТИФА, нещо като мизерниците и продажниците от нашето "Отровно трио".Фалшива демокрация!
60
0
 
5
 
! Отговори
Един чичко преди 3 години
Аз бях прав !
59
4
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
ФАЩ е едно голямо GTA ,променете ми мнението искаме още :) поне ни развличат в тези смутни времена.!
58
0
 
14
 
! Отговори
Е, не се чуди чак преди 3 години
До чудя се; Просто това издание е клоакa на еврейския медиен комплекс, плаща им се от евреина Блумберг и т.н. затова от тях се очаква да са аутлет на неомарксистка, ционистка пропаганда. Какъвто те са.
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те черните са си недоволни от всичко по рождение. Ако си бял и ги уважаваш са недоволни, ако не си бял и ги уважаваш, пак са недоволни. Ако си бял или черен и не ги уважаваш, пак са недоволни.Ако вали дъжд, са недоволни, ако не вали, дъжд са недоволни. Ако работят са недоволни, ако не работят и вземат само пари са недоволни. Ако спечели тръмп, са недоволни, ако спечели байдън, са недоволни. Ако е понеделник, са недоволни, ако е събота, са недоволни...
56
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държал нож и кво? Вестник ли да му четат?